Találatok száma: 2508
Beszélgetünk

Élj a mának!
2018. 03. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tar Ferenccel
Hetekig lebegett élet és halál között, az orvosok lemondtak róla, Tar Ferencnek azonban még sok dolga van ezen a világon. Magához tért, meggyógyult, és bő egy éve megnyitotta Carpe Diem nevű borbárját. Az ország egyik legsikeresebb borkereskedőjével beszélgettünk…
Eszünk

Legyél a Kabalám!
2018. 03. 15. | Szabó Edit
Nagy kert, régi ház, fantasztikus kilátás, barátságos emberek, mennyei ízek, tökéletes vendéglátás. Nagyjából ennyi a szigligeti Villa Kabala. Meg az a lélek, ami benne van…
Iszunk

Hazai kávés körkép
2018. 03. 13. | Bőti László
Lezajlott az idei KávéBárBazár, az év egyik legsokoldalúbb gasztronómiai közönségtalálkozója. Feltérképeztük, hogyan működik a specialty világa vidéken, és annak is utánajártunk, mi a szösz az a batch brew…
Eszünk

Fondü Jeremyvel
2018. 03. 12. | Szabó Edit
A világlátott francia szakács, Jeremy Cayron hangulatos fondüestekkel kápráztatja el a magyar főváros közönségét. A Grand Café Budapest csütörtökönként az olvasztott és a sült sajtok birodalmává alakul. Érdemes betérni…
Iszunk

Hódít a természetesség
2018. 03. 10. | Szabó Hajnalka
Ausztria egyik legelső biodinamikus borbirtoka, a Sepp Moser Zadravec Zsolt személyében magyar szőlészt alkalmaz. Az itthon is népszerűvé vált szakember a birtokról a biodinamikus gazdálkodás divatjáról és egy kicsit saját életútjáról is mesélt…
Iszunk

Éljen a Söröksári út!
2018. 03. 07. | Bőti László
Megnyílt a Fehér Nyúl Taproom! A hajdani harisnyafestő üzem ma már kocsma, mintabolt és koncertterem is egyben…
Iszunk

Öcsi bajnok lett!
2018. 03. 06. | Szabó Edit
Az idei év Magyar Sommelier Bajnokságát az eddigi örök második, Angerman László nyerte…
Eszünk

Seafood-Kánaán Barcelonában
2018. 03. 04. | Szabó Edit
Neked fogták!
Halak, rákok, kagylók, lábasfejűek és egyéb csodák, a tengernek minden vonzó gyümölcse kínálja magát egy különleges barcelonai étkezdében. Mintha a halpiac beköltözött volna a kifőzdébe. Ez a La Paradeta. Vigyázat, addiktív…
Iszunk

Kihagyhatatlan nőnapi borkóstoló
2018. 03. 02. | Szabó Hajnalka
Március 8-án a Sofitel Budapest Chain Bridge termeiben huszonnyolc népszerű borásznő kínálja a borait, és még a pálinkát is mesternők töltik a pohárba. Friss osztrigáról és franciás fogásokról a Sofitel csapata gondoskodik. Ez lesz a legjobb nőnapi program az idén…
Iszunk

Érezzük a rock and rollt!
2018. 02. 28. | Bőti László
Egy sör erejéig házasságra lépett a Carlsberg és a Horizont, aztán saját vörös IPA-t kapott a Quimby. Úgy tűnik, a sörök világában a február cseppet sem uborkaszezon…
Beszélgetünk

Hatalmas erő lappang
2018. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Lőrincz Györggyel
Csak Egerben és Szekszárdon születhet, kékfrankos az alapja, és legalább négy szőlőfajtából készül. Mi az? Hát persze, hogy a bikavér! Hazánk egyik legismertebb vörös házasításáról Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea Borászat tulajdonosát kérdeztük…
Eszünk

Szuper volt a Mini SVÉT
2018. 02. 26. | Szabó Hajnalka
Az égiek kegyesek voltak, az előrejelzések ellenére nem esett, tiszta, napsütéses időben, 600 látogatóval, jó hangulatban zajlott a szigetmonostori Mini SVÉT…
Beszélgetünk

A kis pincék reneszánsza
2018. 02. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Ádám Gáborral
A cserépkályhában lobog a tűz, a Sabar-hegy fölött ragyognak a csillagok. Ádám Gábor gyakorlott mozdulattal nyitja a palackot, mintha dugóhúzóval a kezében született volna. Pedig nincs még egy évtizede sem, hogy megvette az első ültetvényt Káptalantóti határában...
Iszunk

Benéztünk a Filterybe
2018. 02. 23. | Bőti László
Kávét vagy teát? Nem kell előre eldöntened! A budapesti Lónyay utca legújabb helyének koncepciója meghökkentően újszerű, hasonlóval itthon még nemigen találkozhatott a közönség…
Utazunk

Fedezzük fel Rabatot!
2018. 02. 22. | Szabó Edit
Marokkó fővárosa Marrakeshből nagyjából négy és fél órányi vonatúttal érhető el, az utazás kényelmes és biztonságos. Ha reggeli után elindulunk, a délután közepén már Rabat utcáin bolyonghatunk…