Találatok száma: 2508
Iszunk

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?
2017. 09. 16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Beszélgetünk

Fugu Budapest burgerrel
2017. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenővel
Nyelv, halsperma, mérgező gömbhal – a szokatlannak tűnő alapanyagokkal Rácz Jenő nap mint nap dolgozik a Michelin-csillagos Tai’an Table konyháján, Sanghajban. A magyar séf folyton keresi a kihívásokat, aztán két bizarr fogás között Budapest burgert készít a sanghaji piacon…
Iszunk

Eggyel feljebb
2017. 09. 14. | Burai László
CEWI felsőfok
A megszállott borrajongóban tombol a tudásszomj, és folyton tanulni szeretne. Pár hónap után mi is újra beültünk a CEWI padjaiba, hogy a WSET rendszerben még előrébb léphessünk.
Beszélgetünk

Nyílik a Világbéke – megírom!
2017. 09. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal
Áprilisban felröppent a hír: pizzázót nyit Miskolcon az encsi Anyukám mondta étterem csapata. Megkérdeztük Dudás Szabolcsot, hogy halad a projekt…
Iszunk

Douro ízei Budapesten
2017. 09. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Az Alves de Sousa kóstolóján jártunk
Amikor egy lelkes borkedvelő először találkozik a külföldi borok sokszínűségével, egészen új világ tárul fel előtte. Ma már egyre több lehetőségünk van számos ország borkultúráját megismerni, de a portugál borok így sem jönnek velünk szembe minden sarkon…
Iszunk

Mit igyunk a Borfesztiválon?
2017. 09. 09. | Szabó Hajnalka
Elstartolt a 26. Budapest Borfesztivál, vasárnap estig a lenyűgöző panorámájú budai várban randevúznak a borászok és a borkedvelők. Természetesen mi is kilátogattunk, és nagy sietve feltérképeztük a kínálatot. Íme a Borsmenta tippjei…
Utazunk

Jön a Tokaji Ősz!
2017. 09. 07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készülnek a randevúra…
Vendégoldal

Boldogkisfaludra beköszöntött az ősz
2017. 09. 06. | Bodó Judit
Bottszerda 16.
Stockholmban reggelenként szokatlan dugóba kerülhet az ember, de a borhoz értenek. Itthon végre elkezdődött az iskola, és lassan indul a szüret. Nagy a készülődés, két hét múlva Tokaji Ősz – először a Csontosban. Nem unatkozunk…
Eszünk

Piknik a Margitszigeten
2017. 09. 05. | Szabó Hajnalka
Az igazi nyár már véget ért, de nem érdemes búslakodni, az indián nyárnak is megvan a maga szépsége. Már nem éget, inkább csak simogat a napsugár, éppen kellemes a hőmérséklet ahhoz, hogy összetrombitáljuk a családot, a barátokat, és csapjunk egy pikniket a szabadban…
Eszünk

10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en
2017. 09. 03. | Szabó Edit
A szeptemberi SVÉT-randevú a hazai gasztronómiai rendezvények egyik legszerethetőbb pillanata. Csupa jó arc, csupa jó íz, értő közönség, remek séfek – mindez az idén Mádon, szeptember 10-én…
Beszélgetünk

Doktor Csoki
2017. 09. 02. | Szabó Edit
Tudták? Az egyik nívós budapesti étterem desszertjeit egy igazi klasszika-filológus készíti, másodmagával. Ötvös Zsuzsanna, a Praliné Paradicsom blog szerzője előbb tisztességgel ledoktorált, aztán Szántó Tibor csokikurzusán egy életre eljegyezte magát a csokoládéval…
Utazunk

A cumifa és a vízibolhák
2017. 09. 01. | Varga Anita
6 nap, 4 kerék, 3 gyerek, 1 anyuka
A nyíregyházi állatkertben állatok is vannak, de bennünket most csak a cumifa érdekel. Aztán meg a tiszaszőlősi termálmedence, ahol még koktélozni is lehet. Raul, Rafi, Lexi és Anita nyári kalandjainak második részében végre kiderül, mi történt a cumival...
Iszunk

Vissza a ködös Albionba
2017. 08. 31. | Bőti László
Beerdekker 7. rész
Tudják, mi volt a kikötői hordárok kedvenc energiaitala Angliában? Természetesen a tartalmas, magas tápanyagtartalmú, éjsötét sör. Mai Beerdekkerünkben a porterekkel és a stoutokkal kötünk közelebbi ismeretséget…
Iszunk

Itt a szüret, áll a bál...
2017. 08. 30. | Szabó Hajnalka
Elkezdődött a szüret időszaka, és vele a borfesztiválszezon. Elő a naptárakat, megmutatjuk, hogy Budapesten és vidéken mikor lesznek olyan események, ahová szerintünk érdemes ellátogatni...
Tesztelünk

Bardon Borászat: Édes szamorodni 2013
2017. 08. 29. | Szabó Edit
A modern édes szamorodnik egyik szép példája, édes és vibráló, mézes és csábító. Jól behűtve desszert helyett is tökéletes…