Találatok száma: 2507
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Soul Syrah 2018
2024. 03. 18. | Szabó Edit
Kovács Nimród Soul Syrah bora maga a megtestesült kedvesség. Sima, selymes, gazdag, elegáns; nem véletlen, hogy a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Klub kóstolóján is az első helyen végzett…
Utazunk

Kuba – Cayo Santa Maria
2024. 03. 16. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 5. rész
Porcukor finomságú hófehér homok, türkizkék víz, csodálatos korallzátonyok… Kubai sorozatunk 5. részében a Gubán házaspár megérkezik Cayo Santa Maria szigetére…
Főzünk

Sárgarépagolyó – havuç topları
2024. 03. 14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 16. rész
Lehet a sárgarépából édességet készíteni? Miért ne! Ez a kókuszos sárgarépagolyó sokak kedvence. Íme Nagyillés János megbízható receptje…
Iszunk

Mesterkurzus Londonban, Caroline Gilbyvel
2024. 03. 13. | Vargha Márk
Az idei, immár a 6. londoni Furmint Februáron nagy érdeklődés kísérte Caroline Gilby tíztételes mesterkurzusát. A közönség soraiban Vargha Márk kollégánk is helyet foglalt. Íme a beszámoló!
Utazunk

Kuba – Santa Clara
2024. 03. 11. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 4. rész
Kubai sorozatunk 4. részében a Gubán házaspár elhagyja Havannát, és Santa Clara felfedezésére indul. Nem csak a város, az oda vezető út is érdekes…
Tesztelünk

Homola Pincészet: Syrah 2019
2024. 03. 10. | Szabó Edit
A Homola Pincészet 2019-es syrah bora a Hajnóczy-dűlő egyik parcellájának terméséből készült. Szűretlen, derítetlen tétel, alacsony kénnel palackozták. A természetes borok kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Rekordok, trendek, terroir: jön a 13. Badacsony New Yorkban
2024. 03. 09. | Nádasi Eszter
Márciusban ismét Budapesten ismerkedhetünk a Badacsonyi borvidékkel, csaknem negyven kiállító tételei közül válogatva. De hogy dől el, hogy mi kerül a borászok kínálatába? A rendezvényt előkészítő vakkóstolón jártunk…
Utazunk

Kuba – Hemingway nyomában
2024. 03. 08. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 3. rész
Kubai sorozatunk 3. részében a Gubán házaspár városnéző körútra indul, majd belevetik magukat az éjszakába, hogy megnézzék, hol támasztotta a pultot a nagy kalandor, az irodalmi Nobel-díjas író, Hemingway…
Főzünk

Joghurtos zellersaláta – Yoğurtlu kereviz salatası
2024. 03. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 15. rész
A nyers zeller jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nagyillés János most egy erre épülő húsmentes receptet hoz a Török örömök sorozat 15. részében…
Tesztelünk

Steigler Pince: Prémium BIO Syrah 2021
2024. 03. 06. | Szabó Edit
A Steigler Pince Prémium BIO Syrah bora különleges egyéniség és nagy ígéret. Már most komoly mélységeket mutat, de szívesen kóstolnánk újra 2-3 év múlva…
Vendégoldal

Tavaszköszöntő
2024. 03. 05. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 12. rész
Felébredt téli álmából a szőlő, nyílik a kankalin, natúrkóstoló volt Szegeden, Natúr Műhely Sütő Zsoltnál. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 12. részében mindezek mellett még sok mindenről szó esik – a tőle megszokott fennkölt stílusban…
Tesztelünk

IKON Borászat: Shiraz 2021
2024. 03. 03. | Szabó Edit
Az IKON Borászat Shiraz bora mély fűszerességgel csábít. Étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Utazunk

Kuba – Havanna kívül-belül
2024. 03. 01. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 2. rész
Havanna az ellentétek városa, és mindig közel van a legjobb szivarbolt. Kubai sorozatuk második részében a Gubán házaspár a fővárossal ismerkedik, és közelebbről is szemügyre vesz néhány autócsodát…
Főzünk

Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves
2024. 02. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 14. rész
Egyszerű lencseleves hús nélkül, maradékok felhasználásával. Ebből is látszik, hogy a török konyha nagyon gazdaságos. Az étel mellé most is jár történet, amit Nagyillés János természetesen meg is oszt velünk…
Utazunk

Kuba – egy másik világ
2024. 02. 28. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 1. rész
Emlékeznek még a Gubán házaspárra? Ők azok, akik biciklivel megtették a Budapest–Róma távot. Ezúttal Kubába utaztak, és élményeiket egy 5 részes sorozatban mesélik el a Borsmenta olvasóinak. Az első részben az első benyomásokról ejtünk szót…