Találatok száma: 2508
Utazunk

A téli szerelem ideje
2018. 12. 07. | Lovranits Júlia
Romantikus programok a második decemberi hétvégére
Virágkóstoló, töltött káposzta bangkoki stílusban, gyertyafényes borvacsora egy kétszáz éves pincében. Többek között ezeket ajánljuk december második hétvégéjén…
Tesztelünk

Kislaki Bormanufaktúra: Riesling (válogatás) 2015
2018. 12. 06. | Szabó Edit
A bor, amire sokáig emlékezni fogsz. Szinte minden benne van, amitől szerethető, ráadásul könnyű inni. Kár, hogy már csak néhány palack lelhető fel belőle…
Főzünk

Turbolyás fűszervaj
2018. 12. 03. | Lovranits Júlia
Ősszel és kora tavasszal egyaránt szembetűnnek a zsenge, petrezselyemszerű levélkék az erdőszéleken. Éppen olyankor, amikor legjobban esik a szemnek ez az üde zöld…
Beszélgetünk

A szőlőszemek asszonya
2018. 12. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Carole Bryonnal
Lady of the Grapes. Kicsi, de annál barátságosabb borbár Londonban, a Covent Garden szomszédságában. Főként női kezek által készített borokat tartanak, nem csoda, hogy egy Ujvári Vivien által jegyzett palackot is megtaláltunk a polcon…
Vendégoldal

A szőlőnek küzdenie kell
2018. 11. 30. | Németh-Hehl Szilvia
Egy 2014-es pezsgővel kezdtük az élményt, majd egy 1867-es portóival zártuk. A kettő között bejártuk Portugália völgyeit, megismertük a portói bor történelmét, és csodálva hallgattuk előadónk, Pedro fantasztikus hasonlatait. Ez történt a Real Companhia Velha kóstolóján…
Utazunk

Itt az első adventi hétvége
2018. 11. 29. | Lovranits Júlia
Mikulás Regatta vitorlásverseny, karácsonyi illatvacsora és zöld Ünnep a Kiskert piacon. Így kezdjük az ünnepre hangolódást advent első hétvégéjén Mádon, Etyeken, Sopronban vagy Budapesten…
Vendégoldal

Fürödjünk champagne-ban!
2018. 11. 28. | Borsmenta
December 9-én pezsgő hangulattal vár mindenkit a VinCE Champagne a Holdon. A bohém gasztrobuli alkalmából húsznál is több champagne-ház italait tesztelhetjük, finom falatok kíséretében Budapesten, a Belvárosi Piacon…
Tesztelünk

Luka Pincészet: Kékfrankos 2016
2018. 11. 27. | Szabó Edit
Tipikus kékfrankos, tanítani lehetne rajta a fajtát. Meggy, cseresznye, csokoládé, fűszerek, az évjáratra jellemző intenzív savakkal kísérve…
Főzünk

Fasírt egyszerűen
2018. 11. 26. | Klich Zsuzsa
Egyszerű, finom, tápláló, fűszeres, mégis könnyű, számtalan formában létezik, és mindenki a saját családi receptjére esküszik – mi az? Hát persze, hogy a fasírt! Mi most a Klich Zsuzsanna-féle változatot mutatjuk be. Kipróbáltuk, meggyőző…
Beszélgetünk

Hősök a fenntarthatóságért
2018. 11. 25. | Lovranits Júlia
Ha tenni akarunk valamit környezetünk megóvása érdekében, egyetlen percet sem késlekedhetünk. A Felelős Gasztrohős Alapítvány az étkezés és a vendéglátás területén igyekszik rávezetni bennünket a helyes útra. Vighné Boóc Judittal beszélgettünk…
Tesztelünk

Sabar Borház: 1118 (Rajnai Rizling) 2017
2018. 11. 22. | Szabó Edit
A pincészet egyik féltve őrzött kincse, nagy becsben tartják. Mindössze 1118 palack készült belőle – jobb, ha időben beszerzünk magunknak egyet-kettőt. Nem bánjuk meg…
Iszunk

Kóstoló a My Wine Barban
2018. 11. 22. | Szabó Edit
Borboltot és borbárt nyitott a nyáron az Artizan Bor- és Sörkereskedés. A Budapest belvárosában található kicsi üzletben jóféle harapnivalókat is kínálnak a sörök és a borok mellé. Nemrég izgalmas kóstolóra kaptunk meghívást…
Utazunk

November végi kalandok
2018. 11. 22. | Lovranits Júlia
Sommelier Színház, szerb gasztroest Budapesten, halételek Badacsonyban. Aki nem ijed meg egy kis esőtől, arra csupa izgalmas program vár a hétvégén…
Eszünk

Vagány és otthonos – El Gusto, Sopron
2018. 11. 21. | Lovranits Júlia
Az El Gusto hét éve nyílt Sopronban. Az otthonos, fiatalos hely egy csapásra meghódította a város lakóit – olyannyira, hogy azóta még egyet nyitottak belőle. Mi most a Várkerületen található bisztrót mutatjuk be…
Iszunk