Találatok száma: 2502
Tesztelünk

Koch Borászat: Frisch Kadarka Selection 2018
2022. 01. 16. | Szabó Edit
A Koch Frisch kadarka válogatott, kézzel szüretelt szőlőből készült, és egy kis hordós érlelést is kapott. Magyaros ízvilágú ételek mellé ajánljuk…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és még többet evett…
2022. 01. 16. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, és rengeteget evett – de azért volt néhány étel, amire nemet mondott. Íme a Borsmenta sorozatának 2. része.
Beszélgetünk

Ez a Somló, itt mások a szabályok!
2022. 01. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó épülésére egyaránt szolgál…
Tesztelünk

Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020
2022. 01. 14. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet kadarkája a csendes délutáni borozások kötelező kelléke, de jól működik halászlé és paprikás ételek mellett is…
Főzünk

Lazacos piskótarolád
2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Iszunk

Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022. 01. 13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Tesztelünk

Balla Géza: Kadarka Classic 2018
2022. 01. 12. | Szabó Edit
Balla Géza híres klasszikusa ez a Ménesi borvidéken született kadarka. Jellegzetes papírcsomagolásáról mindenki felismeri, átható fűszeressége miatt sokak kedvence…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és evett…
2022. 01. 12. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán egy hónapot Szicíliában töltött. Gasztronómiai élményeiről háromrészes sorozatban mesél a Borsmenta olvasóinak. Ez az 1. rész…
Iszunk

Térdig múltban és jövőben
2022. 01. 11. | Szabó Edit
Pincetúra a Csányi Pincészetnél
Öreg pince, ultramodern borászat, magnum pezsgő, nagy vörösborok… A Villányi borvidék dinamikusan fejlődő borászati vállalkozása, a Csányi Pincészet hamarosan kitárja kapuit a látogatók előtt…
Tesztelünk

Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013
2022. 01. 09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Iszunk

Kamocsay és Günzer bora kapta a nagydíjat
2022. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal díjazta a hazai borokat. A Kikelet Pince, a Pálffy Szőlőbirtok, a Sol Montis Borászat és a Vesztergombi Pince bora is ott van a legjobbak között…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2020
2022. 01. 05. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarkája olyan, amilyen abban a bizonyos „nagykönyvben”. Egyszerű, ropogós, fűszeres, gyümölcsös. Ihatjuk télen-nyáron, mindig szezonja van, és fröccsnek is kiváló…
Vendégoldal

Magyar pezsgők sikere Franciaországban!
2022. 01. 04. | Borsmenta
Négy magyar pezsgő hozott haza aranyérmet a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyéről, a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő pedig a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült…
Tesztelünk

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Pinot Noir Brut rozé pezsgő 2018
2022. 01. 03. | Szabó Edit
A Pálffy Pince pinot noir rozé pezsgője kedves, lendületes és tökéletes frissítő. Lazachoz, tenger gyümölcseihez ideális; ahol ünnep van, ott érdemes számolni vele…
Eszünk

A piszkosul jó tizenkettő
2022. 01. 01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…