Találatok száma: 2504
Főzünk

Ananászos csirkecurry
2022. 11. 23. | Szabó Edit
Egy óra alatt elkészül, imádnivalóan finom, az íze különleges, mégis ismerős. Az ananászos csirkecurry mindenkit levesz a lábáról…
Vendégoldal

Csendesedünk, tanulunk…
2022. 11. 22. | Schubert Ádám
Aprónapló 8. rész
Gyors helyzetjelentés a pincéből, össznépi mulatság Márton napján és közös „bortanulás” Bakonyi Péter villányi borásszal. Lehet, hogy pét-nat is készül az ApróKerteknél? Ezekről mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 8. részében…
Iszunk

Az összefogás eszenciája
2022. 11. 21. | Szabó Edit
Esszencia Borest Miskolcon, ahol a borásznőké a terep
Noha önmagában az is lenyűgöző, hogy húsz nagyszerű borásznő hatvan tételét kóstolhatjuk november 25-én a miskolci Zenepalotában, nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes elmenni a rendezvényre…
Tesztelünk

Márkvárt Pince: Bikavér 2018
2022. 11. 20. | Szabó Edit
A Márkvárt Pince 2018-as Bikavér bora lehengerlő őszinteségével hódít. Nincs benne semmi faxni, csak egyszerű, tiszta ízek, jó savak, szerethető közvetlenség. Pizzák, paradicsomos tészták mellé ajánljuk…
Vendégoldal

Etyeki sörök sikere Londonban!
2022. 11. 20. | Borsmenta
Egy ezüst- és egy bronzérmet is elhozott az Etyeki Sörmanufaktúra a világ legjelentősebb sörversenyként számon tartott International Beer Challenge-ről…
Iszunk

Bemutatkoztak a világ első amforában érlelt pálinkái
2022. 11. 18. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Különleges születésnapi ajándékkal lepte meg fogyasztóit az idén 20 éves Agárdi Pálinkafőzde. Hároméves előkészítés után megalkották a világ első amforában érlelt pálinkáját – mindjárt három ízben. A világpremiert Budapesten tartották…
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Könnyűszél Bikavér 2020
2022. 11. 17. | Szabó Edit
Németh János szekszárdi borász Könnyűszél nevű bikavér bora tele van meglepetésekkel. Sem illatban, sem ízben nem az, amit várnánk, de éppen ettől egyedi és izgalmas…
Eszünk

Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma
2022. 11. 16. | Gáspár Dávid
Hogy mik vannak a budapesti 8. kerületben! Az Ensō egy Baross utcai bérház belső udvarából nyílik, véletlenül odatalálni lehetetlen, mégis jobb, ha mindjárt asztalt foglalunk. Gáspár Dávid elmondja, hogy miért…
Főzünk

Tócsni édesburgonyából
2022. 11. 15. | Szabó Edit
Latkesz, tócsni, macok, tócsni, lapcsánka, cicege… Ez a klasszikus burgonyaétel sokféle néven ismert a világban. Csavarjunk egyet rajta, és készítsük el édesburgonyából! Zöldsalátával tálalva tökéletes fogás, és még húsmentes is…
Tesztelünk

Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok: Egri Bikavér Classicus 2017
2022. 11. 14. | Szabó Edit
A Thummerer Pincészet 2017-es classicus bikavér borában egy virágcsokrot rejtettek el. Jóivású, elegáns és még mindig pimaszul fiatal. Vadhúsos ételek mellé ajánljuk…
Eszünk

Szarvas megér egy kitérőt!
2022. 11. 11. | Szabó Edit
Gasztronauták, figyelem! Ketyeg a gasztrobomba Szarvason! Az idén nyáron nyitott Újváros Bisztró kívül-belül csuda, és kényeztetésünkről a legkiválóbb szakemberek gondoskodnak. A helyet Szabó Edit látogatta meg…
Iszunk

Villányi Aranykóstoló
2022. 11. 10. | Vargha Márk
A bőség zavarával küzdhetett, aki ellátogatott a Borjour Villányi Aranykóstolójára. A megbízhatóan jó hazai vörösborokon túl a horvátországi fehérek is gondoskodtak róla, hogy a bőséghez minőség társuljon…
Főzünk

Sütőben sült bécsi palacsinta
2022. 11. 09. | Szabó Edit
Bécsi túrós palacsintát készíteni nem bonyolult, de időigényes. A végeredmény azonban bőven kárpótol minden egyes percért, amit a tűzhely mellett töltöttünk…
Vendégoldal

És kész!
2022. 11. 08. | Schubert Ádám
Aprónapló 7. rész
Az Aprónapló 7. részében szó esik a szüret végéről, Fülesről, aki elkóborolt, de szerencsésen megkerült, némi fátyollebegtetésről és arról, hogy beköszöntött a kóstolószezon. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza mesél…
Eszünk

Esős hétvége Villányban
2022. 11. 07. | Barossné Koós Andrea
A Villányi borvidék kiváló lehetőségeket tartogat az ízek szerelmeseinek. Munkatársunk, Barossné Koós Andrea családjával a Sauska 48-ba és a Palkonyhába tért be...