Találatok száma: 2507
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Syrah Válogatás 2021 című cikk borítóképe

Heimann Családi Birtok: Syrah Válogatás 2021

2024. 02. 27. | Szabó Edit
A Heimann Családi Birtok syrah bora két dűlő válogatott terméséből készül, limitált mennyiségben, kizárólag a legjobb évjáratokban. A 2021-es fiatal még, de már most mutatja egyediségét. Az idő igazi szépséggé érleli majd…
Utazunk
Szavojai hegyek lankáin, Isten tenyerén… című cikk borítóképe

Szavojai hegyek lankáin, Isten tenyerén…

2024. 02. 25. | Juga Péter
Síelés a francia Alpokban
Hatalmas hegyormok ölelésében csúszni lefelé a napsütötte, végtelen fehérben, elveszni a sajt- és borválasztékban, gőzölgő kávét kavargatni és madeleine-t reggelizni a teraszon rövidujjúban, februárban. Ilyen volt a síelés a francia Alpokban…
Főzünk
Soksajtos rúd című cikk borítóképe

Soksajtos rúd

2024. 02. 25. | Szabó Edit
A soksajtos rúd a világ legfinomabb sós aprósüteménye. Borkorcsolyának, vendégvárónak is kiváló, sokáig friss marad, és könnyű elkészíteni. Íme a megbízható recept…
Főzünk
Revani – szirupos sütemény című cikk borítóképe

Revani – szirupos sütemény

2024. 02. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 13. rész
A revani nevű török klasszikus a szirupos édességek sorába tartozik. Igen, valóban édes, de hát az a dolga! Nagyillés János szerint egyszerű elkészíteni, íme a recept…
Tesztelünk
Sol Montis Borászat: Syrah 2021 című cikk borítóképe

Sol Montis Borászat: Syrah 2021

2024. 02. 21. | Szabó Edit
A Sol Montis Borászat Syrah bora könnyed fűszerességével és áradó gyümölcsösségével ejt rabul. Kiváló levezetés egy nehéz nap után...
Vendégoldal
Kortalan vándorok egy idegen világban című cikk borítóképe

Kortalan vándorok egy idegen világban

2024. 02. 20. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 11. rész
Tavasz februárban, Gilot formabontó művészete és a bor kapcsolata, Palackpróba a Pingrumbában, identitáskeresés a borvidéken – egyebek között ezekről elmélkedik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 11. részében…
Vendégoldal
Március 2-án indul a Budafoki Pincejárat! című cikk borítóképe

Március 2-án indul a Budafoki Pincejárat!

2024. 02. 19. | Borsmenta
A 8 éve töretlenül népszerű Budafoki Pincejárat 2023-ban közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. Folytatva a nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és a kultúra szerelmeseit…
Utazunk
Kő, kő, kő! című cikk borítóképe

Kő, kő, kő!

2024. 02. 18. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 5.
Kirándulás a kővágóörsi zsinagógához, séta a Kőtengerben, ebéd a Kőróka Pincénél – ezekkel a programokkal zárult a Borsmenta Kóstolóklub Káli-medencei bortúrája…
Iszunk
Király utcai sörbéke című cikk borítóképe

Király utcai sörbéke

2024. 02. 17. | Upor László
Nem borhely! Egy új pesti sörhely – nem csak korhelyeknek! A frissen nyílt Unityban jártunk…
Iszunk
Syrah-teszt a Borsmentán – 2024 című cikk borítóképe

Syrah-teszt a Borsmentán – 2024

2024. 02. 16. | Szabó Edit
A Borsmenta 2024-es syrah-tesztjén 12 nagyszerű borhoz volt szerencsénk. A dobogóra ezúttal egy soproni, egy szekszárdi és egy egri bor került. Íme a részletek…
Főzünk
Afyon ekmeği – afyoni kenyér című cikk borítóképe

Afyon ekmeği – afyoni kenyér

2024. 02. 15. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 12. rész
Ezennel kijelentjük, hogy az ópiummal való mindenféle kapcsolat csak a véletlen műve. Az afyoni kenyér a világ legjobb krumplis kenyere, és Nagyillés János el is mondja, hogy kell elkészíteni…
Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022 című cikk borítóképe

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022

2024. 02. 14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Utazunk
Egy este Pálffyéknál című cikk borítóképe

Egy este Pálffyéknál

2024. 02. 13. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 4.
Aki a Káli-medencében bortúrázik, annak a köveskáli Pálffy Pince kötelező program. Boraik a Borsmenta tesztjein rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek, de mégiscsak más, ha személyesen a borász tölt a poharakba…
Iszunk
Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben című cikk borítóképe

Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben

2024. 02. 12. | Nádasi Eszter
Az 1990-es évek muzeális aszúit és aszúeszenciáit kóstoltuk meg Tarcalon tavaly decemberben. A Kutatóintézet impozáns tereiben rendezett eseményen 14 borászat 24 tétele került a poharunkba...
Vendégoldal
Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt! című cikk borítóképe

Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt!

2024. 02. 11. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb fesztiválját június 27-30. között rendezik Bodrogkisfaludon. Lesz bor, sport és jó zene, a Kispál és a Borz is fellép. Íme a részletes program…