Találatok száma: 2507
Főzünk

Új, hullámos tejbegríz
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Kell a csomó!
A tejbegríz az első szájból kiberrrregett-kifröcsögött kulimász, az első ölben landoló pottyanat, az első falra köpött pépes falat. Ilyenkor tejbepapi a neve.
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Eszünk

A séfasztal alatt
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Iszunk

Visszavágtak a Garciák!
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...
Tesztelünk

Benedek Pince: Epreskert Sauvignon Blanc 2016
2017. 03. 30. | Szabó Edit
Elegáns, izgalmas, nagyon szerethető bor, az akácvirág édes illatával, mentás, zöldborsos fűszerességgel. Jól iható, de van benne tartás.
Főzünk

Medvehagymás pogácsa
2017. 03. 30. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 6.
Imádom a medvehagymát; benne van a tavasz illata, pikáns és kacér, mint mi, nők ebben az évszakban, és rengetegféleképpen fel lehet használni: főzéshez, sütéshez, akár egyszerűbb szendvicskrémek, mártogatósok fűszerezéséhez is. Én most pogácsát sütöttem vele…
Beszélgetünk

A borkészítés is művészet
2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Utazunk

Piknik Barcelonában
2017. 03. 28. | Szabó Hajnalka
A tavasz és az ősz a városnéző kirándulások időszaka. Barcelona tökéletes célpont, hiszen fapados járatokkal könnyen elérhető, ott van a világ egyik legjobb piaca, és csak egy ugrás a spanyol pezsgők birodalma…
Eszünk

„Chouchou bolondság, Chouchou mennyország”
2017. 03. 27. | Raab Zsuzsanna
A chouchou (ejtsd: „susu”) magyar fordítása „kis kedvesem” – francia becéző szó, amit kiejtve máris valami bájos, valami sikkes és valami nagyon francia jut eszünkbe. Például egy desszertező. De nem ám Párizsban vagy Lyonban, hanem Budapesten, a 13. kerületben…
Beszélgetünk

A spanyol borok szerelmese
2017. 03. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Az utóbbi években mindig ő a VinCE Budapest Wine Show egyik sztárja, brutálisan jó spanyol borait és caváit kóstolni hatalmas öröm. Szeredi Zsolt Vino Castillo néven futó webkereskedése üstökösként tűnt fel, és egyre népszerűbb a borfogyasztók körében…
Beszélgetünk

Az Év Sommelier-je 2017
2017. 03. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe and Africa 2017 versenyen...
Iszunk

Hogy kerül krumpli a kávémba?
2017. 03. 24. | Burai László
Szerencsére sehogy. Viszont burundi és ruandai kávék esetén sajnos találkozhatunk ezzel a bosszantó hibával, ami tönkreteheti az italunkat.
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei.
Vendégoldal

Megy a gőzös!
2017. 03. 22. | Bodó Judit
Bottszerda 5.
Tékitízi, Jucika! – nincs semmi gond. Nem egyszerű, ha az ember testközelből (autóközelből) találkozik egy vaddal, ami tönkrevágja a családi járművet, aztán a javítási költség hasonló hosszúságot ölt, mint egy vonalkód. ..