Vissza

Még lehet nevezni!

2018.04.17. | Borsmenta
A Semmelweis Egyetem 2010 óta minden év tavaszán megrendezi hagyományos borversenyét. Az idén már kilencedszer ül össze az orvosokból és borszakírókból álló grémium, hogy eldöntse, mely borok érdemlik ki a Semmelweis Egyetem Bora megtisztelő címet…
 

A rendezvény egyik legfontosabb célja a magyar borok népszerűsítése, hiszen az itt nyertes tételek alkotják majd a későbbiekben a rangos budapesti egyetem rendezvényeinek borkínálatát, és ezt kapják majd ajándékba a legfontosabb külföldi partnerek is.



A borkedvelő, bírálati tapasztalattal is rendelkező orvosokból, sommelier-kből és borszakírókból álló zsűri két kategóriában választja majd ki a neki legjobban tetszi vörös- és fehérborokat. Ez a rendszer azért izgalmas, mert így profi bírálók és borkedvelők együtt találják meg a győzteseket. A rendezvényborok kategóriájában a maximum 3.000 Ft-os áron megvásárolható vörösek és fehérek, a reprezentációs borok kategóriájában a maximum 12.000 Ft-os palackárú tételek versenyezhetnek.

Az eddigi gyakorlattal szakítva az idén egy fontos változás van a kiírásban: megszűnt a borászokra vonatkozó nevezési korhatár, így az eddig is rendkívül népszerű verseny valószínűleg még több érdeklődőt vonz, és a zsűri még több mintából választhat.



A felsőoktatási intézmény idén is vállalja, hogy a kategóriagyőztes borokból nagyobb tételt vásárol rendezvényeire és ajándékozási céllal.

A bírálat április 25-én lesz, de még mindig lehet nevezni. A szervezők április 23-ig várják az eseményre a versenytételeket.

További hasznos információk és nevezési lehetőség az egyetem honlapján.

 
:

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (65) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (263) borász (29) borászok borásza (5) borbár (26) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (12) borteszt (90) bortúra (18) borvacsora (14) borverseny (13) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (186) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (33) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (123) etyek (9) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (97) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (46) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (6) somló (11) sommelier (9) soproni borvidék (12) sör (40) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (10) tállya (7) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (107) tokaj-hegyalja (65) tokaji aszú (28) tudnivalok (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (9) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (4) zöld veltelíni (4)