Találatok száma: 2508
Beszélgetünk

Szeretem a különlegességeket
2018. 01. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Badics Gergellyel
Badics Gergely, a szigligeti Villa Kabala 36 éves felszolgálója nyerte a Borsmenta fotópályázatát…
Tesztelünk

Balla Géza: Sauvignon Blanc 2016
2018. 01. 22. | Szabó Edit
Nagyon vidámító bor, mosolyogni támad kedvünk tőle. Bármilyen alkalomra ajánljuk, de noha sauvignon blanc, ne ezzel kezdjük az estét…
Eszünk

Dezsőnek meg kell(ett) halnia!
2018. 01. 19. | Bőti László
De csak azért, hogy aztán szebb és nagyobb formában, immáron konyhával és izgalmas étlappal kiegészülve újranyithasson pár lépéssel odébb…
Eszünk

No manír, no panír
2018. 01. 18. | Szabó Hajnalka
Hús-hús-hús. Ez a szlogen mindent elárul a fél éve nyitott budapesti helyről. Aki a magyar konyha legjobb ízeire vágyik, menjen bátran a Cupákosba! Mi is benéztünk…
Utazunk

Nem a NASA a legizgalmasabb!
2018. 01. 17. | fnys
Egy orvos gasztrokalandjai Houstonban 2.
Ki hinné, hogy még egy kórházban is lehet színvonalas az étkezés? És ízletesebb is, mint a NASA liofilizált csodái. Texasban bor is van, bár a „pincék” kicsit mások, mint mifelénk. Fnys élménybeszámolója folytatódik…
Vendégoldal

6+1 étel- és italtrend a nagyvilágból 2018-ra
2018. 01. 16. | Szentkirályi Orsolya
Az új év egészen biztosan új trendeket hoz a vendéglátásban. A brit Drinks Business Magazin segítségével mi is sorra vettük azokat az irányzatokat, amelyek népszerűsége akár hazánkban is növekedhet – ha nem is idén, de hamarosan…
Iszunk

A Tea Napja – hazánkban először
2018. 01. 15. | Bőti László
Kóstolók, workshopok, bemutatók, beszélgetések, meglepetések, izgalmak, soha nem érzett ízek és rég várt találkozások – ez volt az első Tea Napja Budapesten…
Beszélgetünk

Jó étel, jó szó
2018. 01. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
A TV Paprika indulásakor egy ország csodálta, hogyan vágja bal kézzel a petrezselymet, hogyan főz különböző borászok, Ilcsi néni vagy éppen Jenei Tamás oldalán. Magos Zoltán ma a Capriccio lakásétterem tulajdonosaként sem tesz mást, mint eddig: beszélget és főz…
Eszünk

Nem engednek a 48-ból!
2018. 01. 12. | Szabó Edit
A kandallóban barátságos tűz lobog, a kényelmes székekből éppen 48-at helyeztek el a pazar vendégtérben, a legjobb mégis a pultnál ülni, ahol figyelhetjük Bicsár Attila kreatív séf mozdulatait. A villányi Sauska 48 tavaly nyáron nyitott, és állja a próbát…
Utazunk

A houstoni éttermek világa
2018. 01. 10. | fnys
Egy orvos gasztrokalandjai Houstonban 1.
Houston, az amerikai nagyváros nem kifejezetten turistacélpont. Cikkünk írója sem az étkezés lehetőségeit kutatta arrafelé: azért ment, hogy legújabb szakvizsgáját sikeresen abszolválhassa, de ha már ott járt, benézett egy-két helyre…
Iszunk

Teát? Kávét? Forró vizet?
2018. 01. 09. | Bőti László
És azt tudtad, hogy mennyi hasonlóság van a tea, a kávé és a bor között? A Zhao Zhou teaház rendhagyó kóstolóján sok minden kiderült…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Optimum Brut 2013
2018. 01. 08. | Szabó Edit
Komoly, de cseppet sem nehézkes, szerethető pezsgő. Emlékezetes találkozásokhoz, ünnepi vacsorákhoz ajánljuk, de pohárba tölthetjük lazításképpen is, egy fárasztó nap végén…
Főzünk

Sertéshúsos rilett
2018. 01. 08. | Szabó Edit
Klasszikus francia vendégváró étel. Piknikre, horgásztúrára is magunkkal vihetjük, de csatos üvegbe zárva ajándékba is adhatjuk. Mindenki örülni fog neki…
Beszélgetünk

A rendszerben van a lényeg
2018. 01. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A Somló környékének egyik legismertebb vállalkozójává vált, mégis arra a legbüszkébb, hogy tovább álmodhatja édesapja álmait. Tornai Tamás, a Tornai Pincészet tulajdonosa sok mindent elért már, de úgy tűnik, nem fogy ki az ötletekből...
Iszunk

Györgykovács Imréé és Koch Csabáé a nagydíj
2018. 01. 05. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2017-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Györgykovács Pincészet 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el. Íme a részletes lista…