Vissza

Padlizsános-gombás tészta

2017.06.19. | Szabó Edit
Könnyen, egyszerűen elkészíthető étel, nem igényel különösebb gyakorlatot a konyhában, viszont nagyon ízletes...
 



Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes méretű padlizsán, hámozva, kockára vágva
  • 25 dkg erdei csiperke, tisztítva, kockára vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
  • 12 bazsalikomlevél, finomra vágva
  • 5 dkg ementáli jellegű sajt
  • 50 dkg száraztészta
  • só, bors


Elkészítése:
  1. Az olajat egy forró serpenyőbe öntjük, és pirítani kezdjük rajta a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk meg, hogy engedjen egy kis levet, aztán fedjük le, és úgy pároljuk tovább. Időnként keverjük meg.
  2. Ha a padlizsán már kezd puhulni, adjuk hozzá a gombát, és fedjük le újra.
  3. Néhány percnyi párolás után nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk meg még egy kicsit, és törjünk rá egy kis borsot. Keverjük össze, és hagyjuk egy rövid ideig újra párolódni, hogy az ízek összeérjenek
  4. Egy nagyobb lábosban, forrásban lévő sós vízben főzzük ki a száraztésztát, és szűrjük le.
  5.  A padlizsános-gombás elegyhez adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd keverjük bele a finomra vágott fűszernövényeket.
  6. Végül adjuk hozzá a tésztát, és alaposan keverjük el benne.
  7. Reszelt sajttal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.


 
Fotó:
Szabó Edit -

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (65) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (262) borász (29) borászok borásza (5) borbár (25) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (12) borteszt (90) bortúra (18) borvacsora (13) borverseny (13) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (185) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (33) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (123) etyek (9) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (97) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (46) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (6) somló (11) sommelier (9) soproni borvidék (12) sör (40) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (10) tállya (7) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (107) tokaj-hegyalja (65) tokaji aszú (28) tudnivalok (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (9) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (4) zöld veltelíni (4)