Találatok száma: 2634
Eszünk

Reggeli a Vietnámi Gulyásban
2025. 11. 26. | Vargha Márk
Ma már igazán kiváló reggelizőhelyek között válogathatunk, sőt, egy-egy hétvégére a budapesti Vietnámi Gulyás is beáll ezek sorába. Huszár Krisztiánék remek napindító ételeit Vargha Márk kóstolta meg, és alig várja, hogy újra része legyen benne…
Vendégoldal

Most kell észnél lennünk!
2025. 11. 25. | Babarczi Zsuzsi
Babarczi Zsuzsi naplója – 2. rész
Libalakoma és Nyitott pincék napja, palackozás és adminisztráció – egy pincészet bőven ad munkát, de hogy pontosan hogyan is mennek ott a dolgok, abba ritkán látunk bele. Babarczi Zsuzsi most erről is mesél a naplója második részében…
Főzünk

Rácsos szilvás pite
2025. 11. 24. | Szabó Edit
A szilvás pite nem csak finom, de rendkívül mutatós is. Az alapja omlós linzertészta, a töltelékben pedig ott van a friss gyümölcs minden aromája. Egyszerűen zseniális…
Iszunk

Zweigeltteszt 2025
2025. 11. 23. | Szabó Edit
Első alkalommal teszteltünk zweigelteket a Borsmenta magazin fennállása óta. Az eredmények cseppet sem meglepőek, az viszont igen, hogy rendkívül magas volt a színvonal. Íme a részletek és a győztesek…
Főzünk

Török almás linzer – elmalı kurabiye
2025. 11. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 90. rész
Az „anyukám diós süteménye” és a Kavala-keksz után a török linzerek harmadik oszlopos tagja, a török almás linzer receptjét osztja meg velünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 90. részében…
Főzünk

Rakott zöldbab bulgurral
2025. 11. 17. | Szabó Edit
A zsenge zöldbab és a darált sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőtálban. A rakott zöldbab rizzsel is készülhet, de nekünk bulgurral jobban ízlik. Érettebb fehérbor vagy rozé illik hozzá…
Tesztelünk

Schieber Pincészet: Malbec 2023
2025. 11. 16. | Takács Andrea
A Schieber Pincészet 2023-as Malbec borának kakaós-csokis-szilvás világa illik az őszhöz, és tálalhatunk mellé hideg pörcöt, vaddisznópörköltet, de akár csokitortát is. Kimondottan best buy fogás!
Iszunk

Sauvignon blanc teszt 2025
2025. 11. 14. | Szabó Edit
A hazai sauvignon blanc borokat 2022-ben teszteltük legutóbb, úgy gondoltuk, hogy ismét itt az ideje. Mostani kóstolónkra nyolc borvidék 10 pincészetének 11 bora érkezett be, a pálmát egy Balaton-felvidéki tétel vitte el…
Főzünk

Arany tej – altın süt
2025. 11. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 89. rész
Török örömök sorozatunk 89. részében Nagyillés János egy bögre egészséget nyújt át nekünk. Az arany tej néven ismert fűszeres ital nagyon jót tesz a hideg napokon, és még a kedélyünket is javítja…
Tesztelünk

Bock Pince: Malbec 2021
2025. 11. 12. | Szabó Edit
A Bock Pince 2021-es Malbec-je gömbölyű és puha, mint egy tollkabát, sötét, mint az éjszaka és ízes, mint egy tál étcsokiba mártott aszalt szilva. Szerethető, gazdag bor, kifejezetten a hűvösebb hónapokra…
Vendégoldal

Mindennapok Zsuzsival
2025. 11. 11. | Babarczi Zsuzsi
Babarczi Zsuzsi naplója – 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Babarczi Zsuzsi, a győrújbaráti Babarczi Szőlőbirtok és Pince ügyvezető-borásza mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a sorozat első része, némi bemutatkozással és egyebekkel…
Tesztelünk

REGE Birtok: Sangiovese 2022
2025. 11. 09. | Nádasi Eszter
Magyarországon kevés helyen foglalkoznak a sangiovese fajtával, és még ritkább, hogy egy hűvösebb klímájú borvidékeken bukkanjon fel – az egri REGE Birtok 2022-es évjáratú tétele ezen ritkaságok egyike…
Beszélgetünk

Ők írják az egri bikavér jövőjét
2025. 11. 08. | Borsmenta
Fontos év az idei az Egri borvidék számára, hiszen négy fiatal borász is komoly elismerést kapott. Az interjúban Gál Tibor, Juhász Ádám, Bukolyi Marcell és ifj. Lőrincz György mesél az egri borok jelenéről és jövőjéről…
Tesztelünk

Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Malbec 2022
2025. 11. 07. | Nádasi Eszter
A malbec fajtajegyei szépen megjelennek ebben a 2022-es évjáratú, Grandiózus nevű tételben, amely a szekszárdi Mészáros Borházban készült…
Főzünk

Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası
2025. 11. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 88. rész
Egy tál meleg ölelés – mondja Nagyillés János a havasi joghurtos csirkelevesről, melynek receptjét most mi is megkaptuk tőle a Török örömök sorozat 88. részében. Főzésre fel, ölelünk mindenkit!