Találatok száma: 2507
Tesztelünk

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok: Barakonyi Furmint 2015
2016. 12. 27. | Szabó Edit
Kedves, szerethető bor, telt, gyümölcsös ízekkel, finom ásványossággal. A tokaji száraz borokkal most ismerkedőknek kifejezetten ajánlott!
Iszunk

Rázva, keverve. Kávéval!
2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Beszélgetünk

Mint a színpadon
2016. 12. 25. | Upor László
„Hogy mit nyelsz le, mit pakolsz magadba, az nagyon nem mindegy.”
Az asztal másik oldalán Máté Gábor, színész-rendező, egyetemi tanár, a Katona József Színház igazgatója.
Beszélgetünk

Érezd jól magad!
2016. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Nem karácsonyi beszélgetés, de egy kicsit mégis az. Van benne élet és halál, boldogság és tragédia, öröm és bánat, szépség és elhivatottság, hit és küzdelem. Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója mesél.
Beszélgetünk

Mese a párás ablakról
2016. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Raj Ráchel tortatervezővel
Egy kicsi belvárosi cukrászdában kezdte, és ma már három róla elnevezett tortaszalon fut Budapesten, hatalmas sikerrel. Raj Ráchel holnaptól nyolc napig hanukát ünnepel. Arra kértük, meséljen az együttlét öröméről...
Tesztelünk

Demeter Zoltán Pincészet: Boda 2015
2016. 12. 22. | Szabó Edit
Kompakt, jó szerkezetű bor kedves virágillattal, gazdag beltartalommal.
Főzünk

Sült csirkecomb almával és körtével
2016. 12. 22. | Szabó Edit
Alma, körte, csirke, friss fűszerek. Ebből az ételből a tél közepén is ránk mosolyog a napsugár...
Iszunk

Dugón innen – dugón túl
2016. 12. 21. | Bőti László
Személyes beszámoló a CEWI alapfokú borismereti tanfolyamáról
Egy ilyen kurzus legalább akkora élmény, mint egy ejtőernyős ugrás. Csak itt nem ki, hanem bele kell ugrani!
Tesztelünk

Hímesudvar Pincészet: Tokaji Aszú 2013
2016. 12. 20. | Szabó Edit
Kristálytiszta, gyümölcsös világ, enyhe zöldfűszerességgel. Szívből ajánljuk azoknak, akik most ismerkednek Tokaj ízeivel. Szép első találkozás, könnyű vele szerelembe esni...
Iszunk

Egy pohár pezsgőt?
2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Főzünk

Vargabéles
2016. 12. 20. | Szabó Edit
A vargabéles a világ egyik legnagyszerűbb süteménye. Gyorsan és könnyen elkészíthető, jól párosítható a fiatal tokaji aszúkhoz, és szinte mindenki szereti.
Iszunk

Aszú az asztalon
2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!
Beszélgetünk

Gémerfúd
2016. 12. 18. | Upor László
Beszélgetés Kiss Imrével
Angolos hangzású fura szavakat használnak, és a kezük már-már a játékvezérlőhöz idomul, de a tévhittel ellentétben a videojátékosok többsége nem „kocka”, nem sötét barlangban étlen-szomjan gombokat nyomogató, ápolatlan, folyton karikás szemű mániákus.
Beszélgetünk

Valahogy fényt kaptam
2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”
Iszunk

Édes tizenhét éves
2016. 12. 16. | Burai László
1999-ben sok dolog történt a világban, az év elején vezették be az eurót, a világ megismerte Monica Lewinsky nevét, Lance Armstrong először nyerte meg a Tour de France-t, elbúcsúztunk Doug Rosstól a Vészhelyzetben, és bemutatták a Bluetooth technológiát.