című cikk borítóképe
Beszélgetünk
Ők írják az egri bikavér jövőjét
Beszélgetünk

Ők írják az egri bikavér jövőjét 

Fontos év az idei az Egri borvidék számára, hiszen négy fiatal borász is komoly elismerést kapott. Az interjúban Gál Tibor, Juhász Ádám, Bukolyi Marcell és ifj. Lőrincz György mesél az egri borok jelenéről és jövőjéről…   
Beszélgetünk
Régi álmom vált valóra című cikk borítóképe

Régi álmom vált valóra

2025. 10. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Jákób Biankával, a Holdvölgy főborászával
Alig múlt 25 éves, amikor a tulajdonosok rábízták a mádi Holdvölgy borászati irányítását. Fiatal nőként jól vette az akadályokat, a borai sikeresek, a munkáját a kollégák és a közönség megbecsülése övezi, és még mindig pimaszul fiatal. Jákób Biankával beszélgettünk…
Beszélgetünk
Most már a helyünkön vagyunk című cikk borítóképe

Most már a helyünkön vagyunk

2025. 10. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Lukács Lillával és Barabás Barnával
Fiatalok, kedvesek, profik, szeretik, amit csinálnak, és nem félnek a munkától. Lukács Lilla és Barabás Barna tíz éve építette fel a balatonfüredi Zelna borászatot, és azóta belopták magukat az ország borszerető népének szívébe…
Beszélgetünk
Mindenképpen visszajövök! című cikk borítóképe

Mindenképpen visszajövök!

2025. 09. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Juliet Zhuval, a ProWine Shanghai senior projektmenedzserével
Juliet Zhu, a ProWine Shanghai senior projektmenedzsere egy hétig ismerkedett hazánk borvidékeivel, borászaival és boraival. De vajon eladhatóak-e a boraink Kínában, és mit iszik ott az átlagember? Egyebek között erről beszélgettünk…
Beszélgetünk
Jó lenne tudni, hogy mi a jövő útja című cikk borítóképe

Jó lenne tudni, hogy mi a jövő útja

2025. 09. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh János szekszárdi borásszal
Szinte hihetetlen, de Németh János – vagy ahogy minden ismerőse hívja, Janó – már 27 éve borászkodik Szekszárdon. Iván-völgyi pincéje a vidék üde színfoltja, borai tisztán adják vissza a termőhely értékeit. A múltról, a jelenről és a tervekről beszélgettünk…
Beszélgetünk
Szerintem most jó helyen vagyunk című cikk borítóképe

Szerintem most jó helyen vagyunk

2025. 07. 19. | Solt Róbert
Beszélgetés Bónis Péterrel
Egy 17. századi pince és ki tudja, hogy hány szőlész-borász generáció tudása több mint megnyerően hangzik, a soproni Bónis-Reitter borászat tulajdonos-borásza, Bónis Péter azonban nem elégedett meg ennyivel…
Beszélgetünk
Intenzív öt év van mögöttünk című cikk borítóképe

Intenzív öt év van mögöttünk

2025. 07. 12. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Illés Anitával
Az Illés Borászat egy 7,6 hektáros elsőgenerációs, családi butikborászat a Badacsonyi borvidéken. 2020 óta működnek, az eltelt fél évtized alatt messzire jutottak ismertségben és sikerekben…
Beszélgetünk
A „Szerelmem” aranyat ér! című cikk borítóképe

A „Szerelmem” aranyat ér!

2025. 07. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Csutorás Ferenccel
A világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards 22 éves történetében most először fordult elő, hogy egy egri fehérbort aranyéremmel jutalmaztak a bírák. A Csutorás Pince Szerelmem nevű édes furmintjáról, a lehetőségekről és a kilátásokról a borászt, Csutorás Ferencet kérdeztük…
Beszélgetünk
Ritka kincs van a kezünkben című cikk borítóképe

Ritka kincs van a kezünkben

2025. 07. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kézdy Dániel nem pihen. Az általa megálmodott Furmint Február óriási sikertörténet, most pedig itt van a Régi Magyar Szőlőfajtákért Egyesület és a Magyar Pezsgő Napja. Hát csoda, hogy ő lett az idén a Borászok Barátja?
Beszélgetünk
Pici fogaskerék a nagy egészben  című cikk borítóképe

Pici fogaskerék a nagy egészben

2025. 06. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Éless Tímeával
A tállyai SZÓLÓ 2020-ban kezdte meg az átállást, és 2022 óta Demeter tanúsítvánnyal rendelkező szőlőbirtok. De mi ez az egész, és miért jó nekünk? Éless Tímeával, a pincészet tulajdonos-borászával Szabó Edit beszélgetett…
Beszélgetünk
A Sebestyén tesók Szekszárdról című cikk borítóképe

A Sebestyén tesók Szekszárdról

2025. 06. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebestyén Csillával és Sebestyén Csabával
Aki a kirobbanóan gyümölcsös szekszárdi borokat keresi, és nem veti meg a bikavért sem, biztosan ismeri a Sebestyén Pincét. A vállalkozás ütemesen halad a világhír felé, és ezt csak maguknak köszönhetik. A két megszállottal, Sebestyén Csillával és Csabával beszélgettünk…
Beszélgetünk
Mindig jól jön az aranyeső című cikk borítóképe

Mindig jól jön az aranyeső

2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Beszélgetünk
Alkimistának tartom magam című cikk borítóképe

Alkimistának tartom magam

2025. 05. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 2. rész
Interjúnk második részében Vujity-Zsolnay Barnabás az otthon főzés szépségeiről, a Michelin-csillagos konyhák mumusairól, saját céljairól és arról az elhivatottságról mesél, amitől egy vérbeli szakács számára a konyha maga a víz, a levegő…
Beszélgetünk
Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában című cikk borítóképe

Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában

2025. 05. 24. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 1. rész
Emlékeznek még a négy éve megismert, akkor 18 éves fiatalemberre? Vujity-Zsolnay Barnabás azóta a világot járva szívja magába a konyhai tudást, és jelenleg egy lyoni Michelin-csillagos étterem szakácsaként tevékenykedik…
Beszélgetünk
Az egyediség a valódi érték című cikk borítóképe

Az egyediség a valódi érték

2025. 05. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…