Beszélgetünk
A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni! című cikk borítóképe

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!

2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Beszélgetünk
Bor és zene – tökéletes duett című cikk borítóképe

Bor és zene – tökéletes duett

2022. 10. 09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…
Beszélgetünk
A boros lány a TikTokról című cikk borítóképe

A boros lány a TikTokról

2022. 10. 01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…
Beszélgetünk
Hódít a Békanő című cikk borítóképe

Hódít a Békanő

2022. 09. 24. | Laár Balázs
Beszélgetés Neumann-Bódi Edittel
Békanő limonádé, Tikkadt Szöcske kóla, Keselyű tonik… a különleges termékcsalád 2016 óta hódít a hazai üdítőpiacon. A gyártó cég vezetőjével, Neumann-Bódi Edittel a kezdetekről, a környezettudatosságról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk…
Beszélgetünk
Ne akarj mindent felfalni című cikk borítóképe

Ne akarj mindent felfalni

2022. 08. 05. | Upor László
Hálával enni és méltósággal. Asztali szabályok és hagyományok. És egy aranyszabály: ne ess túlzásba, ne légy güzü. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – II. rész
Beszélgetünk
Leülni egy asztalhoz című cikk borítóképe

Leülni egy asztalhoz

2022. 08. 01. | Upor László
Újra kiderül, hogy gyerekkorunk tele van egyszerű, emlékezetes ízekkel. És megállapítjuk, hogy a közös étkezés hidakat épít. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – I. rész
Beszélgetünk
Itt a Vylyan-nyár! című cikk borítóképe

Itt a Vylyan-nyár!

2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk
Bor, zene, boldogság című cikk borítóképe

Bor, zene, boldogság

2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…
Beszélgetünk
Az előrelátását csodáltam legjobban című cikk borítóképe

Az előrelátását csodáltam legjobban

2022. 06. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pulay Polett-tel
2022-ben Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza. A 2021 decemberében elhunyt borász helyett unokája, Pulay Polett vette át a díjat, aki a pincészetben is a nyomdokaiba lépett. Interjúnkban a nagyapjáról mesél…
Beszélgetünk
Valami mást akartam című cikk borítóképe

Valami mást akartam

2022. 05. 14. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…
Beszélgetünk
Három tokaji aranyérem született Londonban! című cikk borítóképe

Három tokaji aranyérem született Londonban!

2022. 05. 12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirályi Orsi borszakértőt kérdeztük…
Beszélgetünk
Beleszerettem a borok világába című cikk borítóképe

Beleszerettem a borok világába

2022. 03. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Ádámmal
Ha rajta múlna, eltűnnének az 500 forintos bikavérek a boltokból, és az iskolában kötelező tanagyag lenne a kulturált alkoholfogyasztás. Horváth Ádámmal, az egri Rege Birtok főborászával beszélgettünk…
Beszélgetünk
A magyar bor sokkal több egy exportcikknél című cikk borítóképe

A magyar bor sokkal több egy exportcikknél

2022. 03. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Ondré Péterrel
Eddig soha nem látott méretű csúcstalálkozót szervez a magyar borokkal foglalkozó külföldi szakemberek számára az Agrármarketing Centrum. A Hungarian Wine Summit részleteiről Ondré Pétert, az Agrármarketing Centrum ügyvezetőjét kérdeztük…
Beszélgetünk
A főzés a sokszor csinálás művészete című cikk borítóképe

A főzés a sokszor csinálás művészete

2022. 02. 26. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második részében a gasztronómiáról kicsit többet beszélünk, mint a színházról…
Beszélgetünk
Tehetségtelen vagyok a pihenésben című cikk borítóképe

Tehetségtelen vagyok a pihenésben

2022. 02. 19. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 1.
Göttinger Pál rendez, játszik, ír és mesél, mesél, mesél. Ez utóbbit most olyan színesen, hogy kétrészes interjúfolyam lett belőle. Íme az első, amiben a színpadról egy kicsit több szó esik, mint a gasztronómiáról…