Találatok száma: 2508
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos 2015
2018. 11. 18. | Szabó Edit
Sötét, gazdag, bor, meggyes és vadmálnás ízekkel. Tipikus kékfrankos a legjobbak közül…
Főzünk

Galagonyás almaszósz
2018. 11. 17. | Lovranits Júlia
Őszi éjjel izzik a galagonya… Az idén talán ez az utolsó alkalom, hogy találjunk az erdőben egy kis édes, dércsípte galagonyát, és elkészíthessük ezt az igazán eredeti ízű galagonyás almaszószt. Húsok mellé is ideális…
Utazunk

Színes és őrült hétvége
2018. 11. 16. | Lovranits Júlia
Zöld torta, bluesos sörözés, női borászok sétálókóstolója, és randevú a Pogány Madonnával. Egyebek között ezek várnak ránk november utolsó napsütéses hétvégéjén.
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pincészet: Rajnai Rizling 2017
2018. 11. 12. |
Kemény, karakteres, határozott rajnai, ebben aztán van tartás! A fajta kedvelői imádni fogják, de az ismerkedést ne ezzel a borral kezdjük…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pincészet: Rajnai Rizling 2017
2018. 11. 12. | Szabó Edit
Kemény, karakteres, határozott rajnai, ebben aztán van tartás! A fajta kedvelői imádni fogják, de az ismerkedést ne ezzel a borral kezdjük…
Főzünk

Paraj sülve-főve
2018. 11. 12. | Klich Zsuzsa
Íme két ellenállhatatlan spenótos recept. A parajtorta nagyszerű előétel, de akár egy könnyű ebéd is lehet, a spenótfőzelék viszont ebédre is, vacsorára is kitűnő választás…
Beszélgetünk

Oz nagy varázsló!
2018. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A borral párbeszédet kell folytatni – állítja Oz Clarke, aki a legnemesebb édes bort is becseréli egy jó furmintra vagy juhfarkra. Amúgy megvan a véleménye a sznobokról. Íme interjúnk második része…
Beszélgetünk

Hedonista vagyok
2018. 11. 10. | Lovranits Júlia
Rock-blues énekes, bábkészítő, bábszínész, sokan az X-Faktorból és a Voice-ból ismerik, de volt már női stand-up csapata és rádióműsora is. Most a Soulbreakers zenekarral koncertezik, szabadidejében pedig megszállottan főz. Pleszkán Écskával beszélgettünk...
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Alte Reben 2016
2018. 11. 09. | Szabó Edit
Sűrű, gazdag, intenzív bor, sötét, mint az éjszaka, az ember költői hangulatba kerül tőle. Ahogyan a neve is jelzi, öreg tőkék terméséből készült, de öreg tőke nem vén tőke…
Főzünk

Sajtkrémes padlizsántekercsek
2018. 11. 08. | Klich Zsuzsa
Gyorsan elkészíthető padlizsános előétel – vagy kiváló szendvics, ha épp úgy tartja kedvünk…
Utazunk

Közeleg a Márton-nap
2018. 11. 07. | Lovranits Júlia
Programajánló Márton-nap környékére
Libadalom, sajtkurzus, női borászok bemutatkozó estje, erdei piac, cukormentes bejgli és kékfrankoskóstoló is szerepel legfrissebb programajánlónkban. Bármerre vesszük az irányt, remek szórakozásban lesz részünk…
Iszunk

A legfrankóbb kékfrankosok
2018. 11. 06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos került a poharunkba. Íme az eredmények…
Vendégoldal

Egyéves a Gyengébb? Nem!
2018. 11. 05. | Upor László
Milyen szép volna, ha most együtt fújnák el a gyertyát egy virtuális tortán. Tavaly ilyenkor jelent meg a magyar borvilág hősnőit bemutató első kötet…
Utazunk

Pécsi szuper ötös
2018. 11. 03. | Borsmenta
Egy kis ismétlés
A Borsmenta különítménye az elmúlt hónapokban feltérképezte Pécs étkezőhelyeit. Íme az öt általunk legizgalmasabbnak ítélt célpont…
Főzünk

Tökös-csokis puszedli
2018. 11. 01. | Klich Zsuzsa
Klasszikus bögrés süti, megspékelve az ősz csodás ajándékával, a sütőtökkel…