Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Rajongok a zöldségekért
2017. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Daniel Berlinnel
Egy fiatal svéd megbabonázta a magyar közönséget: Daniel Berlin borvacsorájára pillanatok alatt elfogyott az összes hely. Az északi konyha egyik legfényesebb csillagával a két hétig tartó vacsorasorozat első estje előtt beszélgettünk, a Mák Bistróban…
Iszunk

Egy fiatal bika
2017. 02. 10. | Burai László
Bár nem most történt, de arra pontosan emlékszem, hogy az egyik első vörösbor, ami igazán ízlett, egy bikavér volt. Egy étteremben ajánlották az asztaltársaságunknak, nem akartam kilógni a sorból, így megkóstoltam. És milyen jól tettem!
Beszélgetünk

Együnk jól, legyünk jól!
2017. 02. 09. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 3.
Mogyorósi Dóra közel tíz éve foglalkozik személyre szabott táplálkozási tanácsadással. Egy csésze tea mellett mesélt nekünk a hivatásáról, az ételek szervezetre gyakorolt hatásáról, és arról, hogy minden rajtunk múlik…
Vendégoldal

Meleg január
2017. 02. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 2.
Ilonka néni töltött káposztája, kóstolás a Tokaji Bormívelők Társaságával, és életmorzsák a Bodó család hétköznapjaiból. Folytatódik Bodó Judit netnaplója…
Iszunk

Színes asztal, ízes bor
2017. 02. 07. | Szabó Hajnalka
A fiatalos hangulatú hely főként kevésbé ismert, de figyelemre méltó magyar pincészetek borait kínálja Budapest bulinegyedében. Borbárokat bemutató sorozatunk mai állomása a Kadarka…
Eszünk
Beszélgetünk

Mint a könyvekben
2017. 02. 05. | Upor László
Beszélgetés Radnóti Sándor esztétával
Radnóti Sándorral a könyvek irányából kanyarodunk az ételek felé, de hamar kiderül, hogy az esztéta is lehet haspók, nemcsak a nagy magyar író.
Iszunk

Fehér lovon
2017. 02. 03. | Burai László
Szinte berobbant a furmint a hónapba, ami nem csoda, hiszen február 1-jén volt az első Nemzetközi Furmint Nap, tegnap pedig a Vajdahunyad várban a fajta seregszemléjét tartották 94 pince részvételével. Logikus lenne ma pont erről írnom. Mondom, lenne...
Beszélgetünk

A lelkét olvasztotta az anyagba
2017. 02. 03. | Szabó Edit
Szántó Tibor emlékére
Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő – adták hírül a lapok. A szavakat értjük, a jelentésüket nem…
Iszunk

Barátságos Ogre a Hunyadi téren
2017. 02. 02. | Bőti László
Habra fel! 1.
Merre induljunk, ha igényes kisüzemi sörök mellett képzeljük el a nap vagy épp a hét befejezését? Sorozatunkban a habos világ néhány meghitt szigetét térképezzük fel. Elsőként a budapesti Ogre Bácsi felé vettük az irányt…
Főzünk

Mediterrán olajbogyós kiflicskék
2017. 02. 01. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 1.
Első olvasásra kissé macerásnak tűnik, de aki egyszer megkóstolta, tudja, hogy megéri a fáradságot. Vigyázat, addiktív!
Tesztelünk

Homonna Szőlőbirtok: Határi Furmint 2015
2017. 02. 01. | Szabó Edit
Feszes, elegáns ízgazdag bor – minél több időt töltünk vele, annál több rétegét fejthetjük fel.
Iszunk

Lukács Roland a győztes!
2017. 01. 31. | Szabó Hajnalka
Színes, ízletes, stílusos, trendi. A különleges italok kedvelői szívesen fogyasztják, a bártenderek pedig örömmel élik ki kreativitásukat egy-egy koktélon. Ezúttal Magyarország legjobb koktélkészítőjét kerestük...
Eszünk

Zöld utat a salátának!
2017. 01. 30. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 2.
„Csak egy salátát kérek!” – hangzik el a filmekben a feltűnően vékony hölgyek szájából, és már sajnáljuk is őket sanyarú sorsuk miatt. Szegények, sosem lakhatnak jól. A budapesti Legelő Salátabárban azonban bárki megbizonyosodhat róla, hogy egy saláta is lehet tökéletes főétel…
Iszunk

Születésnapunkra
2017. 01. 29. | Szabó Edit
Kedves Olvasónk! Az egyéves Borsmenta háromszázadik bejegyzését böngészed éppen. Köszönjük, hogy velünk vagy!