Beszélgetünk
Valami mást akartam című cikk borítóképe

Valami mást akartam

2022. 05. 14. |
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…
Beszélgetünk
Három tokaji aranyérem született Londonban! című cikk borítóképe

Három tokaji aranyérem született Londonban!

2022. 05. 12. |
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirályi Orsi borszakértőt kérdeztük…
Beszélgetünk
Beleszerettem a borok világába című cikk borítóképe

Beleszerettem a borok világába

2022. 03. 27. |
Beszélgetés Horváth Ádámmal
Ha rajta múlna, eltűnnének az 500 forintos bikavérek a boltokból, és az iskolában kötelező tanagyag lenne a kulturált alkoholfogyasztás. Horváth Ádámmal, az egri Rege Birtok főborászával beszélgettünk…
Beszélgetünk
A magyar bor sokkal több egy exportcikknél című cikk borítóképe

A magyar bor sokkal több egy exportcikknél

2022. 03. 14. |
Beszélgetés Ondré Péterrel
Eddig soha nem látott méretű csúcstalálkozót szervez a magyar borokkal foglalkozó külföldi szakemberek számára az Agrármarketing Centrum. A Hungarian Wine Summit részleteiről Ondré Pétert, az Agrármarketing Centrum ügyvezetőjét kérdeztük…
Beszélgetünk
A főzés a sokszor csinálás művészete című cikk borítóképe

A főzés a sokszor csinálás művészete

2022. 02. 26. |
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második részében a gasztronómiáról kicsit többet beszélünk, mint a színházról…
Beszélgetünk
Tehetségtelen vagyok a pihenésben című cikk borítóképe

Tehetségtelen vagyok a pihenésben

2022. 02. 19. |
Beszélgetés Göttinger Pállal 1.
Göttinger Pál rendez, játszik, ír és mesél, mesél, mesél. Ez utóbbit most olyan színesen, hogy kétrészes interjúfolyam lett belőle. Íme az első, amiben a színpadról egy kicsit több szó esik, mint a gasztronómiáról…
Beszélgetünk
Idős borokat kóstolni nagy élmény! című cikk borítóképe

Idős borokat kóstolni nagy élmény!

2022. 02. 12. |
Beszélgetés Kamocsay Ákossal
A muzeális borok letűnt korok emlékét őrzik, és kóstolás közben az ember óhatatlanul elmereng az idő múlásán. A Hilltop Neszmély közel három évtizedes borainak kóstolója után Kamocsay Ákossal pergettük az éveket…
Beszélgetünk
Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét című cikk borítóképe

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét

2022. 01. 29. |
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez vezető útról beszélgettünk…
Beszélgetünk
Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs! című cikk borítóképe

Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!

2022. 01. 24. |
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby MW-t kérdeztük...
Beszélgetünk
Ez a Somló, itt mások a szabályok! című cikk borítóképe

Ez a Somló, itt mások a szabályok!

2022. 01. 15. |
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó épülésére egyaránt szolgál…
Beszélgetünk
A win-win helyzetek megteremtése az erősségem című cikk borítóképe

A win-win helyzetek megteremtése az erősségem

2021. 12. 18. |
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Bő öt éve már, hogy Romsics László ül a Csányi Pincészet vezérigazgatói székében. Az azóta bekövetkezett változásokról, az újdonságokról és a tervekről kérdeztük…
Beszélgetünk
Itt a helyem! című cikk borítóképe

Itt a helyem!

2021. 12. 11. |
Beszélgetés Tóth Péterrel
A Kőfejtő Pince a Nagy-Somlói borvidék egyik legszerethetőbb borászati vállalkozása. Egy családra méretezve, a hétköznapok szépségeivel fűszerezve. Tóth Péter gimnazista korában döntötte el, hogy borász lesz, és a mi nagy szerencsénkre szépen le is telepedett a Somlón…
Beszélgetünk
Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert! című cikk borítóképe

Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!

2021. 12. 04. |
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberként néha jobban átlátja a folyamatokat, mint bárki más…
Beszélgetünk
Izgalmas felkérést kaptam! című cikk borítóképe

Izgalmas felkérést kaptam!

2021. 12. 01. |
Beszélgetés Magos Zoltánnal
Magos Zoltán a Mátrában nőtt fel, és rajong a házias ízekért. A TV Paprikából is jól ismert szakács néhány hete az 5 Dudás Borászat felkérésére tért vissza szűkebb hazájába, nem is akármilyen tervekkel…
Beszélgetünk
Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran! című cikk borítóképe

Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!

2021. 10. 30. |
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi Zsuzsát kérdeztük…