Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére
2024. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségével idézzük meg, és szót ejtünk a Tamás tiszteletére készült emlékborról is…
Főzünk

Árpatésztás rizspiláf
2024. 02. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 11. rész
A tane tane arpa şehriyeli pirinç pilavı – vagyis a pergős, árpatésztás rizspiláf Nagyillés János Török örömök című sorozatának következő receptje. Etimológia és sztori is jár hozzá, szokás szerint…
Tesztelünk

Wassmann Bormanufaktúra: Blanc de Franc 2022 PétNat
2024. 02. 07. | Szabó Edit
A Wassmann Bormanufaktúra Blanc de Franc pét-natja gyümölcsös illattal, kitartó gyöngyözéssel és krémes buborékokkal hódít. Jobb nem is kell egy meghitt estéhez…
Vendégoldal

A szenvedély az szenvedély
2024. 02. 06. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 10. rész.
A természetes borok és a jogászkodás szokatlan kapcsolata, az élet újrafelfedezése a 9 hónapos Leóval, emlékezetes kóstolók és elmélkedés a „nagy bor” jelentőségéről. Egyebek között ezekről olvashatunk dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 10. részében…
Tesztelünk

Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022
2024. 02. 05. | Szabó Edit
Bakonyi Péter elegáns pét-natja gyümölcsös ízvilággal hódít. Kedves, szerethető, bármilyen alkalomra tökéletes választás…
Utazunk

Rezeda, Kalamona és a többiek
2024. 02. 04. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 3.
Köveskál Fő utcájában könnyű megtalálni a Káli Kövek birodalmát. A romantikus kert nyáron hívogató, most azonban inkább a fűtött kóstolóterem felé vesszük az irányt, ahol személyesen a borász, Szabó Gyula várja a Kóstolóklub csapatát…
Beszélgetünk

Azóta főzök, mióta az eszemet tudom
2024. 02. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Tatai Róberttel
Hét éve, amikor megnyerte a Séfek Séfe tehetségkutató versenyt, mindenki az elhivatott felvidéki fiatalemberről beszélt. Tatai Róbert ma a róla elnevezett révkomáromi pizzériában, a Tataiban főz, mi is ott találkoztunk vele…
Főzünk

Havuç tarator – sárgarépás csemege
2024. 02. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 10. rész
Hogy mi a havuç tarator? Húsmentes előétel, aminek a sárgarépa és a joghurt a lelke. A recept mellé természetesen jön egy kis nyelvészkedés is Nagyillés Jánostól…
Utazunk

Készítsd el a saját sajtodat!
2024. 01. 31. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 2.
A kékkúti Levendula Porta a Káli-medence kedves színfoltja. A Keszthelyi házaspár kiváló reggeliket tálal, remek sajtokat készít, és vendégeiket nemcsak megetetik és megitatják, hanem még a sajtkészítés rejtelmeibe is bevezetik…
Tesztelünk

Turay Családi Pincészet: Generosa Pét-Nat 2022
2024. 01. 30. | Szabó Edit
A Turay Családi Pincészet generosa pét-natja tökéletes vendégváró ital, de enyhén ananászos ízvilágának köszönhetően akár egy ananászos csirke mellett is megállja a helyét…
Iszunk

Éljen a február, furmintra fel!
2024. 01. 29. | Borsmenta
2024. február elsején már 14. alkalommal gyűlnek össze a hagyományos nagykóstolóra a furmint szerelmesei. A rendezvényt Budapesten, a Hagyományok Házában tartják…
Tesztelünk

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022
2024. 01. 28. | Szabó Edit
A Bussay Pince pét-natjának neve az ősi eljárásra utal. Traminiből készült, bájos, üde, elegáns bor, tele vitalitással…
Utazunk

Borvacsora Trombitás Tamással
2024. 01. 27. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 1.
Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész az egyik legjobb hazai vendéglős. Köveskáli étterme, a MI A KŐ színvonalas ételeket és jó borokat kínál. Ide vezetett a Borsmenta Kóstolóklub Káli-medencei bortúrájának első útja, ahol személyesen a tulajdonos várt bennünket kóstolóra…
Iszunk

Pét-natok tesztje a Borsmentán
2024. 01. 26. | Szabó Edit
Divatos a pét-nat, ezért is szenteltünk egy Borsmenta-tesztet a hazai gyalogpezsgőknek. A dobogóra egy zalai, egy kőszegi és egy villányi tétel került. Íme a részletek…
Főzünk

Karnıyarık – töltött padlizsán
2024. 01. 25. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 9. rész
A török konyha ritkábban használ húst, mint a magyar, de Nagyillés János most egy húsos ételt hozott nekünk. A karnıyarık elkészítésekor a padlizsánokat darált borjúhússal töltjük meg. Íme a recept…