Találatok száma: 2507
Főzünk
Új, hullámos tejbegríz című cikk borítóképe

Új, hullámos tejbegríz

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Kell a csomó!
A tejbegríz az első szájból kiberrrregett-kifröcsögött kulimász, az első ölben landoló pottyanat, az első falra köpött pépes falat. Ilyenkor tejbepapi a neve.
Beszélgetünk
Felmásztunk a falvédőre című cikk borítóképe

Felmásztunk a falvédőre

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Eszünk
A séfasztal alatt című cikk borítóképe

A séfasztal alatt

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Iszunk
Visszavágtak a Garciák! című cikk borítóképe

Visszavágtak a Garciák!

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...
Tesztelünk
Benedek Pince: Epreskert Sauvignon Blanc 2016 című cikk borítóképe

Benedek Pince: Epreskert Sauvignon Blanc 2016

2017. 03. 30. | Szabó Edit
Elegáns, izgalmas, nagyon szerethető bor, az akácvirág édes illatával, mentás, zöldborsos fűszerességgel. Jól iható, de van benne tartás.
Főzünk
Medvehagymás pogácsa című cikk borítóképe

Medvehagymás pogácsa

2017. 03. 30. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 6.
Imádom a medvehagymát; benne van a tavasz illata, pikáns és kacér, mint mi, nők ebben az évszakban, és rengetegféleképpen fel lehet használni: főzéshez, sütéshez, akár egyszerűbb szendvicskrémek, mártogatósok fűszerezéséhez is. Én most pogácsát sütöttem vele…
Beszélgetünk
A borkészítés is művészet című cikk borítóképe

A borkészítés is művészet

2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Utazunk
Piknik Barcelonában című cikk borítóképe

Piknik Barcelonában

2017. 03. 28. | Szabó Hajnalka
A tavasz és az ősz a városnéző kirándulások időszaka. Barcelona tökéletes célpont, hiszen fapados járatokkal könnyen elérhető, ott van a világ egyik legjobb piaca, és csak egy ugrás a spanyol pezsgők birodalma…
Eszünk
„Chouchou bolondság, Chouchou mennyország” című cikk borítóképe

„Chouchou bolondság, Chouchou mennyország”

2017. 03. 27. | Raab Zsuzsanna
A chouchou (ejtsd: „susu”) magyar fordítása „kis kedvesem” – francia becéző szó, amit kiejtve máris valami bájos, valami sikkes és valami nagyon francia jut eszünkbe. Például egy desszertező. De nem ám Párizsban vagy Lyonban, hanem Budapesten, a 13. kerületben…
Beszélgetünk
A spanyol borok szerelmese című cikk borítóképe

A spanyol borok szerelmese

2017. 03. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Az utóbbi években mindig ő a VinCE Budapest Wine Show egyik sztárja, brutálisan jó spanyol borait és caváit kóstolni hatalmas öröm. Szeredi Zsolt Vino Castillo néven futó webkereskedése üstökösként tűnt fel, és egyre népszerűbb a borfogyasztók körében…
Beszélgetünk
Az Év Sommelier-je 2017 című cikk borítóképe

Az Év Sommelier-je 2017

2017. 03. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe and Africa 2017 versenyen...
Iszunk
Hogy kerül krumpli a kávémba? című cikk borítóképe

Hogy kerül krumpli a kávémba?

2017. 03. 24. | Burai László
Szerencsére sehogy. Viszont burundi és ruandai kávék esetén sajnos találkozhatunk ezzel a bosszantó hibával, ami tönkreteheti az italunkat.
Beszélgetünk
Kávé Bulgakov csehovi kertjében című cikk borítóképe

Kávé Bulgakov csehovi kertjében

2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk
Kávé Bulgakov csehovi kertjében című cikk borítóképe

Kávé Bulgakov csehovi kertjében

2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei.
Vendégoldal
Megy a gőzös! című cikk borítóképe

Megy a gőzös!

2017. 03. 22. | Bodó Judit
Bottszerda 5.
Tékitízi, Jucika! – nincs semmi gond. Nem egyszerű, ha az ember testközelből (autóközelből) találkozik egy vaddal, ami tönkrevágja a családi járművet, aztán a javítási költség hasonló hosszúságot ölt, mint egy vonalkód. ..