Találatok száma: 2504
Tesztelünk
Schieber Pincészet: Trilógia Bikavér 2019 című cikk borítóképe

Schieber Pincészet: Trilógia Bikavér 2019

2022. 11. 04. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet bikavér bora a lendületről és a savakról szól. Elsősorban paprikás ételekhez, pörköltekhez illik…
Főzünk
Curry okrából, bulgurral című cikk borítóképe

Curry okrából, bulgurral

2022. 11. 03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Iszunk
Százéves az ApróKertek! című cikk borítóképe

Százéves az ApróKertek!

2022. 10. 31. | Vargha Márk
Schubert Ádám és Veliczki Zoltán tulajdonos, valamint a pázmándi ApróKertek –hárman együtt éppen száz évesek az idén. A „centenárium” alkalmából rendezett retrospektív kóstolón Vargha Márk járt…
Beszélgetünk
A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni! című cikk borítóképe

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!

2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Tesztelünk
Daróczi Vinotéka: Ábika 2018 című cikk borítóképe

Daróczi Vinotéka: Ábika 2018

2022. 10. 27. | Szabó Edit
A Daróczi Vinotéka 2018-as bikavére hamisítatlan egri vörösbor, amely magán viseli a tufapincés érlelés jellegzetes jegyeit. Sonkához, pizzához ajánljuk…
Vendégoldal
A természet tökéletlen tökéletessége című cikk borítóképe

A természet tökéletlen tökéletessége

2022. 10. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 6. rész
Az Aprónapló 6. részében Schubert Ádám beszámol a szüret állásáról, és érzékletes példákon keresztül szemlélteti, hogy mi fán terem a spontán erjedés. Tartsatok velünk!
Főzünk
Tápiókapuding – gluténmentes és finom! című cikk borítóképe

Tápiókapuding – gluténmentes és finom!

2022. 10. 21. | Szabó Edit
Készíthetjük reggelire zabkása helyett vagy desszertként egy vacsora végén, a tápiókapuding mindig csodás, mert semleges íze miatt éppen olyan lesz, amilyennek megálmodtuk…
Tesztelünk
Vida Családi Borbirtok: Bikavér 2017 című cikk borítóképe

Vida Családi Borbirtok: Bikavér 2017

2022. 10. 19. | Szabó Edit
Vida Péterék 2017-es Bikavér bora az egyik legszebb bikavér, amit valaha kóstoltunk. Ünnepre, jeles alkalmakra, meghitt estékre egyaránt tökéletes választás…
Iszunk
Variáció vörösben című cikk borítóképe

Variáció vörösben

2022. 10. 18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajongani fog…
Vendégoldal
Somlói Juhfark Ünnep hetedszer! című cikk borítóképe

Somlói Juhfark Ünnep hetedszer!

2022. 10. 18. | Borsmenta
Hetedik alkalommal rendeznek Juhfark Ünnepet október 22-én a somlói borászok. A nagy sétálókóstolón 16 pincészet 26 juhfark bora mutatkozik be a közönségnek a Tornai Pincészetben…
Iszunk
Kékfrankosaink sikere Londonban című cikk borítóképe

Kékfrankosaink sikere Londonban

2022. 10. 15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helyszínről Németh Ágnes tudósította a Borsmentát.
Iszunk
Matcha, a japánok zöld aranya című cikk borítóképe

Matcha, a japánok zöld aranya

2022. 10. 14. | Szabó Edit
A matcha tea a Távol-Keletről indult hódító útjára, és mára szinte az összes kontinensen divatossá vált. Jótékony hatásaira különleges rekordkísérlettel hívják fel a figyelmet október 18-án, a budapesti Kálvin téren…
Főzünk
Káposztás tészta című cikk borítóképe

Káposztás tészta

2022. 10. 12. | Szabó Edit
A káposztás tészta az egyik legfinomabb hagyományos ételünk, mégis ritkán készítjük. Pedig főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, és szinte mindenki imádja…
Iszunk
Hogyan legyünk pengék olasz borokból? című cikk borítóképe

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?

2022. 10. 12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival köthet közelebbi ismeretséget…
Vendégoldal
Egyfolytában esik... című cikk borítóképe

Egyfolytában esik...

2022. 10. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 5. rész
Az Aprónapló 5. részében Schubert Ádám rávilágít a szüret és a Monthy Python összefüggéseire. Kiderül, hogy hogyan születik az intuíció, és hogy a tökéletesség tulajdonképpen unalmas…