Találatok száma: 2508
Tesztelünk

SanzonTokaj: Blanc 2015
2017. 07. 05. | Szabó Edit
Két dűlő, két világ, két tartály, egy bor. Élettel teli, lüktető, lendületes furmint egy fiatal, energikus pincészettől. Langyos nyári estéken imádni fogjuk…
Főzünk

Wokban sült csirkemell zöldségekkel
2017. 07. 05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…
Iszunk

Mentatippek hétvégére
2017. 07. 05. | Szabó Hajnalka
Felüdülést kínáló boros programok országszerte
Akár nyári szabadságunkat töltjük, akár a hétvégi kiruccanásunkat tervezgetjük, vagy hétköznap este Budapesten mozdulnánk ki, a következő napokban jobbnál jobb programok közül válogathatunk. Íme a Borsmenta tippjei a borok és a gasztronómia szerelmeseinek…
Eszünk

Határok nélkül – a Dobrumba világa
2017. 07. 02. | Raab Zsuzsanna
Van Budapesten egy mediterrán-közel-keleti ételbár, ahol többek között Grúzia, Örményország, Libanon, Izrael, Törökország, Szíria, Olaszország, Portugália, Marokkó és Spanyolország konyhája is békésen megfér egymás mellett. A Dobrumbában jártunk…
Vendégoldal

Játékszabályzat
2017. 07. 02. | Borsmenta
Kedves olvasóink! Szabályzatot sem írni, sem olvasni nem szórakoztató. De szükségünk van rá, ha játszani szeretnénk. Közös érdekünk.
Beszélgetünk

Pillantsunk a csillag mögé!
2017. 07. 01. | Bőti László
Beszélgetés Pongrácz Péterrel
A Michelin-csillagos Costes Downtown sommelier-je, Pongrácz Péter a vendég számára láthatatlan világról mesél…
Beszélgetünk

Ha önkéntes vagy, reggelizz rendesen!
2017. 06. 30. | Upor László
Egy tál tisztességes étel a rászorulónak egy csöpp emberi méltóságot is ad. A Heti betevő önkéntesei ezt pontosan tudják. Józanul, szerényen beszélnek – ahogyan a dolgukat is teszik. Riportunk Budapest hetedik kerületében készült, egy júniusi vasárnapon.
Iszunk

Bortúrázzunk Budapesten!
2017. 06. 29. | Szabó Hajnalka
Egy hét múlva, július 6-án itt a második Budapesti Borbár Túra! A főváros harmincnál is több borbárja jó falatokkal, izgalmas zenei kínálattal és fantasztikus borokkal várja az érdeklődőket. Ja, és itt lesznek a borászok is…
Vendégoldal

Hurrá, nyaralunk! Ja, bocs, nem…
2017. 06. 28. | Bodó Judit
Bottszerda 12.
Mi van, ha minden és mindenki összeesküszik ellenünk? A traktor, az autó, de még a nyári szünet is. Ilyenkor mintha a kezdet volna a vég. Kész Armageddon. Aztán nevetünk egy jót… Friss epizódok a Bott pince és a Bodó család életéből.
Tesztelünk

Tállya Wines: Tállya Furmint 2013
2017. 06. 27. | Szabó Edit
Lendületes, vibráló, energikus bor, remek arányokkal, rendkívül szerethető ízvilággal. Vigyázat: egy pohárral nem elég belőle…
Főzünk

Napraforgó
2017. 06. 27. | Varga Anita
Ízig-vérig nyári borkorcsolya Varga Anita konyhájából. Többféle ízesítéssel készülhet, egyikben sem fogunk csalódni...
Utazunk

Pulykakakas nem volt
2017. 06. 26. | Szabó Edit
Gyöngytyúk, bivaly, racka, szürke marha, pezsgő, bor, sör, hőség, jókedv, kreativitás, tehetség, szeretet. Címszavakban nagyjából így lehetne leírni az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált, amely minden gasztroőrültnek kötelező program…
Eszünk

Elbűvölő semmiség
2017. 06. 25. | Varga Anita
A forgalomtól nyüzsgő Németvölgyi úton 2010 óta létezik egy kis csendes sziget. A Villa Bagatelle sokak szerint Budapest egyik legjobb reggelizőhelye, de azt kevesen gondolták, hogy árnyas kertje miatt valóságos gyerekparadicsom…
Beszélgetünk

Megfogni a pillanatot
2017. 06. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Fekete Antonióval
Szakács, fotós és könyvkereskedő egy személyben. Fekete Antonio webkereskedése közel nyolcszáz különleges könyvet és kiadványt kínál, amelyeknek legalább a fele június 30-tól kézbe is vehető egy parányi mintaboltban…
Iszunk

Egy csipetnyi Ausztria Buda szívében
2017. 06. 23. | Szabó Hajnalka
„A tökéletes nap egy jó kávéval indul és egy pohár borral ér véget” – gondolhatták a KisBécs tulajdonosai, és álmodtak hozzá egy helyet...