Találatok száma: 2507
Eszünk
Mindig útba esik című cikk borítóképe

Mindig útba esik

2018. 07. 29. | Szabó Edit
Az M7 Bistro
Új névvel, új séffel, minőségi ételekkel, de a régi vendégszeretettel várja a betérőket az M7 Bistro, Magyarország első autópálya-étterme Székesfehérvár határában…
Iszunk
PH-Érték: Pannonhalma hat arca című cikk borítóképe

PH-Érték: Pannonhalma hat arca

2018. 07. 29. | Szabó Edit
Összetanakodott a Pannonhalmi borvidék hat jeles pincészete, és PH-Érték néven – együttesen kialakított szabályrendszer szerint – közösségi borokat palackoztak. Az új borok alapját a rajnai rizling adja, az összefogás alapja viszont a borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkodás…
Beszélgetünk
A (tiszteletbeli) pálinkamesternő című cikk borítóképe

A (tiszteletbeli) pálinkamesternő

2018. 07. 28. | Sipos Eszter
Beszélgetés dr. Márki Edittel
Rajong a birs és a körte alkoholba zárt, karakteres aromáiért, és úgy véli, egyre természetesebb, hogy egy nő pálinkát készít. Dr. Márki Edit egyetemi docenssel nem kizárólag szakmai kérdésekről beszélgettünk…
Eszünk
A Reggeli lelassít című cikk borítóképe

A Reggeli lelassít

2018. 07. 26. | Upor László
Egy pécsi hely, amit ki kell próbálni
Egy forró júliusi vasárnapon intenzív reggelizhetnékünk támadt Pécsett, így hát elzarándokoltunk a Király utca békésebb végére, ahol a turistacsapdák alaposan megritkultak, és a város a jobbik arcát mutatja.
Beszélgetünk
Az ízig-vérig magyar borokat keresem című cikk borítóképe

Az ízig-vérig magyar borokat keresem

2018. 07. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebastian Payne Master of Wine-nal
Bölcsésznek készült, aztán beleszeretett a borokba. Mára a legrangosabb angol elit klub, a Wine Society meghatározó alakja, és sokak szerint ő a világ egyik legjobb „orra”. Sebastian Payne Master of Wine-nal a magyar borokról beszélgettünk…
Eszünk
Itt egyél, ha Pécsre mész! című cikk borítóképe

Itt egyél, ha Pécsre mész!

2018. 07. 24. | Szabó Edit
A Balkán Bisztró
Vonzó belső terek, hangulatos kert, kiváló konyha, megfizethető árak. Kell ennél több egy jó étteremhez? Legfeljebb még a barátságos személyzet, de a pécsi Balkán Bisztróban szerencsére erre sincs panasz. Aki arra jár, térjen be. Érdemes!
Iszunk
Fonték kövidinkája a világ legjobb borai között című cikk borítóképe

Fonték kövidinkája a világ legjobb borai között

2018. 07. 23. | Dlusztus Imre
A soltvadkerti Font Pincészet 2017-es kövidinka bora aranyérmet kapott Franciaországban, a Citadelles du Vin nemzetközi borversenyen. Kezeket a szívre! Mit tudunk a kövidinkáról?
Iszunk
Mit igyunk a Paloznaki Jazzpikniken? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Paloznaki Jazzpikniken?

2018. 07. 20. | Szabó Hajnalka
Augusztus első hétvégéjén ismét Jazzpiknik lesz Paloznakon. A zenei programokról korábban már írtunk, de a boros felhozatal is nagyon izgalmasra sikerült, így most azt vettük górcső alá...
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Pláne Frizzante White című cikk borítóképe

Etyeki Kúria: Pláne Frizzante White

2018. 07. 16. | Szabó Edit
Hűtsd le, töltsd pohárba, kóstolgasd, de gondosan ügyelj rá, hogy álljon készenlétben a következő palack. Ez a fehér frizzante egyenesen ellenállhatatlan. Ünnepre, hétköznapra, langyos nyári estékre, vízpartra, vagy csak úgy, hogy jobb legyen a kedved…
Főzünk
Zöldfűszeres sajtgolyók című cikk borítóképe

Zöldfűszeres sajtgolyók

2018. 07. 16. | Szabó Edit
Percek alatt elkészíthető, kiváló elő-előétel, vagy afféle egészséges „nass”. Elrontani ugyanúgy képtelenség, mint ellenállni neki. Pezsgő, habzó, gyöngyöző mellé ajánljuk…
Utazunk
Pécs fényt kapott című cikk borítóképe

Pécs fényt kapott

2018. 07. 15. | Upor László
Fényfesztivál, karneváli forgatag, szűk utcák, barátságos udvarok, világszínvonalú múzeumok, mediterrán hangulat. Pécsett kertekben, éttermek, borozók teraszán üldögélni is élvezet. Körképünk közel sem teljes...
Beszélgetünk
Itt előny a kócosságom című cikk borítóképe

Itt előny a kócosságom

2018. 07. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Serényi Zsolttal
A TV Paprika szakácsaként ismertük meg, aztán kiderült, hogy a füst megzabolázásának különlegesen értő mestere. Könyvet írt a barbecue-ról, és ételeit most saját kis éttermében, a budapesti BpBARbq-ban kóstolhatjuk. Serényi Zsolttal beszélgettünk…
Iszunk
Kreinbacher-pezsgő a világ legjobbjai között! című cikk borítóképe

Kreinbacher-pezsgő a világ legjobbjai között!

2018. 07. 12. | Szabó Edit
Két arany- és két ezüstérmet nyert a Kreinbacher Birtok a legjelentősebb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A csúcshatost októberben hirdetik ki, és még az is lehet, hogy benne vagyunk…
Iszunk
Kéknyelűvel szebb az élet! című cikk borítóképe

Kéknyelűvel szebb az élet!

2018. 07. 10. | Szabó Hajnalka
Kék palackba öltözött és egyre nagyobb népszerűségnek örvend Badacsony őshonos szőlőfajtájának karakteres bora, a kéknyelű. A nemrég lezajlott Kéknyelű Ízlelő izgalmas kalandot ígért a fajta kedvelőinek…
Tesztelünk
Kern Bor- & Pezsgőház: Balatoni Rizling Pezsgő 2014 című cikk borítóképe

Kern Bor- & Pezsgőház: Balatoni Rizling Pezsgő 2014

2018. 07. 09. | Szabó Edit
Határozott, energikus, tradicionális eljárással készült nyerspezsgő a Balaton északi partjáról. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…