Találatok száma: 2525
Főzünk

A dobostorta
2017. 02. 26. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 2. Fussunk neki másodszor!
Ennek a sütinek persze semmi köze a doboláshoz és a dobverőhöz. De valld be, kiskorodban te is beugrottál.
Beszélgetünk

Imádom az adrenalinfröccsöt
2017. 02. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Tüü Péterrel
Mozdulatai elegánsak, tudása megalapozott, magyarul is, angolul is szellemesen társalog. Ha borválasztásról van szó, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Tüü Péter, az Arany Kaviár Étterem munkatársa 2017 magyar sommelier-bajnoka…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2012
2017. 02. 24. | Szabó Edit
Ez a tiszta, gyümölcsös, jó ivású bor öreg tőkék terméséből készült. Azok fogják szeretni elsősorban, akik a bikavérben nem a testet, hanem az eleganciát keresik.
Főzünk

Ricottás császárzsemle
2017. 02. 24. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 3.
Ez a sütemény nagyon sokarcú. Tökéletesen megfelel egy könnyű vörös- vagy egy érleltebb fehérbor mellé, de a gyerekek is örülnek neki, ha reggelire kínáljuk. Minden a tálaláson múlik…
Iszunk

Miért éppen Panama?
2017. 02. 24. | Burai László
Jóval kisebb mérete miatt természetes, hogy kisebb jelentőséggel bír – gondolhatnánk a közép-amerikai államról. Erre azonban alaposan rácáfol az ország, szinte minden kávérajongó izgalomba jön, ha panamai kávét kóstolhat. Főleg, ha geisháról van szó...
Iszunk

A Monarchia elfeledett dűlői
2017. 02. 23. | Bőti László
Szlovákia, Csehország, Szlovénia Románia, Horvátország, Szerbia és Ausztria dűlőit egyetlen este alatt bebarangolni nem is olyan képtelen vállalkozás. A különleges utazásra a CEWI hívta az érdeklődőket, az útikalauz Ercsey Dániel volt…
Vendégoldal

Szita, szita péntek, szerelem csütörtök…
2017. 02. 22. | Bodó Judit
Bottszerda 3.
Bodó Judit netnaplójának harmadik részéből kiderül, mi a jó a Furmint Februárban, ki az a Furmint Dani, miért készített fél Bodrogkisfalud trollhajat szabadidejében, és hogy miért van olykor váláshangulat a Bodó családban…
Eszünk

Egy „Szimpla” vasárnap
2017. 02. 21. | Szabó Hajnalka
Gyakran járunk piacra, szeretjük a nyüzsgést, az árubőséget, a termelők személyes történeteit, de a budapesti vasárnapi Szimpla valamiért jó ideje kimaradt. Nemrég a környéken volt dolgunk, és akkor jutott eszünkbe, hogy milyen régen láttuk kedvenc romkocsmánkat nappali fényben…
Eszünk

A vidék íze, és ami mögötte van
2017. 02. 20. | Raab Zsuzsanna
Háztáji mangalica, ellenőrzött gazdaságból származó sajt, szezonális, közvetlenül a termelőtől beszerzett roppanós zöldség és zamatos gyümölcs – melyik nagyvárosi ember ne vágyna minderre? A Házikóban szerencsére ez mind megtalálható. Sőt!…
Főzünk

A Rákóczi-túrós
2017. 02. 19. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 1.: Először az üst mellett
A cukrász az az ember, aki kiteljesedni hívja az anyagot, a sütemény pedig nem más, mint a jó együttműködés jutalma és mércéje.
Beszélgetünk

Itt van dolgom
2017. 02. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Varkoly Ádámmal
Hétéves kora óta járja édesapjával a Tokaji borvidéket. Most huszonöt. Komoly, nyugodt, magabiztos. Mióta az eszét tudja, borász akart lenni. Varkoly Ádámmal, az Árpád-hegy Pince borászával a család szerencsi pincéjében beszélgettünk…
Iszunk

A címke mögött
2017. 02. 17. | Burai László
„Az ismereteimet szeretném rendszerezni” – válaszoltam csípőből a WSET középfokú tanfolyamon feltett kérdésre, hogy mit is keresek ott. Utólag végiggondolva tényleg erről is volt szó.
Eszünk

Sanzon lamúr
2017. 02. 15. | Szabó Edit
Könnyedség, elegancia, lendület, letisztult vonalak, finomság, lüktetés, báj, törékenység, őserő – vajon miért jutnak eszünkbe éppen ezek a fogalmak a tokaji borok kóstolása közben? Egy mindössze kéthektáros birtok, a SanzonTokaj borvacsoráján jártunk…
Iszunk

Kultúrkocsma a belváros dzsungelében
2017. 02. 15. | Bőti László
Habra fel! 2.
„Férfiálom” – ez is állhatna a budapesti Gozsdu-udvar tőszomszédságában megbúvó, a valóságban Pirítósra keresztelt kultúrkocsma bejárata felett, és ez röviden össze is foglalná a lényeget…
Eszünk

Francia ínyencségek tárháza
2017. 02. 14. | Szabó Hajnalka
A budapesti Francia Intézetben másfél éve megnyílt Le Gourmet de Bordeaux Franciaország ízeit varázsolja az asztalunkra…