Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Valódi csapatmunka
2016. 06. 15. | Burai László
A végéhez közeledik a versenyszezon a baristáknál, június 22. és 25. között Dublinban dől el, hogy ki készíti a legjobb kávékat a világon. Két fontos kategóriában is szurkolhatunk magyar versenyzőnek, Schreiber Nikolett a Brewers Cupon, míg Deák Joci a baristák között méreti meg magát.
Beszélgetünk

Maximalista vagyok
2016. 06. 14. | Szabó Edit
Öt ország kétszázegy sillerbora indult a Paksi Sillerfesztivál idei versenyén. Közülük a borbírák a Muth Pálinka és Borpince cabernet franc sillerét ítélték a legkiemelkedőbbnek, a legjobb paksi sillerért járó díjat pedig Kovács Sándor, a Fabro Pince tulajdonosa vehette át…
Beszélgetünk

Nem vagyok partiarc
2016. 06. 11. | Szabó Edit
A Baraka étterem konyhafőnöke azt állítja magáról, hogy nem a szavak embere. Meglehet. Ám ha ízekről és textúrákról van szó, nála választékosabban ember nem beszél. Mert Biró Norbert rajongásig szereti, amit csinál. Úgy főz, ahogyan más lélegzik – magától értetődő természetességgel…
Iszunk

Habozzunk!
2016. 06. 10. | Burai László
A bor és a kávé mellett azért a sörökre is kíváncsi vagyok általában, bár az ipari söröket elég hamar meg szoktam unni. Más a helyzet a kézművesekkel: ezek között rengeteg izgalmas van, ráadásul a hétvégén egy helyen lehet őket kóstolni.
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Fehér Frici 2015
2016. 06. 09. | Szabó Edit
A legtökéletesebb nyári italok egyike. Üde, lendületes, nagy melegben kiváló frissítő. Nem kell rajta sokat gondolkodni, inkább kérjünk még egy pohárral...
Főzünk

Juhtúróval töltött gombafejek
2016. 06. 09. | Szabó Edit
Villámgyors, látványos étel, akár vendégváró falatnak is tökéletes, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Iszunk

Egy legenda fia
2016. 06. 08. | Burai László
Minden borvidéknek megvan a saját bejáratú legendás borásza. A nehezen megközelíthető, sokszor ellentétes megítélésű, nagy természet, akit azért mindenki elismer, ugyan sokszor csak a háta mögött.
Iszunk

Mindenkinek van egy története
2016. 06. 07. | Raab Zsuzsanna
A Hárslevelűk Éjszakája emberi léptékű, kedves, szerethető rendezvény, ahol a profik kedvükre kóstolhatják az újdonságokat, de a saját szintjén bárki részese lehet az élményeknek...
Iszunk

Kadarkaland
2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…
Iszunk

Nyárra bort
2016. 06. 03. |
Ha még nem is tökéletes minden körülmény, a múlt hétvégén már kaptunk némi ízelítőt abból, hogy mi is vár majd ránk a nyáron. Egyre többször kívánjuk meg a fröccsöt és a jól iható, frissítő borokat.
Iszunk

A különc
2016. 06. 01. | Burai László
Sületlenségnek hangzik, ha azt kérdezem, hogy van-e valami köze a kávénak a frizbihez? Annyi a kapcsolat, hogy a frizbi feltalálója, Alan Adler egy azóta népszerűvé vált berendezést is megalkotott, amivel filterkávét lehet készíteni: az egyik legszexibb eszközt, az aeropresst.
Iszunk

Itt mindenki szerelemből borászkodik!
2016. 05. 31. | Szabó Edit
A siller a nyár vörösbora, fröccsnek is jó, tisztán is jó – jellemzik kedvenc borukat a paksi gazdák. Őszinte lelkesedésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégén immár a 9. Országos Sillerfesztivált rendezik a Duna-parti városban.
Beszélgetünk

Értelem és érzelem
2016. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Zsirai Katával
A nagyatádi matematika-tanárnő olyan lelkesedéssel tanította tárgyát, hogy a kis Zsirai Kata tízévesen eldöntötte, ő is erre a pályára lép. Hogy hogyan került mégis egyik napról a másikra Mádra és egy három borvidéket átölelő szőlőbirtok élére? Elmeséli ő maga.
Iszunk

Huszonkettőt egy csapásra!
2016. 05. 27. | Burai László
Egy nap alatt ellátogatni mind a 22 magyar borvidékre elég extrém feladatnak tűnik, nemde? Pedig nem teljesen lehetetlen, mert a Budapesti Borbár Túrán minden résztvevő fővárosi helyszín vendégül lát egy-egy magyar borvidéket. Jól hangzik, ugye?
Iszunk

Importkávé
2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.