Tesztelünk

Márkvárt Pince: Bikavér 2018

Márkvárt Pince: Bikavér 2018 című cikk borítóképe
2022. 11. 20. | Szabó Edit
A Márkvárt Pince 2018-as Bikavér bora lehengerlő őszinteségével hódít. Nincs benne semmi faxni, csak egyszerű, tiszta ízek, jó savak, szerethető közvetlenség. Pizzák, paradicsomos tészták mellé ajánljuk…

A közepesen intenzív rubinszínű bor illatában a piros bogyós gyümölcsösség viszi a prímet. A ribizlis, málnás, meggyes világ mellett megjelenő céklás, gombás földesség mélyíti, a csokis, kakaóbabos, kakukkfüves, babéros fűszeresség pedig szerethetővé teszi ezt az illatot.

A sokrétű, gazdag illat után az íz sajnos visszalépés, de azért szájban is nagyon jól érezhető a meggyes gyümölcsösség és a kakaóbabos édesfűszeresség szép összhangja. A kissé rakoncátlan savak könnyedséget adnak, az utóíz közepesen hosszú, de nem különösebben összetett.

Lendületes, egyszerű, jól érthető bikavér, nem igazán cizellált, de nem is annak szánták. Sok ilyen kellene a hétköznapokba. Pizza, sonka, paradicsomos tészta, csirkepörkölt, de akár egy húsos melegszendvics mellé is kiváló.

(85 pont)
2022. március 30-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Bikavér
Termelő: Márkvárt Pince – Márkvárt János
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2018
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: kékfrankos, cabernet franc, kadarka, merlot, syrah
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: Bortársaság
Ára: 2950 Ft



A pincészet elérhetőségei:
Márkvárt Pince – Márkvárt János
Cím: 7100 Szekszárd, Fürdőház u. 2.
E-mail: markvartjani@gmail.com
Tel.: +36 20492-4311

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Bikaviadal című cikk borítóképe

Bikaviadal

2022. 11. 25. | Szabó Edit
Megvolt a nagy bikavérteszt a Borsmentán. Mutatjuk a győzteseket!
A Borsmenta bikavértesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk kettébontani a sort. Így az első alkalommal 15, a másodikon 14 bikavér került a poharunkba, Egerből és Szekszárdról vegyesen.
Tesztelünk
Márkvárt Pince: Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Márkvárt Pince: Kadarka 2020

2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Iszunk
Éljen a könnyű vörös! című cikk borítóképe

Éljen a könnyű vörös!

2021. 11. 12. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi tesztjén a könnyű vörösborokat vettük górcső alá. Nyolc borvidék 18 pincészetének 20 csavarzáras tételét töltöttük a poharakba, villányi, egri és balatonboglári pincészetek borai végeztek az élen. Íme a részletek…
Iszunk
Megkóstoltuk a MONYO boros söreit című cikk borítóképe

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit

2019. 04. 23. | Vargha Márk
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Iszunk
A legfrankóbb kékfrankosok című cikk borítóképe

A legfrankóbb kékfrankosok

2018. 11. 06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos került a poharunkba. Íme az eredmények…