Vissza

Pezsgőkonferencia Etyeken

2020.08.05. | Borsmenta
A tavalyi nagy sikerű indulás után az idén szeptember 3-án újra Pezsgőkonferenciát rendeznek az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Az előadások után Pezsgőünnep is lesz…
 


Szeptember 3-án újra a pezsgő kerül a figyelem középpontjába Etyeken. A dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál által szervezett első konferencia olyan nagy sikert aratott tavaly, hogy a program megálmodói már akkor döntöttek a folytatásról. Igaz ugyan, hogy a májusra tervezett rendezvényt a vírushelyzet miatt szeptemberre kellett halasztani, de a szervezők bíznak abban, hogy az új időpontban már zökkenők nélkül, színvonalasan le tudják bonyolítani a programot, amely a szakmai rész után igazi Pezsgőünneppel folytatódik.


 
A tematika izgalmasnak ígérkezik.
 
A Thummerer-pezsgők készítésének titkaiba a pince főborásza, Lamporth József vezeti be a hallgatóságot, Márkus György pezsgőszakértő pedig arról beszél majd, hogy milyen is a buborékok élete Champagne-on túl. Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepcióját Mérész Sándor, a birtok főborásza ismerteti, Garamvári Zsuzsa, a Garamvári Szőlőbirtok tulajdonosa pedig a szabályozással kapcsolatos kérdésekről értekezik. A Tokaji borvidék vitathatatlanul a világ borkultúrájának egyik alappillére.



A pezsgő itt betöltött szerepével kapcsolatban Demeter Zoltán tokaji borász mondja el a gondolatait, majd két champagne-i pezsgőház képviselője – David Bourdaire (borász, Champagne Bourdaire-Gallois), valamint Jean-Marc Lallier-Deutz (PR-igazgató, Champagne Deutz) tart előadást – az utóbbi még egyeztetés alatt. Az előadások sorát Unger Zsolt marketingszakember zárja, aki a habzóborok és a pezsgők márkaépítési stratégiáival ismerteti meg a hallgatóságot. A konferencia végén egy Rókusfalvy Pál által vezetett kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, melynek címe: „Emelkedő buborék – habzó trendek a világban”.



A szervezők remélik, hogy a sok érdekes előadás után parázs viták is kibontakoznak majd, az viszont biztos, hogy sok izgalmas bort kóstolhat a hallgatóság.



A második Pezsgőkonferencia újdonsággal is szolgál, a szervezők ugyanis a konferenciát követően Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit, melléjük pedig sztárséfek kínálnak illő falatokat. A résztvevők jó ízek és hangulatos zene mellett élvezhetik a naplementét az etyeki szőlőskertben. A program a konferencia résztvevői számára ingyenes, de külön belépőjeggyel is látogatható.
 
:
Fotó:
facebook

Beszélgetünk

Dupla buborék

2016.03.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Márkus Györggyel   Nagyhatalom nem, de kis királyság lehetünk úgy 2050 táján. Mennyiségben sosem leszünk nagyok, minőségben sem fogjuk utolérni az igazi császárokat, de…
Iszunk

Írok egy történetet

2016.09.03. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló Rókusfalvy Pállal és Palkóval  
Iszunk

Egy pohár pezsgőt?

2016.12.20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...  
Vendégoldal

Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő!

2018.10.25. | Borsmenta
A világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC) bírái a somlói Kreinbacher Birtok furmint pezsgőjének ítélték a nem hagyományos szőlőfajt…
Beszélgetünk

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal

2019.06.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót…
Beszélgetünk

Nem szeretem a titulusokat

2019.07.06. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Mérész Sándorral
Rutinos, okos vezető, és bár szorosan tartja a gyeplőt, a munkatársai rajonganak érte. Az Etyeki Kúria Borgazdaságnál mindenki egyszerűen csak így hívja: Kapitány. Mérész Sándorral besz…

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (68) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (265) borász (32) borászok borásza (5) borbár (27) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (90) bortúra (21) borvacsora (14) borverseny (14) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (187) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (34) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (124) etyek (11) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (100) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (6) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (48) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (7) somló (11) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (7) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (7) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (108) tokaj-hegyalja (66) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (9) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (5) zöld veltelíni (4)