Találatok száma: 2647
Eszünk

Reggeli a Leo’s Bagelben
2025. 12. 07. | Vargha Márk
Ki ne vágyna egy igazi New York-i reggelire, természetesen bagellel, ahogy a nagykönyvben meg van írva? Vargha Márk ezúttal Manhattanben bukkant rá egy remek delire, ahol állítólag a város legjobb bagelét sütik…
Beszélgetünk

Sok nehézséggel kell szembenéznünk
2025. 12. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés ifj. Szepsy Istvánnal
A Szepsy Pince neve nem csupán hazánkban, hanem világszinten is egyet jelent a minőséggel. Vajon mi a teendő, hogy ez a bravúr ne csak egy-egy borászatnak, hanem az egész borvidéknek sikerüljön? Egyebek között erről kérdeztük a Szepsy Pince tulajdonos-borászát, ifj. Szepsy Istvánt…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Prémium Sauvignon Blanc 2024
2025. 12. 05. | Szabó Edit
A gyöngyösi Dubicz Borászat 2024-es Prémium Sauvignon Blanc bora könnyen érthető, de nem egyszerű; azoknak is tetszeni fog, akik egy kicsit komolyabbra vágynak. Tojáskrém vagy zöldséges halételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Soğanlama ropogós török kenyérrel
2025. 12. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 92. rész
Hogy mi a soğanlama? Tulajdonképpen egy teljes török reggeli egyetlen serpenyőben. Elkészítése lehet közös program akár az egész család számára. Íme a recept – a kenyéré is – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 92. részében…
Eszünk

Reggeli a Hattenában
2025. 12. 03. | Vargha Márk
Hogy mi a Hattena? Egy olyan ankarai reggelizőhely, aminek hihetetlen kínálatától még a hétpróbás utazóknak is eláll a lélegzete. A helyszínen Vargha Márk járt, de a beszámolót olvasva mindannyian szívesen cserélnénk vele…
Tesztelünk

TÓTHBORBIRTOK: Sauvignon Blanc 2024
2025. 12. 02. | Szabó Edit
A TÓTHBORBIRTOK 2024-es Sauvignon Blanc-ja a harmadik legmagasabb pontszámot kapta a Borsmenta magazin szakmai tesztjén. A bor a fajta klasszikus ízeit adja vissza: bodzás, csalános, vágott füves, spárgás – frissítő és kedves. Halak és spárgaételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Reteklevél-krémleves
2025. 12. 01. | Szabó Edit
A reteklevél-krémleves gyorsan elkészül, finom, olcsó, egészséges, és még a „zero waste” szemléletnek is tökéletesen megfelel. Aki egyszer megkóstolja, soha többé nem dobja ki a retek zsenge zöldjét…
Eszünk

Reggeli a Róka és Mackóban
2025. 11. 30. | Vargha Márk
A Hármas-Körös holtágának partján fekvő barátságos város, Szarvas mindig kínál felfedeznivalót. Az igen színvonalas Újváros Bisztróról már ejtettünk szót, most pedig a Róka és Mackóban költöttünk el egy reggelit. Íme Vargha Márk beszámolója…
Beszélgetünk

Nem mi rontottuk el
2025. 11. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
A Centurio Szőlőbirtok kiváló borait külföldön és belföldön is egyaránt jól ismeri a borszerető közönség. A borászat stabil vevőkört tudhat magáénak, a helyzet mégsem rózsás, és ennek nagyon sok oka van. A teljes ágazatot érintő helyzetről Ludányi Balázzsal beszélgettünk…
Tesztelünk

Bock Pince: BV Petite Malbec 2021
2025. 11. 28. | Szabó Edit
A Bock Pince 2021-es Petite Malbec-je két itthon ritka szőlőfajta, a malbec és a petit verdot csodálatos összhangja egy palackban. Lendület, energia, szépség és gazdagság minden cseppben. Steak mellé ajánljuk, vagy egy meghitt, akár ünnepi estére, lassú kortyokban…
Főzünk

Céklalekvár – pancar reçeli
2025. 11. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 91. rész
A Török örömök sorozat 91. részében a török reggelik egyik fontos eleme, a céklalekvár receptjét osztja meg Nagyillés János a Borsmenta magazin olvasóival, és természetesen a szokásos gasztro- és nyelvtörténeti háttér sem marad el…
Eszünk

Reggeli a Vietnámi Gulyásban
2025. 11. 26. | Vargha Márk
Ma már igazán kiváló reggelizőhelyek között válogathatunk, sőt, egy-egy hétvégére a budapesti Vietnámi Gulyás is beáll ezek sorába. Huszár Krisztiánék remek napindító ételeit Vargha Márk kóstolta meg, és alig várja, hogy újra része legyen benne…
Vendégoldal

Most kell észnél lennünk!
2025. 11. 25. | Babarczi Zsuzsi
Babarczi Zsuzsi naplója – 2. rész
Libalakoma és Nyitott pincék napja, palackozás és adminisztráció – egy pincészet bőven ad munkát, de hogy pontosan hogyan is mennek ott a dolgok, abba ritkán látunk bele. Babarczi Zsuzsi most erről is mesél a naplója második részében…
Főzünk

Rácsos szilvás pite
2025. 11. 24. | Szabó Edit
A szilvás pite nem csak finom, de rendkívül mutatós is. Az alapja omlós linzertészta, a töltelékben pedig ott van a friss gyümölcs minden aromája. Egyszerűen zseniális…
Iszunk

Zweigeltteszt 2025
2025. 11. 23. | Szabó Edit
Első alkalommal teszteltünk zweigelteket a Borsmenta magazin fennállása óta. Az eredmények cseppet sem meglepőek, az viszont igen, hogy rendkívül magas volt a színvonal. Íme a részletek és a győztesek…