Találatok száma: 2549
Beszélgetünk
Egy blogger élete – Bezselics Ildikó című cikk borítóképe

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó

2016. 08. 06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy hirtelen elhatározással hátat fordított addigi életének, és két cicájával, Lénával és Ginevrával vidékre költözött…
Iszunk
Vissza a gyökerekhez! című cikk borítóképe

Vissza a gyökerekhez!

2016. 08. 05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Épp itt az ideje, hogy végigvegyük a legfontosabb kávétermelő országokat is.
Tesztelünk
Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014 című cikk borítóképe

Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014

2016. 08. 04. | Szabó Edit
Zamatos rajnai rizling a Balaton északi partjáról elsősorban azoknak, akik jó barátságban vannak a savakkal, és szívesen isznak egy pohár fehérbort meleg nyári estéken a kertben vagy a teraszon.
Főzünk
Az olajbogyó című cikk borítóképe

Az olajbogyó

2016. 08. 04. | Szabó Edit
Kevesen tudják, hogy 10 deka zöld olajbogyó tartalmazza a napi E-vitamin-szükségletünk közel harmadát, ugyanennyi fekete bogyóban pedig megtalálható a napi vasszükséglet csaknem fele…
Iszunk
Útkeresés című cikk borítóképe

Útkeresés

2016. 08. 03. | Burai László
Izgalmas volt a legutóbb Homoky Dorka kóstolója a VinoPiano borbárban, így nem is lehetett kérdés, hogy a következő alkalommal is ott leszünk, amikor az egyik legújabb borász, Vincze Tomi mutatkozik be a borain keresztül.
Beszélgetünk
Nem sürget semmi című cikk borítóképe

Nem sürget semmi

2016. 08. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Nimróddal „Szeretem, ha jut idő az élet élvezetére, örömömet lelem a művészetekben, szeretek együtt lenni a barátaimmal, vagy csak családi körben kinyitni egy palack bort esténként...”
Iszunk
Irány az Ördögkatlan! című cikk borítóképe

Irány az Ördögkatlan!

2016. 07. 30. | Szabó Edit
Kedden startol a IX. Ördögkatlan Fesztivál A programokat felsorolni is nehéz lenne, így mi igyekszünk hűek lenni önmagunkhoz. Szubjektív válogatásunkban a pohár feneke felől közelítünk, bízva abban, hogy lesz, aki vonzónak találja ezt a nézőpontot...
Iszunk
Tartalmat keresve című cikk borítóképe

Tartalmat keresve

2016. 07. 29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték bajnok, nem érdemes tovább keresgélni.
Beszélgetünk
Szeretek a dolgok mögé látni című cikk borítóképe

Szeretek a dolgok mögé látni

2016. 07. 28. | Raab Zsuzsanna
„Egy pohár borral a kezünkben ne a borról beszélgessünk, hanem az életről” – tanácsolja Molnár Andor, és okosan tesszük, ha megfogadjuk a szavát…
Iszunk
Túlélőkészlet című cikk borítóképe

Túlélőkészlet

2016. 07. 27. | Burai László
Lelkes home baristaként komoly fejtörés elé állított az éves nyaralás. Maximalizmus kontra véges csomagtartó-kapacitás. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy hétig „tiszta” leszek, de pont a nyaralás alatt mondanék le a szenvedélyemről?
Tesztelünk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Ropogós, friss, üde, zamatos, gyümölcsös. Éppen az, amiért a rozét szeretjük. A mennyiséggel azért vigyázzunk, mert az alkoholtartalom kissé magasabb, mint azt a rozéknál megszoktuk...
Főzünk
A rózsaszín ötven árnyalata című cikk borítóképe

A rózsaszín ötven árnyalata

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Fejtettbab-főzelék natúr csirkemellel Tökéletes nyári vacsora, ráadásul kötelező hozzá meginni 1-2 pohár rozébort, csak azzal lehet teljes a színskála.
Beszélgetünk
Italok közé születtem című cikk borítóképe

Italok közé születtem

2016. 07. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Pampetrics Milánnal „Nem szőlősgazda gyermeke vagyok, de a kötődésem legalább ennyire erős. A szüleim több mint harminc éve italkereskedéssel foglalkoznak. Hat éve nyitottuk ezt a kis boltot Keszthely belvárosában...”
Iszunk
Kesztölci üdvözlet című cikk borítóképe

Kesztölci üdvözlet

2016. 07. 22. | Burai László
Ha valaki már hosszabb ideje érdeklődik a borok iránt, akkor előbb-utóbb elkezdi keresni a friss élményeket, ismeretlen pincéket és borvidékeket. Valahogy így voltunk mi is, amikor Kesztölc felé vettük az irányt.
Tesztelünk
Bortolomiol: Prosecco Ius Naturae Brut – DOCG 2014 című cikk borítóképe

Bortolomiol: Prosecco Ius Naturae Brut – DOCG 2014

2016. 07. 21. | Szabó Edit
Igazán remek ital, nem árt, ha van belőle behűtve otthon. Minden alkalomra kiváló: ha történik valami, azért, ha semmi sem történik, azért érdemes meginni belőle egy pohárral. Esetleg kettővel.