című cikk borítóképe
Főzünk
Döner házilag
Főzünk

Döner házilag 

Török örömök – Nagyillés János török receptjei 94. rész
Hogy mi a döner? Az a függőleges nyárson forgó hústorony, amiről éles késsel szokták lefaragni a hússzeleteket a hozzáértők. Ez az ínycsiklandó étel Nagyillés János tanácsai szerint otthon is elkészíthető. Íme a recept a Török örömök sorozat 94. részében…   
Főzünk
Tejszínes kukorica-krémleves című cikk borítóképe

Tejszínes kukorica-krémleves

2025. 12. 15. | Szabó Edit
Ezt a zsenge főtt kukoricából készült kukorica-krémlevest az egész család imádja, ráadásul rövid idő alatt az asztalra varázsolható…
Főzünk
Zsebes pita házilag című cikk borítóképe

Zsebes pita házilag

2025. 12. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 93. rész
Ki ne szeretné a hússal, zöldséggel, salátával töltött zsebes kenyeret! Nagyillés János most a zsebes pita receptjét teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 93. részében…
Főzünk
Krumplimackó sütőben című cikk borítóképe

Krumplimackó sütőben

2025. 12. 08. | Szabó Edit
Macok, tócsni, lapcsánka, latkesz, cicege, mackó – ezer néven ismerjük, és szinte mindenki rajong érte. Általában olajban sütjük, de ezúttal sütőben készítettük el. Íme a recept…
Főzünk
Soğanlama ropogós török kenyérrel című cikk borítóképe

Soğanlama ropogós török kenyérrel

2025. 12. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 92. rész
Hogy mi a soğanlama? Tulajdonképpen egy teljes török reggeli egyetlen serpenyőben. Elkészítése lehet közös program akár az egész család számára. Íme a recept – a kenyéré is – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 92. részében…
Főzünk
Reteklevél-krémleves című cikk borítóképe

Reteklevél-krémleves

2025. 12. 01. | Szabó Edit
A reteklevél-krémleves gyorsan elkészül, finom, olcsó, egészséges, és még a „zero waste” szemléletnek is tökéletesen megfelel. Aki egyszer megkóstolja, soha többé nem dobja ki a retek zsenge zöldjét…
Főzünk
Céklalekvár – pancar reçeli című cikk borítóképe

Céklalekvár – pancar reçeli

2025. 11. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 91. rész
A Török örömök sorozat 91. részében a török reggelik egyik fontos eleme, a céklalekvár receptjét osztja meg Nagyillés János a Borsmenta magazin olvasóival, és természetesen a szokásos gasztro- és nyelvtörténeti háttér sem marad el…
Főzünk
Rácsos szilvás pite című cikk borítóképe

Rácsos szilvás pite

2025. 11. 24. | Szabó Edit
A szilvás pite nem csak finom, de rendkívül mutatós is. Az alapja omlós linzertészta, a töltelékben pedig ott van a friss gyümölcs minden aromája. Egyszerűen zseniális…
Főzünk
Török almás linzer – elmalı kurabiye  című cikk borítóképe

Török almás linzer – elmalı kurabiye

2025. 11. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 90. rész
Az „anyukám diós süteménye” és a Kavala-keksz után a török linzerek harmadik oszlopos tagja, a török almás linzer receptjét osztja meg velünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 90. részében…
Főzünk
Rakott zöldbab bulgurral című cikk borítóképe

Rakott zöldbab bulgurral

2025. 11. 17. | Szabó Edit
A zsenge zöldbab és a darált sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőtálban. A rakott zöldbab rizzsel is készülhet, de nekünk bulgurral jobban ízlik. Érettebb fehérbor vagy rozé illik hozzá…
Főzünk
Arany tej – altın süt című cikk borítóképe

Arany tej – altın süt

2025. 11. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 89. rész
Török örömök sorozatunk 89. részében Nagyillés János egy bögre egészséget nyújt át nekünk. Az arany tej néven ismert fűszeres ital nagyon jót tesz a hideg napokon, és még a kedélyünket is javítja…
Főzünk
Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası című cikk borítóképe

Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası

2025. 11. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 88. rész
Egy tál meleg ölelés – mondja Nagyillés János a havasi joghurtos csirkelevesről, melynek receptjét most mi is megkaptuk tőle a Török örömök sorozat 88. részében. Főzésre fel, ölelünk mindenkit!
Főzünk
„Vattapuha” török pogácsa – pamuk poğaça című cikk borítóképe

„Vattapuha” török pogácsa – pamuk poğaça

2025. 10. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 87. rész
Ki hitte volna, hogy kedvenc sós süteményünket, a pogácsát a török gasztronómia is jól ismeri! Na de melyik volt előbb? Nagyillés János nemcsak a receptet, hanem a történetet is elmeséli a Török örömök sorozat 87. részében…
Főzünk
Adanai kalapos padlizsán – Adana usulü baş kavurması című cikk borítóképe

Adanai kalapos padlizsán – Adana usulü baş kavurması

2025. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 86. rész
A török konyha imádja a padlizsánt! Jöjjön most egy húsmentes egytálétel, az adanai kalapos padlizsán receptje Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 86. részében…
Főzünk
Damaszkuszi darasüti – şambali  című cikk borítóképe

Damaszkuszi darasüti – şambali

2025. 10. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 85. rész
A şambali, vagyis a damaszkuszi darasüti édes, szirupos, mint a legtöbb török sütemény, de éppen ezért ellenállhatatlan. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 85. részében…