
Beszélgetünk
Ők írják az egri bikavér jövőjét
Beszélgetünk
Ők írják az egri bikavér jövőjét
Fontos év az idei az Egri borvidék számára, hiszen négy fiatal borász is komoly elismerést kapott. Az interjúban Gál Tibor, Juhász Ádám, Bukolyi Marcell és ifj. Lőrincz György mesél az egri borok jelenéről és jövőjéről…
Beszélgetünk

Régi álmom vált valóra
2025. 10. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Jákób Biankával, a Holdvölgy főborászával
Alig múlt 25 éves, amikor a tulajdonosok rábízták a mádi Holdvölgy borászati irányítását. Fiatal nőként jól vette az akadályokat, a borai sikeresek, a munkáját a kollégák és a közönség megbecsülése övezi, és még mindig pimaszul fiatal. Jákób Biankával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Most már a helyünkön vagyunk
2025. 10. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Lukács Lillával és Barabás Barnával
Fiatalok, kedvesek, profik, szeretik, amit csinálnak, és nem félnek a munkától. Lukács Lilla és Barabás Barna tíz éve építette fel a balatonfüredi Zelna borászatot, és azóta belopták magukat az ország borszerető népének szívébe…
Beszélgetünk

Mindenképpen visszajövök!
2025. 09. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Juliet Zhuval, a ProWine Shanghai senior projektmenedzserével
Juliet Zhu, a ProWine Shanghai senior projektmenedzsere egy hétig ismerkedett hazánk borvidékeivel, borászaival és boraival. De vajon eladhatóak-e a boraink Kínában, és mit iszik ott az átlagember? Egyebek között erről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Jó lenne tudni, hogy mi a jövő útja
2025. 09. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh János szekszárdi borásszal
Szinte hihetetlen, de Németh János – vagy ahogy minden ismerőse hívja, Janó – már 27 éve borászkodik Szekszárdon. Iván-völgyi pincéje a vidék üde színfoltja, borai tisztán adják vissza a termőhely értékeit. A múltról, a jelenről és a tervekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Szerintem most jó helyen vagyunk
2025. 07. 19. | Solt Róbert
Beszélgetés Bónis Péterrel
Egy 17. századi pince és ki tudja, hogy hány szőlész-borász generáció tudása több mint megnyerően hangzik, a soproni Bónis-Reitter borászat tulajdonos-borásza, Bónis Péter azonban nem elégedett meg ennyivel…
Beszélgetünk

Intenzív öt év van mögöttünk
2025. 07. 12. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Illés Anitával
Az Illés Borászat egy 7,6 hektáros elsőgenerációs, családi butikborászat a Badacsonyi borvidéken. 2020 óta működnek, az eltelt fél évtized alatt messzire jutottak ismertségben és sikerekben…
Beszélgetünk

A „Szerelmem” aranyat ér!
2025. 07. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Csutorás Ferenccel
A világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards 22 éves történetében most először fordult elő, hogy egy egri fehérbort aranyéremmel jutalmaztak a bírák. A Csutorás Pince Szerelmem nevű édes furmintjáról, a lehetőségekről és a kilátásokról a borászt, Csutorás Ferencet kérdeztük…
Beszélgetünk

Ritka kincs van a kezünkben
2025. 07. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kézdy Dániel nem pihen. Az általa megálmodott Furmint Február óriási sikertörténet, most pedig itt van a Régi Magyar Szőlőfajtákért Egyesület és a Magyar Pezsgő Napja. Hát csoda, hogy ő lett az idén a Borászok Barátja?
Beszélgetünk

Pici fogaskerék a nagy egészben
2025. 06. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Éless Tímeával
A tállyai SZÓLÓ 2020-ban kezdte meg az átállást, és 2022 óta Demeter tanúsítvánnyal rendelkező szőlőbirtok. De mi ez az egész, és miért jó nekünk? Éless Tímeával, a pincészet tulajdonos-borászával Szabó Edit beszélgetett…
Beszélgetünk

A Sebestyén tesók Szekszárdról
2025. 06. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebestyén Csillával és Sebestyén Csabával
Aki a kirobbanóan gyümölcsös szekszárdi borokat keresi, és nem veti meg a bikavért sem, biztosan ismeri a Sebestyén Pincét. A vállalkozás ütemesen halad a világhír felé, és ezt csak maguknak köszönhetik. A két megszállottal, Sebestyén Csillával és Csabával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Mindig jól jön az aranyeső
2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Beszélgetünk

Alkimistának tartom magam
2025. 05. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 2. rész
Interjúnk második részében Vujity-Zsolnay Barnabás az otthon főzés szépségeiről, a Michelin-csillagos konyhák mumusairól, saját céljairól és arról az elhivatottságról mesél, amitől egy vérbeli szakács számára a konyha maga a víz, a levegő…
Beszélgetünk

Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában
2025. 05. 24. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 1. rész
Emlékeznek még a négy éve megismert, akkor 18 éves fiatalemberre? Vujity-Zsolnay Barnabás azóta a világot járva szívja magába a konyhai tudást, és jelenleg egy lyoni Michelin-csillagos étterem szakácsaként tevékenykedik…
Beszélgetünk

Az egyediség a valódi érték
2025. 05. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…