Találatok száma: 2507
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé 2017
2018. 09. 30. | Szabó Edit
Körzővel-vonalzóval tervezve, de oda se neki! Hozza, amit hoznia kell: frissít, feldob, jólesik a következő korty…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy
2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…
Eszünk

A diszkontborok állják a próbát!
2018. 09. 28. | Szabó Edit
Nem mindennapi borvacsorára kaptunk meghívást a minap. Az Aldi Magyarország megújuló magyar borkínálatát Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok mutatta be, s hozzá Györffy Árpád séf komponált illő fogásokat…
Tesztelünk

Taschner: Korai Piros Veltelini 2017
2018. 09. 27. | Szabó Edit
A legüdítőbb nyári borok egyikét adja ez a meglehetősen ritka fajta. Önálló borként Taschneréken kívül talán senki nem is palackozza Magyarországon, náluk viszont ez az egyik közönségkedvenc…
Eszünk

Fakanállal a kulisszák mögött
2018. 09. 26. | Szabó Edit
Gondolták volna, hogy a színházi kellékesek között találjuk a legkreatívabb szakácsokat? A Színházak Éjszakája alkalmából az Átrium Színház munkatársai rántották le a leplet néhány titokról…
Tesztelünk

Villa Tolnay Pincészet: Pinot Gris 2016
2018. 09. 24. | Szabó Edit
Érlelt, ízgazdag, vastag, mégis lendületes, kimondottan egyedi szürkebarát, nem csak a különlegességek kedvelőinek…
Beszélgetünk

Az eleganciára szavazok
2018. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…
Iszunk

Érezd, hogy különleges vagy!
2018. 09. 21. | Szabó Edit
Ki hitte volna, hogy a környezetvédelem és a „no waste” filozófia ma már a legjobb koktélbárokban is fontos szempont! Egyebek között erről mesélt budapesti útja során Vitezslav Cirok, a prágai L’Fleur vezető bártendere…
Vendégoldal

Nyitott porták Szigetmonostoron
2018. 09. 20. |
Szeptember 29-én újra megrendezik Szigetmonostoron a PirosLábos Fesztivált. A kedves, családias rendezvényre immár ötödik alkalommal várják az érdeklődőket a falu lakói…
Vendégoldal

Nyitott porták Szigetmonostoron
2018. 09. 20. | Borsmenta
Szeptember 29-én újra megrendezik Szigetmonostoron a PirosLábos Fesztivált. A kedves, családias rendezvényre immár ötödik alkalommal várják az érdeklődőket a falu lakói…
Tesztelünk

Font Pincészet: Kövidinka 2017
2018. 09. 19. | Szabó Edit
Kóstoltatok már világversenyen aranyérmet nyert magyar bort az ezer forint alatti árkategóriában? Ha nem, akkor itt az alkalom! A Font Pincészet kövidinkája a legjobbak között végzett az idei Citadelles du Vin versenyen, és 900 forintért a tiétek lehet…
Iszunk

Kóstolj a Borsmentával!
2018. 09. 18. | Szabó Edit
Borsmenta Sajtóklub, Borsmenta Kóstolóklub, Borsmenta-teszt… Tudod, hogy melyik mi fán terem? Az egyik a szakmának, a másik az újságíró kollégáknak, ám a harmadik a nagyközönségnek szól, így bárki részese lehet a Borsmenta-kóstolóélménynek…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Cserszegi fűszeres 2017
2018. 09. 17. | Szabó Edit
Valami tartalmasabb hűsítőre vágysz? Akkor ez a cserszegi a te borod! Szódával vagy tisztán, alkalomra vagy hétköznap estére egyaránt tökéletes, de vigyázz: a 13% alkoholtartalom csalóka ám…
Vendégoldal

Konyhaterápia
2018. 09. 16. | Szabó Ágnes
Ajkai önkéntesek és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány
Ajkán, a Móra Ferenc utca sarkán áll egy látszólag szendergő zöld ház. Platánlombok alatt, zöld falak között működik a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, ahol sérült felnőttek nappali foglalkoztatását vállalják. A konyhában is lázas tevékenység zajlik.
Beszélgetünk

Elmerültem a gasztronómiában
2018. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Ágnessel
Nar törökül azt jelenti: gránátalma. Tóth Ágnes ezt a nevet adta a blogjának, mert ez a gyümölcs épp olyan titokzatos és izgalmas, mint a török kultúra, amibe első utazásakor végérvényesen beleszeretett…