Találatok száma: 2507
Iszunk
Húsz éve fogalom című cikk borítóképe

Húsz éve fogalom

2016. 12. 01. | Burai László
Taklerék az egyre markánsabb arccal bíró Szekszárdi borvidék meghatározó szereplői. Bár a család több generációra visszamenőleg foglalkozik borral, a ma létező cég csak a huszadik születésnapját ünnepli idén. Ennek apropójából koccintottunk velük Szekszárdon.
Eszünk
Nagyon baba! című cikk borítóképe

Nagyon baba!

2016. 11. 30. | Raab Zsuzsanna
Lehullt a lepel! Már nem titok többé a Monofu karácsonyi desszertje!
Iszunk
Üzenet a palackban című cikk borítóképe

Üzenet a palackban

2016. 11. 29. | Bőti László
„Friss, pezsgő, várva várt, boldogító, helyenként még picit karcos.” Nagyjából ezekkel a szavakkal írható le az a novemberi este, amit a DiVino Gozsduban töltöttünk, a fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület izgalmas újborbemutatóján...
Eszünk
Kisvendéglő az Akácfa utcában című cikk borítóképe

Kisvendéglő az Akácfa utcában

2016. 11. 27. | Bőti László
A MALTeR új, üde színfolt a budapesti vendéglátás palettáján. Náluk még mindig öt deci a korsó, mint a régi szép időkben, és van velős pirítós is, ahogy Krúdynál olvastuk…
Beszélgetünk
A szőlőben nincs enter című cikk borítóképe

A szőlőben nincs enter

2016. 11. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentesi Józseffel
Gyerekkorában folyton az esőt várta, aztán megcsípte a csókaszőlő-vírus. Most a tihanyi kék és a feketefájú bajor verseng a kegyeiért. Szentesi József nagy álmodozó, mégis folyton mi ébredünk arra, hogy valóra váltak az álmai…
Iszunk
Vizezett című cikk borítóképe

Vizezett

2016. 11. 25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyesen is előad majd Budapesten. Pedig ez történt.
Iszunk
Kerek, ahogy van című cikk borítóképe

Kerek, ahogy van

2016. 11. 23. | Burai László
Elég jó dolog a pénteket a Balatonon tölteni, akár még novemberben is. Pont emiatt fogadtam el a Petrányi Pince meghívását, akik idén ünneplik a 15. születésnapjukat.
Iszunk
Határtalan magyar borok című cikk borítóképe

Határtalan magyar borok

2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk
Százévesen című cikk borítóképe

Százévesen

2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Beszélgetünk
Egy séf plázázni indul című cikk borítóképe

Egy séf plázázni indul

2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Iszunk
Márton-nap Bockéknál című cikk borítóképe

Márton-nap Bockéknál

2016. 11. 17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…
Iszunk
Aszúkisokos című cikk borítóképe

Aszúkisokos

2016. 11. 16. | Burai László
Nem mindennapi dolog, ha az ember egy aszút bont – tény, hogy a jó minőségnek ára van, két cserszegi még nem tesz ki egy aszút –, így ezeket a borokat leginkább az ünnepnapokon fogyasztjuk. A karácsony közeledtével elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni.
Eszünk
Iható ételek, ehető koktélok című cikk borítóképe

Iható ételek, ehető koktélok

2016. 11. 15. | Raab Zsuzsanna
Játék az ízekkel és a textúrákkal. November 19-én nyílik a NANO, a molekuláris gasztronómia bohém hangulatú fellegvára Budapesten…
Beszélgetünk
Küzdő típus vagyok című cikk borítóképe

Küzdő típus vagyok

2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Iszunk
Nyolc érdekesség a kolumbiai kávéról című cikk borítóképe

Nyolc érdekesség a kolumbiai kávéról

2016. 11. 11. | Burai László
Lehet, hogy Kolumbia kapcsán elsőként nem a kávé jut az eszünkbe, pedig a világ egyik legjelentősebb kávétermelő országáról beszélünk!