Találatok száma: 2508
Vendégoldal

Jubilál a VinCE Budapest
2019. 03. 28. | Borsmenta
Április 25-27. között rendezik meg az idei VinCE Budapest Wine Show-t. A tizedik, jubileumi eseménynek a Várkert Bazár ad otthont…
Tesztelünk

Havas & Tímár Pincészet: Pinot Noir 2016
2019. 03. 27. | Szabó Edit
Szokatlan pinot noir, egy meleg ősz szülötte. Édesfűszeres, konyakmeggyes világa nagyon szerethető…
Főzünk

Krémes, selymes sajtleves
2019. 03. 26. | Klich Zsuzsa
Ezt a levest a textúrák találkozása teszi különlegessé. Válasszuk a kedvenc sajtjainkat, és kísérletezzünk bátran!
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pinot Noir Válogatás 2015
2019. 03. 23. | Szabó Edit
Ez a bor a pincészet remeke, a legszebb 2015-ös pinot noir borok válogatása. Mindössze 1500 palack készült belőle, boldog, aki kóstolhatja…
Beszélgetünk

A Mátra titka a sokszínűség
2019. 03. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Dunai György Sándornéval és Dunai Bernadett-tel
A Gyöngyös központjában álló patinás épület a Mátrai borvidék egyik legnagyobb borászata, a Dubicz Borászat birtokközpontja. A vállalkozást anya és lánya együtt vezeti. Célokról, tervekről, irányokról beszélgettünk, na meg arról, mi a Mátra titka…
Eszünk

Brunch a Dérynében
2019. 03. 22. | Barossné Koós Andrea
Ma már Budapest számtalan helye kínál vasárnapi villásreggelit, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A Déryné Bisztrót jó szívvel ajánljuk…
Főzünk

Farsangi káposzta római tálban
2019. 03. 21. | Klich Zsuzsa
Nincs titok, Váncsa István receptjét gondoltuk egy kicsit tovább, mi ugyanis római tálban készítettük el ezt a laktató egytálételt…
Vendégoldal

Aranyérmet kapott a DUENNIUM 2012 Párizsban
2019. 03. 20. | Borsmenta
A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye, a Vinalies Internationales március 1-3. között zajlott Párizsban. A Vylyan Pincészet 2012-es évjáratú Duennium bora erős mezőnyben kapott aranyérmet…
Iszunk

A húsvét bora – a pinot noir
2019. 03. 18. | Szabó Edit
Szeszélyes és öntörvényű, mondják róla a borászok. Ez illik legjobban a húsvéti báránysülthöz, mondják róla a szakácsok. Tele van meglepetéssel, mondják róla az újságírók. Íme beszámolónk a Borsmenta pinot noir-tesztjéről…
Tesztelünk

Hungaria Pezsgőpincészet: Rajnai Rizling Brut Pezsgő
2019. 03. 17. | Szabó Edit
Ez a rajnai rizling pezsgő a Hungaria limitált szériás tételeinek egyik kiválóan sikerült darabja. Ha szeretnénk megkóstolni, igyekeznünk kell, mert összesen 12.000 palack készült belőle…
Beszélgetünk

Emese álma
2019. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is kiveszi a részét a munkából…
Főzünk

Csirkecomb sajtos bundában
2019. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégek jönnek, és nincs egy megbízható recepted? Próbáld ki ezt a sajtos bundában sült csirkecombot! Az egész elkészül másfél óra alatt, és amíg sül a csirke, a köretre és a salátára is jut időd…
Eszünk

Bárkert a Várkertben
2019. 03. 14. | Barossné Koós Andrea
„Gasztro-oázis” a budai vár lábánál” – olvasható a Bárkert bistro közösségi oldalán. Szeretjük az oázisokat, már csak ezért is kíváncsiak voltunk a 2017 májusában nyitott budapesti vendéglátóhelyre…
Utazunk

Finnország, én így szeretlek!
2019. 03. 13. | Vargha Márk
Hamisítatlan finn szaunaélmény, gasztrokalandok Tamperében, Helsinkiben, sőt ha jól szervezzük az utat, még egy gyors tallinni kiruccanás is belefér egy néhány napos túrába Európa egyik különleges vidékén…
Iszunk

Fantasztikus Furmint Február
2019. 03. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Sok boros rendezvény van hazánkban, de kevés, amit ennyire várunk minden évben. A Furmint Február Nagykóstolóján idén 10. alkalommal tekinthettük át, hogy mit tud az ország, ha erről a szőlőfajtáról van szó…