Vissza

Minibuci

2017.06.05. | Varga Anita
Vadul süt a nap, tombol a grillszezon! Anita megmutatja, hogyan kell minibucit sütni a hamburgerünkhöz…
 

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a hamburgert, aki nem enne meg egy jó kis békebeli emeletes burgert vastag húsréteggel, sok salátával, hagymával! Mehet bele ketchup, mustár, és még sorolhatnám... A napsütéssel együtt újra itt a kerti sütögetések ideje, és nincs is annál stílusosabb, mint saját készítésű házi buciba dobni a rácson omlósra, ropogósra, szaftosra sült grillezett darált husinkat.

Az elkészítése sokkal kevesebb macerával jár mint gondolnátok, bőven megéri a ráfordított időt, cserébe az élményért és a bezsebelt elismerésekért. Ha gyerekzsúrra készülünk, szintén ideális adag, még az én csekély étvágyú kicsikéim is eltüntetik egy pillanat alatt. Kiránduláshoz szendvicsnek, reggelire mézzel, lekvárral is finom, sőt hidegtálak kísérője is lehet.



Hozzávalók:
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 45 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • tojásfehérje és szezámmag a szóráshoz


Elkészítés:

1. Az élesztőt keverjük krémesre kb. fél deci tejben a cukorral együtt, és várjunk egy keveset, hadd ismerkedjenek össze.
2. A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk el a vajjal, öntsük hozzá a tejet, majd jöhet a felfuttatott élesztő.
3. Gyúrjuk a tésztát, míg ruganyos és egynemű nem lesz.
4. Szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán keresztül.
5. Osszuk el 10 egyenlő darabra, a darabkákat egyesével formázzuk (virgoljuk) 10 minibucivá, és a sütőlapra elhelyezve kelesszük további 30-40 percen át. Egy sütőlapon is simán elférnek szépen egymás mellett.
6. A tetejüket egy ecset segítségével kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg szezámmaggal.
7. 210 ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük. Ne felejtsünk el a sütő aljába vízzel teli tűzálló edényt elhelyezni, hiszen a kelt tészta a gőz hatására szebben megemelkedik majd így.



Ha hamburgert készítünk belőle, félbevághatjuk, és egy teflonos serpenyőn kicsit megpiríthatjuk a bucink mindkét belső felét, hogy az ízhatás még füstösebb legyen.

Kellemes időtöltést a szabadban!
 
Fotó:
Varga Anita

címkék

amerika (4) aprókertek (31) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (48) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (130) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (25) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (21) biobor (6) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (297) borász (54) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (45) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (68) bornapló (12) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (291) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (34) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (5) budai zöld (4) budapest (237) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (21) csányi pincészet (9) csirke (16) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) debreczeni mónika (4) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (10) desszertbor (4) dobogó pincészet (4) dobosi (4) édes (115) eger (72) egészséges (11) egri borvidék (12) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (31) etyek budai borvidék (33) etyeki kúria (19) évforduló (4) ezerjó (13) fehérbor (126) fesztivál (47) figula (5) figula pincészet (4) főzünk (8) franc&franc (7) franciaország (9) friss (4) frittmann (7) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (7) gálné dignisz éva (7) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (7) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (4) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) horváthország (6) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (156) ipacs szabó istván (4) iszunk (16) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) kávé (43) kavezok (9) kékfrankos (25) kéknyelű (16) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (14) kolonics pincészet (5) könnyű (15) könnyűvér (6) könyv és kávé (4) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (25) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (11) kreinbacher birtok (11) krémleves (4) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (22) laposa birtok (5) leves (31) london (21) luka enikő (4) mád (15) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (69) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (6) merlot (28) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (17) művészinterjú (18) nagyi receptje (5) narancsbor (5) natúr bor (12) nemzetközi borvásár (4) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyár (18) nyaralás (5) nyári (7) olaszország (55) olaszrizling (34) őstermelői piac (7) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (9) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pannonhalmi borvidék (4) paulus (5) pázmánd (40) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (97) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (14) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) puglia (4) rácz jenő (5) rajnai rizling (26) recept (280) reduktív (4) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) saláta (14) sanzon (10) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (52) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (22) sör (46) sós (111) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (54) süti (18) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szászi birtok (4) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (18) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (23) szentesi józsef (7) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (5) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) terasz (4) természet (4) természetes bor (28) tészta (17) tesztelünk (248) thummerer (4) tokaj (156) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (113) tokaji aszú (46) török (45) torta (5) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (6) Unger Bormanufaktúra (24) ünnep (5) utazás (85) utazási tippek (47) utazunk (48) vacsora (12) váli péter (4) vega (14) velencei-tó (22) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (36) villányi borvidék (100) vörösbor (154) vylyan (32) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (16) zsirai pincészet (8) zweigelt (4)