Találatok száma: 2507
Tesztelünk
Németh János Pincészet: Kadarka 2022 című cikk borítóképe

Németh János Pincészet: Kadarka 2022

2024. 01. 24. | Szabó Edit
Németh János kadarkája feszes és elegáns, ugyanakkor kedves és gyümölcsös. Minden benne van, amiért a kadarkát szeretjük…
Vendégoldal
A tél ereje című cikk borítóképe

A tél ereje

2024. 01. 23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 9. rész
Kint röpködő mínuszok, a pincében nyugalom. Vajon a gondolatot is lehet palackozni? Az Unger Bormanufaktúra alapítója, dr. Kaibinger Tamás csodálatos kékfrankosokról is mesél bornaplója 9. részében…
Tesztelünk
Koch Borászat: Prémium Kadarka 2022 című cikk borítóképe

Koch Borászat: Prémium Kadarka 2022

2024. 01. 22. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarka bora a kadarkák klasszikus ízvilágával hódít. Friss, piros bogyós gyümölcsösség, kedves fűszeresség, minden a helyén, és van, amikor nem is kell ennél több…
Utazunk
Délkelet-Franciaország múzeumai 2. című cikk borítóképe

Délkelet-Franciaország múzeumai 2.

2024. 01. 21. | Vargha Márk
Vargha Márk kétrészes beszámolójának előző részében Avignon és Aix-en-Provence három múzeumáról mesélt. Most pedig következzék Nîmes és a Riviéra két gyöngyszeme, Antibes és Cagnes-sur-Mer…
Főzünk
A török szárma – töltött szőlőlevél című cikk borítóképe

A török szárma – töltött szőlőlevél

2024. 01. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 8. rész
Családi vacsora egy bögre rizsből? Miért ne! A szárma, vagyis a töltött szőlőlevél egyszerű, ízletes és kiadós, mindenkinek jut belőle. Íme Nagyillés János legújabb török receptje…
Tesztelünk
Bóka Birtok: Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Bóka Birtok: Kadarka 2021

2024. 01. 18. | Szabó Edit
A Bóka Birtok natúr kadarkája teljesen más, mint amit megszoktunk. Szűretlen, derítetlen, tele van szokatlan ízekkel, de éppen ezért izgalmas. Megosztó tétel, a natúrborok kedvelőinek ajánljuk…
Vendégoldal
Borélmény a 21. században című cikk borítóképe

Borélmény a 21. században

2024. 01. 17. | Borsmenta
Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben, az alkoholmentesített borok szerepe a világpiacon és 21. századi borélmény. A március 1-jére tervezett 12. Borkonferencia a jövőt kutatja…
Főzünk
Hagyományos sült oldalas című cikk borítóképe

Hagyományos sült oldalas

2024. 01. 16. | Szabó Edit
Készítik mézesen, konyakosan, csilisen és még százféle módon, de a legtöbben mégis a klasszikus recepthez ragaszkodnak. Mert az oldalas zsírban hosszan sütve, sok fokhagymával a legfinomabb…
Tesztelünk
Vesztergombi Pince: Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: Kadarka 2021

2024. 01. 15. | Szabó Edit
A Vesztergombi Pince kadarkájának a töppedt szőlőszemek adnak egyediséget. Százéves tőkék gyümölcséből készült, valódi értékeit hosszabb palackos érlelés után fedi fel igazán…
Iszunk
Patanyomok a palackon című cikk borítóképe

Patanyomok a palackon

2024. 01. 15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk
Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021 című cikk borítóképe

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021

2024. 01. 14. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Grand Superior Érseki Titokbora távolról sem tipikus kadarka. Mély szín, nagy test, nagy lélek, csak hogy lássuk: a kadarka ilyet is tud…
Utazunk
Délkelet-Franciaország múzeumai 1. című cikk borítóképe

Délkelet-Franciaország múzeumai 1.

2024. 01. 14. | Vargha Márk
Dél-Rhône testes vörösei és Provence rozéi – egy borrajongó számára kötelezően ismerendő borféleségek. Őszi túrája során azonban Vargha Márk ezúttal nem a borbárok, hanem a múzeumok felé vette az irányt…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022 című cikk borítóképe

Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022

2024. 01. 12. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet új, natúrboros sorozatának tagjaként megjelent kadarka penge savakkal és meghökkentő lendülettel nyűgözi le fogyasztóját. Megosztó tétel, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Főzünk
Csirkés csicseriborsós piláf című cikk borítóképe

Csirkés csicseriborsós piláf

2024. 01. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 7. rész
A tavuklu nohutlu pilav csirkealaplével és csicseriborsóval készül. Az étel története egészen a török szultán udvaráig nyúlik vissza, és Nagyillés Jánostól szokás szerint nemcsak a receptet kapjuk, hanem a sztorit is…
Tesztelünk
Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019 című cikk borítóképe

Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019

2024. 01. 10. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet kadarkája a híres villányi termőhely, az Ördögárok szőlőjéből készült, és fahordós érlelést is kapott. Intenzív kókuszillattal csábít, érdemes megkóstolni…