Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Nem vagyok romantikus alkat
2017. 01. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Pataky Péterrel
Tavaly nyáron vált meg az Ikontól, és decemberben, a testvérével közösen már meg is nyitotta új helyét Budapesten. Pataky Péter, a háziasszonyok kedvence most a húsimádókat kényezteti a Meatologyban…
Iszunk

Helló, kávévilág, itt Budapest!
2017. 01. 27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében több versenyszámban is a világbajnoki címért folyik majd a küzdelem. De lássuk, miről is van szó!
Iszunk

Kóstoljunk együtt furmintot!
2017. 01. 24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…
Vendégoldal

Egy borász-anyatigrinc hétköznapjai
2017. 01. 24. | Bodó Judit
Bottszerda 1.
Bodó Judit tollat ragadott, és egy évig el sem ereszti. A Bottszerda mostantól kéthetenként talál bele a hét közepébe.
Beszélgetünk

Kockás abroszos régi kocsmák
2017. 01. 22. | Szabó Edit
Archív interjú Cseh Tamással
Erre a 2000-ben készült interjúra egy régi flopilemezen bukkantunk. Cseh Tamás, a szégyenlős mosolyú dalnok ma lenne 74 éves. Száraz vörösborral koccintsatok az emlékére!
Beszélgetünk

Az álmomat élem
2017. 01. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Jókuti Andrással
Jókuti András személyében magyar műsorvezetője lesz a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a január 24-én kezdődő Bocuse d’Ornak. A „Világevő” bloggerrel latolgattuk egy kicsit az esélyeket, de az élet más fontos kérdéseiről is eszmét cseréltünk…
Iszunk

Mindennapi hősök
2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Beszélgetünk

Hódít a gyömbér
2017. 01. 19. | Bőti László
Beszélgetés Steierlein Péterrel
Gyömbér körtével és sóskával. Vagy esetleg szilvával és malátával. Netán csilivel és kurkumával. Steierlein Stein Péter természetes üdítőit a különleges ízkombinációk teszik izgalmassá. Na meg az alacsony cukortartalom. Hogy adalékanyagok nélkül készülnek, az már tényleg csak hab a tortán…
Iszunk

Szaké – egy másik univerzum
2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk

Fűszeres kortyok
2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…
Eszünk

Örömök bűntudat nélkül
2017. 01. 16. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 1.
Úgy döntöttünk, hogy a kissé megterhelő ünnepi ételek után egészségesebb és tisztább vizekre evezünk. Új sorozatunkban elsőként a vegán ételeket kínáló Naspolya Nassoldát vettük célba…
Beszélgetünk

Mint a mesében
2017. 01. 15. | Upor László
„Főzni is úgy főzök, ahogy dolgozom: nagyon sokszor nem tudom, mit miért csinálok, hanem az ösztönök, érzések diktálnak.” Az asztalnál Gimesi Dóra, a magyar bábszínházak legkeresettebb meseíró-dramaturgja.
Beszélgetünk

Hiszek a furmintban
2017. 01. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Szarka Dénessel
Csendes, majdnem visszahúzódó ember, de nagyon gazdag belső életet él. Gondolkodik, tépelődik, töpreng, néha kicsit megsimogatja a hordóit a pincében, aztán palackba tölt egy olyan bort, amitől az embernek egész nap mosolyogni támad kedve…
Utazunk

Berlin habos oldala
2017. 01. 12. | Bőti László
A német főváros nemcsak nagyon hangulatos és megfizethető, de egyúttal rettentően „finom” célpont is…
Beszélgetünk

Megszületett az International Furmint Day!
2017. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
A chardonnay, a cabernet franc és a malbec után hamarosan a furmintnak is lesz nemzetközi napja. Mindenki vésse fel jól a naptárjába, hogy el ne felejtse: február 1-jén a furmintot köszöntjük…