Találatok száma: 2508
Utazunk

Január hóban, télben, napsütésben
2019. 01. 24. | Lovranits Júlia
Programajánló január utolsó hétvégéjére
A hétvégén még mindig a szikrázó, havas tájaké, na meg a vadhúsoké a főszerep. És tanulhatunk egyet-mást a borokról is…
Beszélgetünk

Nagyot fog durranni ez a hegy!
2019. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Furmint Február Londonban
2019. 01. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Lilla O’Connorral és Toronyi Zsuzsával
Közeleg a tizedik, jubileumi Furmint Február, ami az idén már nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is ünnepelni hívja a borkedvelőket. A londoni programot a Wines of Hungary UK szervezi…
Főzünk

Padlizsános-gombás lasagne
2019. 01. 21. | Szabó Edit
A lasagne az egyik legfinomabb olasz tésztaétel. Számos változata ismert, mi most egy hús nélküli variációt mutatunk be. Elkészítése egyszerű, de időigényes, viszont megéri a fáradtságot…
Beszélgetünk

A Szent György-hegy bohém arca
2019. 01. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilvesy Roberttel
A Kanadából hazatért Gilvesy Robert előbb a tájba, majd az épületbe, aztán a Szent György-hegy vulkanikus boraiba szeretett bele, és a 18. században épült Esterházy-présház romjain új élet sarjadt…
Utazunk

Variációk Vincére
2019. 01. 18. | Lovranits Júlia
Az év első boros ünnepét, a Vince-napot országszerte ünnepelhetjük a hétvégén. Válogathatunk etyeki, móri, villányi és budapesti rendezvényekből, de a gasztronómia szerelmesei sem fognak unatkozni...
Eszünk

Irány a Normafa!
2019. 01. 17. | Lovranits Júlia
Nincs is jobb egy kiadós túra után, mint jóízű ételekkel visszapótolni az elégetett kalóriát. A Normafa Síház minden évszakban ideális választás, de télen különleges varázsa van, a Szépkilátás Cukrászda neve pedig önmagáért beszél…
Tesztelünk

Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015
2019. 01. 14. | Szabó Edit
Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!
Utazunk

Bruegelék konyhája
2019. 01. 12. | Lovranits Júlia
Ötszáz éve élt flamand festő, és még humora is van! Az idősebb Pieter Bruegel életművét most egy nem mindennapi tárlat mutatja be Bécsben. Mi természetesen a gasztronómiai tartalomra fókuszáltunk…
Beszélgetünk

Emelt fővel távoztam
2019. 01. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
A Bocuse d’Or Torinóban rendezett európai bajnoksága után távozott a csapatból a Pohner Ádámot felkészítő tapasztalt tréner, Vomberg Frigyes. Az ismert szakácsot az okokról és a terveiről kérdeztük…
Tesztelünk

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017
2019. 01. 10. | Szabó Edit
Jó ivású, üde rajnai, intenzív, őszibarackos ízvilággal. Olyan, de olyan őszibarackos, hogy el se hinnénk, ha nem kóstoltuk volna…
Iszunk

A pinot noir eljövendő Mekkája
2019. 01. 09. | Kalmár Borbála
Az Etyeki Kúria Pincészet pinot noir borait kóstolni mindig ünnep. Hát még ha több évjárat termését is van szerencsénk egymás mellett szemügyre venni! Most ez történt, vertikális kóstolón jártunk, és komoly élményekkel tértünk haza...
Utazunk

Új év, új élet – vagy nem?
2019. 01. 08. | Lovranits Júlia
Programajánló hétvégére
Zalai ízek, jó borok, japán teaszertartás és gyógyító növények. Ezzel indítjuk az új évet! Vagyis folytatjuk, ahol abbahagytuk…
Beszélgetünk

Pauli elnök úr
2019. 01. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Pauli Zoltánnal
A Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöki székét december elején a jól ismert, Palkonyához és a térséghez sok szállal kötődő kommunikációs szakember, Pauli Zoltán foglalta el. A terveiről kérdeztük…
Vendégoldal

Közeleg a 4. Nagy Fehérvári Bormustra
2019. 01. 07. | Borsmenta
23 borászat több mint 110 borát kóstolhatja meg, aki jegyet vált a január 12-ei székesfehérvári rendezvényre…