Vissza
Eszünk

6 ok, amiért ott kell lennünk a tatai SVÉT-en

6 ok, amiért ott kell lennünk a tatai SVÉT-en című cikk borítóképe
2022. 09. 09. | Németh Judit
Szeptember 10-11-én Tatára költöznek a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermei, hogy az Öreg-tó partján randevúzzanak a közönséggel. Németh Judit összegyűjtött 6 jó okot, amiért biztosan ott kell lennünk…

Profizmus, lazaság, élményözön. Ha három szóval kellene jellemeznünk a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvényeit, akkor talán ezek fejeznék ki leginkább mindazt, amit a SVÉT-összejövetelek jelentenek. Az idei, tatai kétnapos programon 23 étterem kínálja ételeit, és mellé a neszmélyi pincészetek, valamint a Pannon Bormíves Céh borászai töltik pohárba a kortyolnivalót. A kiállítók listája természetesen megtalálható a rendezvény weboldalán, és bár az önmagában is már elég vonzó, mi is elmondjuk most, hogy miért gondoljuk kihagyhatatlannak a rendezvényt. Íme az okok:

1.

Mert a Stílusos Vidéki Éttermiség tatai találkozója több száz kilométert spórol meg nekünk, hiszen így az ország – többek egybehangzó véleménye szerint – legjobb vidéki éttermeit látogathatjuk végig egy helyen. Az viszont komoly kihívás, hogy ezt mindössze két napba kell besűrítenünk.

2.

Mert a helyszín gyönyörű. A tatai Öreg-tó partján található Esterházy-kastélyt 2021-ben nyitották meg a látogatók előtt. Az épület a felújítást követően ismét teljes pompájában tündököl, és a rendezvény ideje alatt is látogatható. Az idei év „főúri gasztronómia” tematikájának így még jobban át tudjuk adni magunkat.

3.

Mert itt mutatkozik be Ruprecht László (a SVÉT egyesületi elnöke), Csécsei László (a lajoskomáromi Páskom Cottage konyhafőnöke) és Ádám Csaba (a legendás budapesti Olimpia étterem korábbi tulajdonosa) triója, a három szakember ugyanis közösen készíti elő a hamarosan nyíló Páskom 1802 gasztroműhelyt.

4.

Mert a rengeteg különleges fogás mellett külön figyelmet fordítanak a vega és vegán vendégekre – a Natura Hill Zebegény menüsora például egy az egyben erre épít.

5.

Mert a finom ételek mellé remek borokat is kínálnak, a környékbeli borászok pedig mesterkurzusokat tartanak a rendezvény ideje alatt.

6.

Mert a SVÉT mindig olyan, mintha egy különleges ünnepségen vennénk részt, ahol régi jó barátok főznek, megmutatva tudásuk legjavát, nem sajnálva az időt a jó beszélgetésekre, és ha szépen kérjük őket, még a kulisszatitkokat is megosztják velünk.

Bónusz: kutyákat és gyerekeket is vihetünk a fesztiválra (utóbbiaknak 14 éves korig nem kell külön belépőt vennünk), elvégre egy főúri lakoma mindenkinek jár – és a jót evést nem lehet elég korán kezdeni.

Jöjjön mindenki, aki szereti tudni, hogy mi kerül a tányérjára. Jó lesz!

Fotó:
Stílusos Vidéki Éttermiség - Facebook

Eszünk
A Gusto13 állja a próbát című cikk borítóképe

A Gusto13 állja a próbát

2022. 05. 21. | Németh Judit
Eszünk
Stílusos, vidéki és szeretnivaló című cikk borítóképe

Stílusos, vidéki és szeretnivaló

2019. 09. 19. | Barossné Koós Andrea
A rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adta a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei őszi randevújának helyszínét. A rendezvényre a Borsmenta is ellátogatott…
Eszünk
Mini SVÉT a Rosinantéban című cikk borítóképe

Mini SVÉT a Rosinantéban

2018. 02. 13. | Szabó Edit
Szombat délután rendhagyó programot rendez a szigetmonostori Rosinante Fogadó. A tavaszváró Mini SVÉT-en hat kitűnő vidéki étterem séfjei kényeztetik a vendégeket. A belépés ingyenes, de az ételekért fizetni kell…
Beszélgetünk
Rám angyalok vigyáznak című cikk borítóképe

Rám angyalok vigyáznak

2017. 11. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval II.
Óriási felfedező, rajong az ízekért, de irtózik a sémáktól. Ruprecht László szerint a gasztronómia olyan, mint a zene: már nagyon nehéz újat mutatni, de próbálkozni mindig érdemes…
Beszélgetünk
Halálra zabáltattuk a vendégeinket című cikk borítóképe

Halálra zabáltattuk a vendégeinket

2017. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval I.
A hazai gasztronómia egyik legfoglalkoztatottabb szakembere, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprecht László a vidéki vendéglátás szépségeiről, a szakácsképzés hiányosságairól és a saját tapasztalatairól beszél…
Eszünk
Jótékonykodtak a „Stílusos” szakácsok című cikk borítóképe

Jótékonykodtak a „Stílusos” szakácsok

2017. 05. 10. | Szabó Edit
A Hú!SVÉT+SWEET tömegeket vonzott az idén, április 23-án és 24-én több mint ötezren kóstolgatták a színvonalas vidéki séfek és cukrászok remekeit Palkonyán. A rendezvény a Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsainak jótékonysági vacsorájával indult péntek este...