Találatok száma: 2641
Főzünk
Reteklevél-krémleves című cikk borítóképe

Reteklevél-krémleves

2025. 12. 01. | Szabó Edit
A reteklevél-krémleves gyorsan elkészül, finom, olcsó, egészséges, és még a „zero waste” szemléletnek is tökéletesen megfelel. Aki egyszer megkóstolja, soha többé nem dobja ki a retek zsenge zöldjét…
Eszünk
Reggeli a Róka és Mackóban című cikk borítóképe

Reggeli a Róka és Mackóban

2025. 11. 30. | Vargha Márk
A Hármas-Körös holtágának partján fekvő barátságos város, Szarvas mindig kínál felfedeznivalót. Az igen színvonalas Újváros Bisztróról már ejtettünk szót, most pedig a Róka és Mackóban költöttünk el egy reggelit. Íme Vargha Márk beszámolója…
Beszélgetünk
Nem mi rontottuk el című cikk borítóképe

Nem mi rontottuk el

2025. 11. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
A Centurio Szőlőbirtok kiváló borait külföldön és belföldön is egyaránt jól ismeri a borszerető közönség. A borászat stabil vevőkört tudhat magáénak, a helyzet mégsem rózsás, és ennek nagyon sok oka van. A teljes ágazatot érintő helyzetről Ludányi Balázzsal beszélgettünk…
Tesztelünk
Bock Pince: BV Petite Malbec 2021 című cikk borítóképe

Bock Pince: BV Petite Malbec 2021

2025. 11. 28. | Szabó Edit
A Bock Pince 2021-es Petite Malbec-je két itthon ritka szőlőfajta, a malbec és a petit verdot csodálatos összhangja egy palackban. Lendület, energia, szépség és gazdagság minden cseppben. Steak mellé ajánljuk, vagy egy meghitt, akár ünnepi estére, lassú kortyokban…
Főzünk
Céklalekvár – pancar reçeli című cikk borítóképe

Céklalekvár – pancar reçeli

2025. 11. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 91. rész
A Török örömök sorozat 91. részében a török reggelik egyik fontos eleme, a céklalekvár receptjét osztja meg Nagyillés János a Borsmenta magazin olvasóival, és természetesen a szokásos gasztro- és nyelvtörténeti háttér sem marad el…
Eszünk
Reggeli a Vietnámi Gulyásban című cikk borítóképe

Reggeli a Vietnámi Gulyásban

2025. 11. 26. | Vargha Márk
Ma már igazán kiváló reggelizőhelyek között válogathatunk, sőt, egy-egy hétvégére a budapesti Vietnámi Gulyás is beáll ezek sorába. Huszár Krisztiánék remek napindító ételeit Vargha Márk kóstolta meg, és alig várja, hogy újra része legyen benne…
Vendégoldal
Most kell észnél lennünk! című cikk borítóképe

Most kell észnél lennünk!

2025. 11. 25. | Babarczi Zsuzsi
Babarczi Zsuzsi naplója – 2. rész
Libalakoma és Nyitott pincék napja, palackozás és adminisztráció – egy pincészet bőven ad munkát, de hogy pontosan hogyan is mennek ott a dolgok, abba ritkán látunk bele. Babarczi Zsuzsi most erről is mesél a naplója második részében…
Főzünk
Rácsos szilvás pite című cikk borítóképe

Rácsos szilvás pite

2025. 11. 24. | Szabó Edit
A szilvás pite nem csak finom, de rendkívül mutatós is. Az alapja omlós linzertészta, a töltelékben pedig ott van a friss gyümölcs minden aromája. Egyszerűen zseniális…
Iszunk
Zweigeltteszt 2025 című cikk borítóképe

Zweigeltteszt 2025

2025. 11. 23. | Szabó Edit
Első alkalommal teszteltünk zweigelteket a Borsmenta magazin fennállása óta. Az eredmények cseppet sem meglepőek, az viszont igen, hogy rendkívül magas volt a színvonal. Íme a részletek és a győztesek…
Tesztelünk
Vesztergombi Pince: Malbec 2022 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: Malbec 2022

2025. 11. 21. | Takács Andrea
A szekszárdi Vesztergombi Pince 2022-es évjáratú Malbec bora kapta a legmagasabb pontszámot a Borsmenta „Itthon ritka nemzetközi fajták” borainak tesztjén. Emlékezetes, gazdag tétel, amit csendes borozgatáshoz vagy grillezett húsokhoz, szilvával töltött sültekhez ajánlunk…
Főzünk
Török almás linzer – elmalı kurabiye  című cikk borítóképe

Török almás linzer – elmalı kurabiye

2025. 11. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 90. rész
Az „anyukám diós süteménye” és a Kavala-keksz után a török linzerek harmadik oszlopos tagja, a török almás linzer receptjét osztja meg velünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 90. részében…
Tesztelünk
Bock Pince: Petit Verdot 2020 című cikk borítóképe

Bock Pince: Petit Verdot 2020

2025. 11. 19. | Szabó Edit
A Bock Pince 2020-as Petit Verdot bora igazi ritkaság, ebből a szőlőfajtából alig lehet fajtabort kóstolni Magyarországon. Vadpörkölt vagy akár paprikás krumpli mellé is tökéletes választás…
Főzünk
Rakott zöldbab bulgurral című cikk borítóképe

Rakott zöldbab bulgurral

2025. 11. 17. | Szabó Edit
A zsenge zöldbab és a darált sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőtálban. A rakott zöldbab rizzsel is készülhet, de nekünk bulgurral jobban ízlik. Érettebb fehérbor vagy rozé illik hozzá…
Tesztelünk
Schieber Pincészet: Malbec 2023 című cikk borítóképe

Schieber Pincészet: Malbec 2023

2025. 11. 16. | Takács Andrea
A Schieber Pincészet 2023-as Malbec borának kakaós-csokis-szilvás világa illik az őszhöz, és tálalhatunk mellé hideg pörcöt, vaddisznópörköltet, de akár csokitortát is. Kimondottan best buy fogás!
Iszunk
Sauvignon blanc teszt 2025 című cikk borítóképe

Sauvignon blanc teszt 2025

2025. 11. 14. | Szabó Edit
A hazai sauvignon blanc borokat 2022-ben teszteltük legutóbb, úgy gondoltuk, hogy ismét itt az ideje. Mostani kóstolónkra nyolc borvidék 10 pincészetének 11 bora érkezett be, a pálmát egy Balaton-felvidéki tétel vitte el…