Találatok száma: 2508
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Rosé Cuvée Pezsgő 2016
2019. 02. 14. | Szabó Edit
A St. Andrea birtokon inkább a csendes boroké a figyelem, de egy kis frissítő buborék mindig jól jön a komolyabb kóstolás előtt. Vagy csak úgy, mert szeretjük. Ez a rozé kedves, szinte hízelgő, és van benne lendület…
Eszünk

Szabó Kevin a Bori Mamiban
2019. 02. 13. | Szabó Edit
Barátságos vendéglátás, ízletes ételek, színvonalas kiszolgálás – mindez együtt a gyöngyösi Bori Mami étteremben, ahol 2018 szeptembere óta az egyik leghíresebb fiatal szakács, Szabó Kevin a konyhafőnök…
Főzünk

Szűzpecsenye kelben sütve
2019. 02. 12. | Klich Zsuzsa
Ünnepi fogás, nagyon szép a tányéron, és az illata is ellenállhatatlan. Húsimádóknak kötelező!
Beszélgetünk

A bor a lényeg
2019. 02. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytatja az utat, amin a szülei elindultak…
Főzünk

Töltött káposzta cserépedényben
2019. 02. 08. | Szabó Edit
Bizonyos életkor fölött szinte mindenkinél eljön az a pillanat, amikor elhatározza, hogy megfőzi élete első töltött káposztáját. Elmondjuk, mi hogyan készítjük...
Vendégoldal

Jubilál a KávéBár Bazár
2019. 02. 06. | Borsmenta
Izgalmas kóstolókkal és bulihangulattal vár a hétvégén minden kávékedvelőt az idén tízéves KávéBár Bazár. A rendezvénynek február 9-10-én a Millenáris Park B csarnoka ad otthont…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur Pezsgő
2019. 02. 05. | Szabó Edit
Üde, virágos, gyógyfüves illatú, kifejezetten kedves pezsgő szerethető, gyümölcsös ízekkel. A műfajjal most ismerkedőknek is ajánljuk…
Iszunk

Mosolygós este volt
2019. 02. 03. | Szabó Edit
Furmint Február Londonban
Az idei Furmint Február nyitórendezvényét a brit főváros egyik patinás, zárt körű klubjában, a 67 Pall Mallban tartották, a Wines of Hungary UK szervezésében. Az eseményen 26 borászat száznál is több furmintját kóstolhatták a brit szakemberek…
Beszélgetünk

A cukorvirágok királynője
2019. 02. 02. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szabari Évával
A cukorvirágok királynője a székesfehérvári Tortapalotában lakik, és egyáltalán nem mesebeli figura. Szabari Éva 38 éves koráig könyvelőként dolgozott, ma pedig olyan tortákat készít, hogy mindenki a csodájára jár…
Főzünk

Tarol a tiramisu
2019. 02. 01. | Szabó Edit
Így gondozd az olaszodat!
Íme a jól ismert olasz desszert, aminek párja nincs a kerek világon. A receptet egyenesen Sophia Lorentől tanultuk, és ez nem vicc…
Utazunk

Tavaszváró programok
2019. 02. 01. | Lovranits Júlia
Programajánló február elejére
Közeledik a tavasz, nyílnak az első hóvirágok, bennünket pedig forralt borral, erőt adó, egészséges ételekkel, vidám társasággal várnak országszerte.
Iszunk

Mi a franc?
2019. 01. 31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi tesztjén cabernet franc-okat kóstoltunk…
Eszünk

Mély csokik, mély borok
2019. 01. 30. | Szabó Edit
Hogy milyen az, amikor Gombóc Artúr borozni megy? Valószínűleg éppen ilyen. A minap a Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé közös bor-csoki kóstolóján szédültünk el…
Utazunk

Öt kötelező program Lyonban
2019. 01. 29. | Vargha Márk
Budapestről közvetlen fapados járattal kényelmesen eljuthatunk Lyonba, de készüljünk fel rá, hogy a város felfedezésére egy hétvége nem lesz elegendő. Most megmutatjuk, hogy mi fér bele ennyi időbe, és azt is, hogy mit hagyjunk legközelebbre…
Beszélgetünk

Mindig felfelé
2019. 01. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Kevinnel
Két éve, amikor Széll Tamás commis-jaként elindult a lyoni Bocuse d’Or versenyen, ódákat zengett róla a magyar gasztrosajtó, ma pedig a gyöngyösi Bori Mami konyhafőnökeként távolról figyeli a történéseket. Szabó Kevinnel beszélgettünk…