Beszélgetünk
A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok! című cikk borítóképe

A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok!

2024. 06. 22. |
Beszélgetés Egly Márk borásszal
Egly Márk negyedszázados szakmai múltja meglehetősen eseménydús. Pályáját egy legendás egyetemi évfolyamban kezdte, ma pedig a Balaton-felvidéki Borvidék Hegyközségének elnöke és a Sümegi apelláció egyik motorja. Bara Szilvia beszélgetett vele…
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál című cikk borítóképe

Kis falucska, nagy fesztivál

2024. 06. 08. |
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmenedzsmentjében is oroszlánrészt vállal. Juga Péterrel beszélgettünk…
Beszélgetünk
A borban találtam meg, amit kerestem című cikk borítóképe

A borban találtam meg, amit kerestem

2024. 05. 18. |
Beszélgetés Rókusfalvy Palkóval
Április végén etyeki székhelyén látta vendégül barátait és partnereit a Rókusfalvy Birtok. Az összejövetel apropójáról és a pincészet helyzetéről a borásszal, Rókusfalvy Palkóval beszélgettünk…
Beszélgetünk
Nagy jövő áll a birtok előtt című cikk borítóképe

Nagy jövő áll a birtok előtt

2024. 03. 24. |
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett az Ördögárok Cuvée legújabb évjáratának megjelenése alkalmából…
Beszélgetünk
Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére című cikk borítóképe

Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére

2024. 02. 10. |
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségével idézzük meg, és szót ejtünk a Tamás tiszteletére készült emlékborról is…
Beszélgetünk
Azóta főzök, mióta az eszemet tudom című cikk borítóképe

Azóta főzök, mióta az eszemet tudom

2024. 02. 03. |
Beszélgetés Tatai Róberttel
Hét éve, amikor megnyerte a Séfek Séfe tehetségkutató versenyt, mindenki az elhivatott felvidéki fiatalemberről beszélt. Tatai Róbert ma a róla elnevezett révkomáromi pizzériában, a Tataiban főz, mi is ott találkoztunk vele…
Beszélgetünk
Ünnepélyes fogadalmat tettem! című cikk borítóképe

Ünnepélyes fogadalmat tettem!

2023. 12. 24. |
Beszélgetés Günzer Tamással
Günzer Tamás lett 2023-ban az Év Bortermelője. A villányi borász büszke az elismerésre, és örül, hogy ezt a pillanatot az édesapja is megérhette. Szabó Edit a díjátadó után beszélgetett vele, de nem a szakmáról, hanem a közelgő ünnepekről és arról, hogy vajon mit hoz az új év…
Beszélgetünk
A török konyha professzora című cikk borítóképe

A török konyha professzora

2023. 11. 18. |
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Beszélgetünk
Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel című cikk borítóképe

Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel

2023. 11. 11. |
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszter találkozott...
Beszélgetünk
Palacsintakirályság című cikk borítóképe

Palacsintakirályság

2023. 10. 07. |
Beszélgetés Oszlánczi Rékával
Sós, édes, rántott, amerikai, klasszikus… A miskolci Creppy Palacsintaház lenyűgöző kínálatával sok rajongót vonz. Tulajdonos-vezetője, Oszlánczi Réka huszonkét évesen nyitotta a helyet, és azóta is rendíthetetlenül menetel előre...
Beszélgetünk
Itt égni kell, mint a fáklya című cikk borítóképe

Itt égni kell, mint a fáklya

2023. 09. 30. |
Beszélgetés Horkay Andrással
Közel másfél évtizede, hogy megnyitotta kapuit Budapesten Horkay András boros iskolája, a Central European Wine Institute (CEWI). A képzés népszerűsége azóta is töretlen, és ma már több vidéki városba is elviszik a tudást…
Beszélgetünk
A konyhában séfek, otthon testvérek című cikk borítóképe

A konyhában séfek, otthon testvérek

2023. 09. 23. |
Interjú Solymosi Alexszel és Solymosi Krisztiánnal
A Solymosi testvérpár, Alex és Krisztián azon szerencsések közé tartozik, akik álmaik munkáját végezhetik, és a köztük lévő testvéri köteléket még szorosabbra fűzte a közös munka. Márton-Szombathy Zsuzsa beszélgetett velük…
Beszélgetünk
Megevett a hegy című cikk borítóképe

Megevett a hegy

2023. 09. 16. |
Cartwright Éva Brüsszelbe költözött. Elhagyta a Somlói borvidéket, amiért tizenkét éven keresztül dolgozott fáradhatatlanul. Különleges birodalma, a Somlói Borok Boltja egyelőre még működik, de hogy jövőre mi lesz, azt nem tudja senki. Szabó Edit interjúja…
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig című cikk borítóképe

Egy szakács álma: út a saját konyháig

2023. 05. 27. |
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minősítését. És hogy merre sodorta azóta az élet? Cikkünkből kiderül!
Beszélgetünk
Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban című cikk borítóképe

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban

2023. 05. 20. |
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem, a Frantzén gyakornoka, és tele van tervekkel. Laár Balázs beszélgetett vele…