Találatok száma: 2509
Iszunk

Györgykovács Imréé és Koch Csabáé a nagydíj
2018. 01. 05. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2017-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Györgykovács Pincészet 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el. Íme a részletes lista…
Iszunk

A Ménesi borvidék csodái
2018. 01. 04. | Szabó Hajnalka
Egy pincelátogatás Balla Gézánál sok borrajongónak bakancslistás program. Nekünk nemrég részünk lehetett benne: rövid kirándulást tettünk a királyleánykák és a feketeleánykák földjén…
Utazunk

Hetvenkét óra Marrakeshben
2018. 01. 03. | Raab Zsuzsanna
Marrakesh, a vörös város, ahol jártunkban-keltünkben fűszer- és narancsvirágillatot érzünk, ahol azonnal beszippant a hagyományok, a kultúrák és a nyelvek színes kavalkádja. Marokkóban, a „legnyugatibb Kelet országában” jártunk!
Főzünk

Malacvariáció újévi „lencsefőzelékkel”
2018. 01. 01. | Szabó Edit
Nagy Krisztián, a csopaki Víg Molnár Csárda kreatív séfje ezzel a kedves, színes lencsefőzelékkel kíván nekünk boldog új évet…
Beszélgetünk

Kezd benőni a fejem lágya
2017. 12. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Pohner Ádámmal
Érettségi után választotta a szakács pályát, és a szakiskolában Vomberg Frigyes volt a mestere. Pohner Ádám, a szakma fiatal reménysége ma a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnök-helyettese, és gőzerővel készül a 2018-as Bocuse d’Or versenyre…
Iszunk

A Carassia csillogása
2017. 12. 30. | Szabó Edit
A jól ismert borok után már saját pezsgője is van a Pannonhalmi Apátságnak! Igaz, a nemes buborék nem Pannonhalmán, hanem Kárásztelken születik a palackban, de a vállalkozásban az Apátság is részt vesz. Carassia-pezsgőket kóstoltunk…
Utazunk

Tévedj el Barcelonában!
2017. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta karácsony előtt rövid nemhivatalos látogatást tett Katalónia fővárosában, és riporterünk többször is úgy érezte, eltévedt kicsit…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur 2008
2017. 12. 28. | Szabó Edit
Kifejezetten kedves, játékos pezsgő, amely csilingelő tisztaságával, üde, virágos illatával könnyedén meggyőzi a kétkedőket. A műfajjal most ismerkedőknek is jó szívvel ajánljuk…
Vendégoldal
Eszünk

Cukor és fahéj
2017. 12. 24. | Varga Anita
December közepén már sok helyen fahéj- és cukorillat lengi be az otthonokat. Süvíthet kint a szél, mi már ott dédelgetjük a szenteste melegét a szívünkben. Ezt a hangulatot hozta el nekünk egy délutánra a Villa Bagatell udvarán található Brótpékség…
Beszélgetünk

Váljunk jobbá!
2017. 12. 23. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtokot mindenki a névadóval, Garamvári Vencellel azonosítja. Az álmodó valóban ő, ám a vállalkozásban a család nőtagjai is fontos szerepet kapnak. Garamvári S. Zsuzsannával és Wlasitsch Andreával ünnepről, hitről, értékekről beszélgettünk…
Eszünk

Ponty, ponty vesszőcske
2017. 12. 22. | Bőti László
„Näin laita kalakukkoa!” – kezdi dalát Sirkka, a finn dizőz a Picasso kalandjai című komédiában. Picasso azonnal szerelemre lobban, a nő meg csak énekel, és ezzel mindenkit az őrületbe kerget. Nem így a frissen újranyitott Halkakas halbisztró…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Brut Nature 2008
2017. 12. 21. | Szabó Edit
Üde nyerspezsgő, tökéletes vendégváró ital. Aki könnyű másnapot szeretne, töltse ezzel az egész estét…
Eszünk

Csárda a javából!
2017. 12. 21. | Szabó Edit
Megújult ételkínálattal, ismerős és meglepő ízkombinációkkal, kellemes belső térrel és magyaros vendégszeretettel fogadja vendégeit a csopaki Víg Molnár Csárda, ahol Nagy Krisztián kreatív séf az ínyencekre is gondol…
Eszünk

Desszertem
2017. 12. 20. | Szabó Edit
Kekszek, piték, színes torták, vajpuha krémek, omlós linzerek: édes kísértés, aminek ellenállni képtelenség. Szerencsére nem is kell, a miskolci Desszertem Cukrászműhely folyamatosan változó kínálata egyszerűen tökéletes és megunhatatlan…