Találatok száma: 2507
Tesztelünk

Borbély Családi Pincészet: Gyula Papa Rajnai rizling Selection 2019
2023. 07. 05. | Nádasi Eszter
A Borbély Családi Pincészet Gyula Papa nevű válogatása szép, érett rajnai rizling a Badacsonyi borvidékről: akácos, minerális és sárgabarackos. Érdemes hosszabban, vissza-visszatérve ismerkedni vele.
Vendégoldal

Tombol a nyár, jön az Agárdi BorPart
2023. 07. 04. | Schubert Ádám
Aprónapló 24. rész
Csonkázás a szőlőben, izgalom a pincében: az Agárdi BorParton debütál a Budai Vörös 2021-es évjárata. Schubert Ádám, a pázmándi ApróKertek borásza az Aprónapló 24. részében is sok fontos gondolatot oszt meg az olvasókkal…
Iszunk

Gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztivál 2023
2023. 07. 01. | Vargha Márk
Festői falu a Mátraalján, békebeli hangulat, büszke borászok, kitűnő borok. Vargha Márk az először megrendezett gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztiválon járt…
Tesztelünk

Prantner Pince: Rajnai Rizling 2022
2023. 06. 26. | Nádasi Eszter
A Prantner Pince 2022-es bora volt a Borsmenta rajnairizling-tesztjének legillatosabb tétele. A Szekszárdi borvidékről érkezett bor szép példát adott arra, hogy mit is tud ez a fajta, ha igazán fiatal...
Iszunk

Spanyol utat ér a legjobb boros cikk!
2023. 06. 23. | Szabó Edit
Startol a 6. WebWineWriting, három kategóriában várja a tollforgatók írásait a Németh Ágnes által szervezett nemzetközi borszakíróverseny. A nevezési határidő július 10., a legjobb cikk szerzője az idén is Spanyolországba utazhat…
Iszunk

ChardonnÉJ Etyeken – ott a helyünk!
2023. 06. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Az Etyeki Kúria ChardonnÉJ rendezvénye évek óta a legjobb nyárindító program. Van 5 jó okunk, hogy miért ne hagyd ki…
Vendégoldal

Nincs veszve semmi
2023. 06. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 23. rész
Vajon mire képesek az idős szőlőtőkék, és miért fontos, hogy megmentsük őket? Az Aprónapló 23. részében erről és egy izgalmas szőlészeti technológiáról mesél Schubert Ádám, az ApróKertek borásza…
Eszünk

Helló, Siófok!
2023. 06. 19. | Németh Judit
Megtaláltuk a Balaton déli partjának egyik legromantikusabb helyszínét. Az Egy Csipet Nádas az, Siófok természetvédelmi területén. Jó konyha, barátságos vendéglátás, madárfütty, boldogság! A helyet Németh Judit látogatta meg…
Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Prior Fehér 2021
2023. 06. 18. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének szőlőültetvényein rajnai rizlingből terem a legtöbb. A fajtát kiemelten kezelik, és elegáns, jól érlelhető, kedves bort készítenek belőle…
Eszünk

Külvárosi kiválóságok
2023. 06. 15. | Vargha Márk
Nem feltétlenül kell egy nagyváros centrumában keresgélnünk, ha csúcsközeli gasztronómiai élményre vágyunk. Vargha Márk most három – egy krakkói, egy pesti és egy budai – külvárosi éttermet mutat be, melyekért megéri kimozdulni…
Iszunk

Rajnairizling-teszt 2023
2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Eszünk

Nápoly íze az Augusztban!
2023. 06. 13. | Szabó Edit
Pisztáciafagyi, pisztáciás éclair, málnás süti, minikuglóf és még számos pisztáciás édesség várja a közönséget Budapesten, a Fény utcai Augusztban. És hogy miért éppen pisztácia? Elmeséljük!
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2021
2023. 06. 12. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2021-es rajnai rizlingje nem tartozik a könnyedre hangolt borok közé. Sertéshúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Utazunk

Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben
2023. 06. 10. | Szabó Edit
Szedlacskó Máté apró berlini borboltja amilyen kicsi, olyan erős. Polcain száznál is több magyar bor sorakozik, de nem hiányoznak a szörpök sem, és persze van húsáru, sőt még gulyáskrém is azoknak, akik hiányolják a hazai ízeket a német fővárosban….
Vendégoldal

10 éves a Somlói Éjszakai Pincetúra!
2023. 06. 09. | Borsmenta
Már tizedszer hívják éjszakai pincetúrára a közönséget a somlói borászok. A „sétálókóstolót” az idén június 16-17-én tartják, a vendégeket közel 30 helyszínen várják finom borokkal és jóféle kulturális programokkal…