Találatok száma: 2507
Eszünk

Mint a nagyi asztalánál
2017. 01. 10. | Szabó Hajnalka
Barátságos hely, kissé nosztalgikus hangulat, megfizethető árak, házias ízek – ezt nyújtja a Gettó Gulyás Budapest belvárosában…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Úrágya Furmint 2015
2017. 01. 09. | Szabó Edit
Kifejezetten barátságosra hangolt, nagyon szerethető furmint intenzív gyümölcsösséggel, fűszernyi sóssággal.
Főzünk

Sajttal sült körte
2017. 01. 09. | Szabó Edit
A világ egyik legegyszerűbb előétele, bármelyik évszakban elkészíthető, és nagyon jól kínálható gyümölcsös borok kísérőjeként.
Iszunk

A borszakírók toplistája
2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Beszélgetünk

Szigorú, de következetes
2017. 01. 07. | Szabó Edit
Takács László történelmet és filmet tanít egy Borsod megyei kisvárosban, Ongán, ahol felnőtt. Ő az iskola igazgatóhelyettese, a helyi kulturális egyesület elnöke, a Quintessence Pálinkaverseny igazgatója, ráadásul még a pálinkája is világbajnok…
Iszunk

Emlékképek
2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.
Utazunk

Kávézzunk Berlinben!
2017. 01. 05. | Bőti László
A német főváros mostanában trendi célpont. Csak felpattanunk egy megfizethető árú, fapados járatra, és máris róhatjuk a berlini utcákat egy pohár jó sör vagy egy csésze remek kávé után kutatva…
Iszunk

Pálinkázzunk!
2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Tesztelünk

Szent Tamás Szőlőbirtok: Dongó Szamorodni 2013
2017. 01. 03. | Szabó Edit
Csilingelően tiszta, elegáns édes bor mindazoknak, akik fogékonyak Tokaj szépségeire.
Iszunk

Hollywood a borospohár fenekén át
2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk

Mivel koccintsunk szilveszterkor?
2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szepsy Furmint 2015
2016. 12. 30. | Szabó Edit
Komoly, férfias bor, kifinomult ízlésű kóstolóknak való. Az ásványosság iskolapéldája – inkább elgondolkodtat, mint felszabadít.
Iszunk

Ajándék Kongóból
2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk

Keressünk apropót!
2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Eszünk

Nálunk a minőség a legfontosabb hagyomány
2016. 12. 27. | Raab Zsuzsanna
Találkozás Auguszt Ibolyával és Auguszt Józseffel
A közel másfél évszázados múltra visszatekintő Auguszt az egyetlen olyan cukrászda, amely generációk óta családi kézben van...