Találatok száma: 2650
Tesztelünk

Figula Pincészet: Sauvignon Blanc 2024
2025. 12. 10. | Szabó Edit
A Figula Pincészet 2024-es Sauvignon Blanc-ja a második legmagasabb pontszámot kapta a Borsmenta magazin szakmai tesztjén. Hozza a fajta minden szépségét, finom és elegáns. A klasszikusok kedvelőinek ajánljuk!
Vendégoldal

A szemed mindig a célon legyen!
2025. 12. 09. | Babarczi Zsuzsi
Babarczi Zsuzsi naplója – 3. rész
Győrújbaráton leesett az első hó, aminek Ali kutya örült a legjobban. Zsuzsit a tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia, a családfő pedig születésnapot ünnepelt, természetesen családi körben. Íme Babarczi Zsuzsi naplójának 3. része…
Főzünk

Krumplimackó sütőben
2025. 12. 08. | Szabó Edit
Macok, tócsni, lapcsánka, latkesz, cicege, mackó – ezer néven ismerjük, és szinte mindenki rajong érte. Általában olajban sütjük, de ezúttal sütőben készítettük el. Íme a recept…
Eszünk

Reggeli a Leo’s Bagelsben
2025. 12. 07. | Vargha Márk
Ki ne vágyna egy igazi New York-i reggelire, természetesen bagellel, ahogy a nagykönyvben meg van írva? Vargha Márk ezúttal Manhattanben bukkant rá egy remek delire, ahol állítólag a város legjobb bagelét sütik…
Beszélgetünk

Sok nehézséggel kell szembenéznünk
2025. 12. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés ifj. Szepsy Istvánnal
A Szepsy Pince neve nem csupán hazánkban, hanem világszinten is egyet jelent a minőséggel. Vajon mi a teendő, hogy ez a bravúr ne csak egy-egy borászatnak, hanem az egész borvidéknek sikerüljön? Egyebek között erről kérdeztük a Szepsy Pince tulajdonos-borászát, ifj. Szepsy Istvánt…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Prémium Sauvignon Blanc 2024
2025. 12. 05. | Szabó Edit
A gyöngyösi Dubicz Borászat 2024-es Prémium Sauvignon Blanc bora könnyen érthető, de nem egyszerű; azoknak is tetszeni fog, akik egy kicsit komolyabbra vágynak. Tojáskrém vagy zöldséges halételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Soğanlama ropogós török kenyérrel
2025. 12. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 92. rész
Hogy mi a soğanlama? Tulajdonképpen egy teljes török reggeli egyetlen serpenyőben. Elkészítése lehet közös program akár az egész család számára. Íme a recept – a kenyéré is – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 92. részében…
Eszünk

Reggeli a Hattenában
2025. 12. 03. | Vargha Márk
Hogy mi a Hattena? Egy olyan ankarai reggelizőhely, aminek hihetetlen kínálatától még a hétpróbás utazóknak is eláll a lélegzete. A helyszínen Vargha Márk járt, de a beszámolót olvasva mindannyian szívesen cserélnénk vele…
Tesztelünk

TÓTHBORBIRTOK: Sauvignon Blanc 2024
2025. 12. 02. | Szabó Edit
A TÓTHBORBIRTOK 2024-es Sauvignon Blanc-ja a harmadik legmagasabb pontszámot kapta a Borsmenta magazin szakmai tesztjén. A bor a fajta klasszikus ízeit adja vissza: bodzás, csalános, vágott füves, spárgás – frissítő és kedves. Halak és spárgaételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Reteklevél-krémleves
2025. 12. 01. | Szabó Edit
A reteklevél-krémleves gyorsan elkészül, finom, olcsó, egészséges, és még a „zero waste” szemléletnek is tökéletesen megfelel. Aki egyszer megkóstolja, soha többé nem dobja ki a retek zsenge zöldjét…
Eszünk

Reggeli a Róka és Mackóban
2025. 11. 30. | Vargha Márk
A Hármas-Körös holtágának partján fekvő barátságos város, Szarvas mindig kínál felfedeznivalót. Az igen színvonalas Újváros Bisztróról már ejtettünk szót, most pedig a Róka és Mackóban költöttünk el egy reggelit. Íme Vargha Márk beszámolója…
Beszélgetünk

Nem mi rontottuk el
2025. 11. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
A Centurio Szőlőbirtok kiváló borait külföldön és belföldön is egyaránt jól ismeri a borszerető közönség. A borászat stabil vevőkört tudhat magáénak, a helyzet mégsem rózsás, és ennek nagyon sok oka van. A teljes ágazatot érintő helyzetről Ludányi Balázzsal beszélgettünk…
Tesztelünk

Bock Pince: BV Petite Malbec 2021
2025. 11. 28. | Szabó Edit
A Bock Pince 2021-es Petite Malbec-je két itthon ritka szőlőfajta, a malbec és a petit verdot csodálatos összhangja egy palackban. Lendület, energia, szépség és gazdagság minden cseppben. Steak mellé ajánljuk, vagy egy meghitt, akár ünnepi estére, lassú kortyokban…
Főzünk

Céklalekvár – pancar reçeli
2025. 11. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 91. rész
A Török örömök sorozat 91. részében a török reggelik egyik fontos eleme, a céklalekvár receptjét osztja meg Nagyillés János a Borsmenta magazin olvasóival, és természetesen a szokásos gasztro- és nyelvtörténeti háttér sem marad el…
Eszünk

Reggeli a Vietnámi Gulyásban
2025. 11. 26. | Vargha Márk
Ma már igazán kiváló reggelizőhelyek között válogathatunk, sőt, egy-egy hétvégére a budapesti Vietnámi Gulyás is beáll ezek sorába. Huszár Krisztiánék remek napindító ételeit Vargha Márk kóstolta meg, és alig várja, hogy újra része legyen benne…