Találatok száma: 2549
Eszünk
Rejtett kincs Budán – Gléda vendéglő című cikk borítóképe

Rejtett kincs Budán – Gléda vendéglő

2025. 07. 11. | Kovács Tibor
A Gléda vendéglő olyasmit ad, amit már nagyon kevés magyar étteremben lehet megtalálni. Asztalánál megáll az idő, és csak a jó ízek, a beszélgetések és a figyelem számít. Egy újvilági borvacsorán jártunk ott, aztán újra visszamentünk…
Főzünk
Török céklasaláta – kırmızı pancar salatası   című cikk borítóképe

Török céklasaláta – kırmızı pancar salatası

2025. 07. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 75. rész
Őrületes a színe, frissítő az íze, ráadásul még a makrobiotikus táplálkozás követelményeinek is tökéletesen megfelel. A Török örömök című sorozat 75. részében egy üde nyári étel, a török céklasaláta receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól…
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023

2025. 07. 09. | Nádasi Eszter
Vannak, akik úgy hiszik, hogy nevét a fantázia szülte – pedig egy régi magyar fajtát jelöl. Gere Attila Pincészetének 2023-as Fekete Járdoványa meggyet és csokoládét is idéz…
Iszunk
Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal című cikk borítóképe

Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal

2025. 07. 08. | Nádasi Eszter
A badacsonyi Villa Sandahl júniusi összejövetelén rajnai rizlingek egész sora várta a látogatókat – főborászuk, Palkó Zsolt pedig exkluzív tételekből állított össze kóstolót…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Gohér 2023 című cikk borítóképe

Tóth és Tóth Debrői Borok: Gohér 2023

2025. 07. 07. | Szabó Edit és Takács Andrea
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2023-as Gohérja gyönyörűen megmutatja ennek a régi magyar szőlőfajtának a különleges értékeit. Jó bor, tökéletes arányokkal, halas, kagylós ételek mellé ajánljuk…
Beszélgetünk
A „Szerelmem” aranyat ér! című cikk borítóképe

A „Szerelmem” aranyat ér!

2025. 07. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Csutorás Ferenccel
A világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards 22 éves történetében most először fordult elő, hogy egy egri fehérbort aranyéremmel jutalmaztak a bírák. A Csutorás Pince Szerelmem nevű édes furmintjáról, a lehetőségekről és a kilátásokról a borászt, Csutorás Ferencet kérdeztük…
Beszélgetünk
Ritka kincs van a kezünkben című cikk borítóképe

Ritka kincs van a kezünkben

2025. 07. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kézdy Dániel nem pihen. Az általa megálmodott Furmint Február óriási sikertörténet, most pedig itt van a Régi Magyar Szőlőfajtákért Egyesület és a Magyar Pezsgő Napja. Hát csoda, hogy ő lett az idén a Borászok Barátja?
Eszünk
Tapas Fino – mindig jó választás című cikk borítóképe

Tapas Fino – mindig jó választás

2025. 07. 04. | Barossné Koós Andrea
Tökéletes enteriőr, csodás kilátás, remek hangulat és hamisítatlan spanyol ízek: mindez együtt a Tapas Fino Budapesten. Az étteremben munkatársunk, Barossné Koós Andrea járt…
Főzünk
Gaziantepi csípős zöldségsaláta – ezme  című cikk borítóképe

Gaziantepi csípős zöldségsaláta – ezme

2025. 07. 03. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 74. rész
Az ezme nevű csípős zöldségsaláta a török mezeasztalok egyik legkarakteresebb, legizgalmasabb szereplője. Ezt a receptet kapjuk most Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 74. részében…
Vendégoldal
Kiből válhat Master of Wine? című cikk borítóképe

Kiből válhat Master of Wine?

2025. 07. 02. | Borsmenta
A borvilág jedi lovagjainak körébe jelenleg 422 fő tartozik. Tudásuk és felkészültségük páratlan, véleményük aranyat ér, ám magyar még nincs közöttük. De vajon lesz-e valaha? És egyáltalán: kiből válhat Master of Wine?
Tesztelünk
Vylyan Pincészet: Csóka Variáció 2019 című cikk borítóképe

Vylyan Pincészet: Csóka Variáció 2019

2025. 07. 02. | Nádasi Eszter
A Vylyan 2019-es Csóka Variációjában a zamatos gyümölcsökkel harmonikusan érnek össze a hordófűszerek. A bor egy régi magyar szőlőfajtából, csókaszőlőből készült…
Vendégoldal
Futni mentem című cikk borítóképe

Futni mentem

2025. 07. 01. | Zsirai Kata
Katanapló 18. rész
Zsirai Kata tényleg futni ment, de előtte még volt egy Jó éjszakát, Mád! is, meg egy inspiratív francia kóstoló. A napok tehát száguldanak tovább, még jó, hogy néha mi is bepillanthatunk egy kicsit a kulisszák mögé. Katanapló, 18. rész. Mert megérdemlitek…
Tesztelünk
Földi Bálint: Piros Bakator 2022 című cikk borítóképe

Földi Bálint: Piros Bakator 2022

2025. 06. 30. | Szabó Edit és Nádasi Eszter
Senkit ne tévesszen meg a név: nem vörösborról van szó. A manapság már alig előforduló szőlőfajtával Földi Bálint a Szent György-hegyen foglalkozik: a 2022-es Piros Bakator ásványosságát virágos, gyógynövényes, gyümölcsös jegyek kísérik.
Beszélgetünk
Pici fogaskerék a nagy egészben  című cikk borítóképe

Pici fogaskerék a nagy egészben

2025. 06. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Éless Tímeával
A tállyai SZÓLÓ 2020-ban kezdte meg az átállást, és 2022 óta Demeter tanúsítvánnyal rendelkező szőlőbirtok. De mi ez az egész, és miért jó nekünk? Éless Tímeával, a pincészet tulajdonos-borászával Szabó Edit beszélgetett…
Tesztelünk
Fehérvári Borbirtok: Reserve Sárfehér 2023 című cikk borítóképe

Fehérvári Borbirtok: Reserve Sárfehér 2023

2025. 06. 27. | Nádasi Eszter
A sárfehér szőlőfajta a bogyói színéről kapta a nevét. A Somlón egykor elterjedt volt, ma viszont már ott is ritkának számít. A Fehérvári Borbirtok 2023-as évjáratú Sárfehér Reserve tétele szép utat jár be a pohárban: hagyjuk kibontakozni…