Találatok száma: 2509
Beszélgetünk
Heimann az Év Borásza Lengyelországban című cikk borítóképe

Heimann az Év Borásza Lengyelországban

2017. 10. 28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino által alapított Év Borásza díjat Varsóban…
Iszunk
Az légy, aki vagy! című cikk borítóképe

Az légy, aki vagy!

2017. 10. 27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…
Utazunk
Vártól kikötőig című cikk borítóképe

Vártól kikötőig

2017. 10. 25. | Raab Zsuzsanna
Algarve 2.
Az Algarve szó az arab eredetű Al-Gharb kifejezésből ered, melynek jelentése: a Nyugat. A térség néhány évszázadig mór uralom alatt állt, így a lélegzetelállító partszakaszokon túl érdemes kalandoznunk a környék történelmi látnivalói között is!
Eszünk
Bocuse-enciklopédia magyarul! című cikk borítóképe

Bocuse-enciklopédia magyarul!

2017. 10. 24. | Németh-Hehl Szilvia
A Geopen kiadó és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia sajtótájékoztatón jelentette be nemrég, hogy immár magyarul is elérhető a Paul Bocuse Intézet – A főzés magasiskolája című enciklopédia…
Eszünk
Nagy Befőzés Nagykörűben című cikk borítóképe

Nagy Befőzés Nagykörűben

2017. 10. 23. | Szabó Hajnalka
Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés – ismét dübörgött a Nagy Befőzés Nagykörűben. A Szolnok megyei település ma már nemcsak a cseresznyéjéről híres, az ott élők évek óta bemutatják, hogyan mentik át a nyár ízeit télire…
Eszünk
Gastro-Hack című cikk borítóképe

Gastro-Hack

2017. 10. 21. | Varga Anita
Bár szívünket-lelkünket átjáróan meseszépek a természet színei ősszel, egy-egy kirándulás után jólesik közelebb bújni egymáshoz… vagy egy nápolyi kemencéhez… vagy egy nagy zöld tojáshoz. Mi ez utóbbit gyakoroltuk nemrég a Pancson. Igen, Czinege úr is ott volt…
Eszünk
A Mátra újratöltve című cikk borítóképe

A Mátra újratöltve

2017. 10. 19. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, talán ilyenkor a legszebb a Mátra. Ha csak egy napunk van a kikapcsolódásra, akkor is kirándulhatunk egy nagyot, de még jobb, ha néhány napot rászánunk a feltöltődésre. Akár így, akár úgy, a gyöngyösi Bori Mamit feltétlenül ejtsük útba…
Vendégoldal
Köszi, jól vagyunk? című cikk borítóképe

Köszi, jól vagyunk?

2017. 10. 18. | Bodó Judit
Bottszerda 19.
Gyorsjelentés a Mindszent Havi Mulatságról, az aszúszemekről, és arról, hogy Vili szerint mi fontos az életben. Ma este Závada Pállal beszélgetek Budapesten. Ne kérdezzétek, hogy izgulok-e. A borok mindenesetre jók…
Főzünk
Francia parasztkenyér című cikk borítóképe

Francia parasztkenyér

2017. 10. 17. | Varga Anita
Budajenő utcáit járva messziről feltűnik egy takarosan felújított parasztház, abban lakik Ormós Gabi, ott süti szebbnél szebb kovászos költeményeit, négy cicája téblábol körülötte. Tőle tudom ezt a mesét… vagyis ezt a mesés receptet.
Beszélgetünk
Szüreti körkép című cikk borítóképe

Szüreti körkép

2017. 10. 14. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, sokan már végeztek a szürettel, mások még kint szorgoskodnak a tőkék között. Megkérdeztünk néhány borászt, hogy hol tartanak, milyennek látják az évjáratot, és mi okozta az idén a legnagyobb meglepetést…
Eszünk
Gasztro-mi??? című cikk borítóképe

Gasztro-mi???

2017. 10. 13. | Varga Anita
Csodaszép őszünk van, ugye? Ilyenkor szívesen megyünk kirándulni, és nemcsak a színes levelű fák közé, mert a nagyváros dzsungele is tartogat meglepetéseket. Például olyasfajta furcsaságokat, mint a „Napoli to BP – pizza pop up!” volt nemrég a Szabadság téren…
Tesztelünk
Bott Pince: Bott-rytis 2011 című cikk borítóképe

Bott Pince: Bott-rytis 2011

2017. 10. 12. | Szabó Edit
Egy korty mézes mazsola, sima, mint a selyem. Igazi boldogságbor…
Főzünk
Kanelbullar című cikk borítóképe

Kanelbullar

2017. 10. 12. | Varga Anita
Vajon mi rejlik az egzotikus hangzású szó mögött? A legklasszikusabb svéd péksütemény, a fahéjas csiga. Érdemes vele meglepni a családot, imádni fogják. Hardcore édességimádóknak kínáljunk mellé házi szilva- vagy eperlekvárt…
Utazunk
Őszből a nyárba – irány Algarve! című cikk borítóképe

Őszből a nyárba – irány Algarve!

2017. 10. 10. | Raab Zsuzsanna
1. rész
Telnek-múlnak az őszi hónapok, de mielőtt eljönne a csípős reggelek, a ködös délutánok, a forró gyömbéres tea, az almás pite és a sütőtök időszaka, utazzunk kicsit vissza a nyárba, töltődjünk napfénnyel Dél-Portugáliában!
Beszélgetünk
Győztes nem, de nyertes vagyok című cikk borítóképe

Győztes nem, de nyertes vagyok

2017. 10. 08. | Szabó Edit
Szeptember végén a világ 14 legjobb 30 év alatti sommelier-je mérte össze tudását Budapesten. A Chaine des Rotisseurs nemzetközi szervezet magyar tagozata által rendezett világverseny észrevétlenül zajlott, pedig Szik Mátyás személyében magyar versenyzője is volt a viadalnak…