
Tesztelünk
REGE Birtok: Sangiovese SLR 2023
Tesztelünk
REGE Birtok: Sangiovese SLR 2023
Siller sangiovese szőlőből? Miért ne! Horváth Ádám, az egri REGE Birtok borásza tabudöntögetésből is jelesre vizsgázott. A pohárban egy szűretlen, derítetlen pirosbor, amit nagyon könnyű szeretni.
Tesztelünk

REGE Birtok: Viognier 2020
2025. 10. 15. | Szabó Edit
Az egri REGE Birtok 2020-as viognier borához a Sík-hegy-dűlőben szüretelték a szőlőt. Izgalmas, termőhelyi karakterű tétel, ízvilágában a sósság dominál, ezért kagylós ételek vagy füstölt pisztráng mellé ajánljuk…
Tesztelünk

Katona Borház: Semillon 2023
2025. 10. 06. | Szabó Edit
A semillon a világ egyik legismertebb szőlőfajtája, ám hazánkban csak viszonylag kis mennyiségben terem. A Katona Borház üde és lendületes fajtaborként palackozza, a tételt rukkolás ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Viognier BIO 2023
2025. 10. 03. | Szabó Edit
Heimannék 2023-as viognier bora a birtok első biominősítésű viognier-je. Elegáns, telt, intenzív, méltán szerezte meg a legmagasabb fehérboros pontszámot a Magyarországon ritka nemzetközi fajták borainak tesztjén…
Tesztelünk

Szászi Birtok: Csókaszőlő 2023
2025. 09. 12. | Szabó Edit
A csókaszőlő macerás fajta, nem véletlen, hogy kevesen készítenek bort belőle, de aki minden nehézséget vállalva megteszi, megérdemli a sikert. A Szászi Birtok 2023-as Csókaszőlő bora igazi könnyed szépség, és mindössze 500 palack készült belőle…
Tesztelünk

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023
2025. 08. 01. | Szabó Edit
Aszúbort purcsinból? Miért ne, ha ezzel is a hagyományokat követjük! A Basilicus Szőlőbirtok tokaj-hegyaljai különlegességét literenként 188,9 grammnyi cukor édesíti. Igazi ünnepi bor, ritka, emlékezetes alkalmakra…
Tesztelünk

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022
2025. 07. 27. | Szabó Edit
A régi iratok szerint a filoxéravész előtt a purcsin volt Tokaj-Hegyalja legfontosabb kék szőlője. A fajtába Kanczler András lehelt újra életet, a bor a tarcali Mestervölgy-dűlőben eltelepített 1200 tőke gyümölcséből készült…
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023
2025. 07. 23. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Sárfehér bora olyan ismeretlen világba viszi a kóstolóját, ahol minden csupa só és fűszer. Egy régi magyar szőlőfajta erjesztett levével ismerkedni mindenképpen izgalmas, hát még ha a Somló is hozzáadja a maga sajátos termőhelyi értékeit…
Tesztelünk

Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023
2025. 07. 21. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2023-as Tihanyi Kék bora a bohém elegancia mintapéldája. Játékos, de mégis komoly, bohém, mégis fegyelmezett. Elbűvölő aromák, tökéletes arányok jellemzik, egyszerűen ellenállhatatlan. Nem véletlenül lett a Borsmenta tesztjén a legjobb száraz vörösbor…
Tesztelünk

Szentesi Pince: Lisztes 2021
2025. 07. 16. | Takács Andrea
A Szentesi Pince 2021-es Lisztese lisztes fehér, gohér és zöldszilváni egyenlő arányú házasításával készült. Karakteres és meglehetősen egyedi fehérbor, köves, sós és mandulás ízvilággal…
Tesztelünk

Szentesi Pince: Laska 2023
2025. 07. 14. | Nádasi Eszter
Manapság csak elvétve találunk olyan bort, amelyik ebből a régi magyar fajtából készül. A Szentesi Pince viszont úttörőként foglalkozik vele: a 2023-as Laska sokrétűen gyümölcsös, fűszeres…
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023
2025. 07. 09. | Nádasi Eszter
Vannak, akik úgy hiszik, hogy nevét a fantázia szülte – pedig egy régi magyar fajtát jelöl. Gere Attila Pincészetének 2023-as Fekete Járdoványa meggyet és csokoládét is idéz…
Tesztelünk

Tóth és Tóth Debrői Borok: Gohér 2023
2025. 07. 07. | Szabó Edit és Takács Andrea
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2023-as Gohérja gyönyörűen megmutatja ennek a régi magyar szőlőfajtának a különleges értékeit. Jó bor, tökéletes arányokkal, halas, kagylós ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk

Vylyan Pincészet: Csóka Variáció 2019
2025. 07. 02. | Nádasi Eszter
A Vylyan 2019-es Csóka Variációjában a zamatos gyümölcsökkel harmonikusan érnek össze a hordófűszerek. A bor egy régi magyar szőlőfajtából, csókaszőlőből készült…
Tesztelünk

Földi Bálint: Piros Bakator 2022
2025. 06. 30. | Szabó Edit és Nádasi Eszter
Senkit ne tévesszen meg a név: nem vörösborról van szó. A manapság már alig előforduló szőlőfajtával Földi Bálint a Szent György-hegyen foglalkozik: a 2022-es Piros Bakator ásványosságát virágos, gyógynövényes, gyümölcsös jegyek kísérik.