Találatok száma: 2504
Tesztelünk

Schieber Pincészet: Trilógia Bikavér 2019
2022. 11. 04. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet bikavér bora a lendületről és a savakról szól. Elsősorban paprikás ételekhez, pörköltekhez illik…
Főzünk

Curry okrából, bulgurral
2022. 11. 03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Iszunk

Százéves az ApróKertek!
2022. 10. 31. | Vargha Márk
Schubert Ádám és Veliczki Zoltán tulajdonos, valamint a pázmándi ApróKertek –hárman együtt éppen száz évesek az idén. A „centenárium” alkalmából rendezett retrospektív kóstolón Vargha Márk járt…
Beszélgetünk

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!
2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Tesztelünk

Daróczi Vinotéka: Ábika 2018
2022. 10. 27. | Szabó Edit
A Daróczi Vinotéka 2018-as bikavére hamisítatlan egri vörösbor, amely magán viseli a tufapincés érlelés jellegzetes jegyeit. Sonkához, pizzához ajánljuk…
Vendégoldal

A természet tökéletlen tökéletessége
2022. 10. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 6. rész
Az Aprónapló 6. részében Schubert Ádám beszámol a szüret állásáról, és érzékletes példákon keresztül szemlélteti, hogy mi fán terem a spontán erjedés. Tartsatok velünk!
Főzünk

Tápiókapuding – gluténmentes és finom!
2022. 10. 21. | Szabó Edit
Készíthetjük reggelire zabkása helyett vagy desszertként egy vacsora végén, a tápiókapuding mindig csodás, mert semleges íze miatt éppen olyan lesz, amilyennek megálmodtuk…
Tesztelünk

Vida Családi Borbirtok: Bikavér 2017
2022. 10. 19. | Szabó Edit
Vida Péterék 2017-es Bikavér bora az egyik legszebb bikavér, amit valaha kóstoltunk. Ünnepre, jeles alkalmakra, meghitt estékre egyaránt tökéletes választás…
Iszunk

Variáció vörösben
2022. 10. 18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajongani fog…
Vendégoldal

Somlói Juhfark Ünnep hetedszer!
2022. 10. 18. | Borsmenta
Hetedik alkalommal rendeznek Juhfark Ünnepet október 22-én a somlói borászok. A nagy sétálókóstolón 16 pincészet 26 juhfark bora mutatkozik be a közönségnek a Tornai Pincészetben…
Iszunk

Kékfrankosaink sikere Londonban
2022. 10. 15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helyszínről Németh Ágnes tudósította a Borsmentát.
Iszunk

Matcha, a japánok zöld aranya
2022. 10. 14. | Szabó Edit
A matcha tea a Távol-Keletről indult hódító útjára, és mára szinte az összes kontinensen divatossá vált. Jótékony hatásaira különleges rekordkísérlettel hívják fel a figyelmet október 18-án, a budapesti Kálvin téren…
Főzünk

Káposztás tészta
2022. 10. 12. | Szabó Edit
A káposztás tészta az egyik legfinomabb hagyományos ételünk, mégis ritkán készítjük. Pedig főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, és szinte mindenki imádja…
Iszunk

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022. 10. 12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival köthet közelebbi ismeretséget…
Vendégoldal

Egyfolytában esik...
2022. 10. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 5. rész
Az Aprónapló 5. részében Schubert Ádám rávilágít a szüret és a Monthy Python összefüggéseire. Kiderül, hogy hogyan születik az intuíció, és hogy a tökéletesség tulajdonképpen unalmas…