Találatok száma: 2554
Iszunk

CEWI alapfok – tanulj szórakozva!
2019. 03. 29. | Vargha Márk
Kollégánk, Vargha Márk nemrég részt vett a CEWI alapfokú borismereti kurzusán. Íme 5 ok, amiért szerinte érdemes a CEWI diákjának lenni…
Vendégoldal

Jubilál a VinCE Budapest
2019. 03. 28. | Borsmenta
Április 25-27. között rendezik meg az idei VinCE Budapest Wine Show-t. A tizedik, jubileumi eseménynek a Várkert Bazár ad otthont…
Tesztelünk

Havas & Tímár Pincészet: Pinot Noir 2016
2019. 03. 27. | Szabó Edit
Szokatlan pinot noir, egy meleg ősz szülötte. Édesfűszeres, konyakmeggyes világa nagyon szerethető…
Főzünk

Krémes, selymes sajtleves
2019. 03. 26. | Klich Zsuzsa
Ezt a levest a textúrák találkozása teszi különlegessé. Válasszuk a kedvenc sajtjainkat, és kísérletezzünk bátran!
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pinot Noir Válogatás 2015
2019. 03. 23. | Szabó Edit
Ez a bor a pincészet remeke, a legszebb 2015-ös pinot noir borok válogatása. Mindössze 1500 palack készült belőle, boldog, aki kóstolhatja…
Beszélgetünk

A Mátra titka a sokszínűség
2019. 03. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Dunai György Sándornéval és Dunai Bernadett-tel
A Gyöngyös központjában álló patinás épület a Mátrai borvidék egyik legnagyobb borászata, a Dubicz Borászat birtokközpontja. A vállalkozást anya és lánya együtt vezeti. Célokról, tervekről, irányokról beszélgettünk, na meg arról, mi a Mátra titka…
Eszünk

Brunch a Dérynében
2019. 03. 22. | Barossné Koós Andrea
Ma már Budapest számtalan helye kínál vasárnapi villásreggelit, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A Déryné Bisztrót jó szívvel ajánljuk…
Főzünk

Farsangi káposzta római tálban
2019. 03. 21. | Klich Zsuzsa
Nincs titok, Váncsa István receptjét gondoltuk egy kicsit tovább, mi ugyanis római tálban készítettük el ezt a laktató egytálételt…
Vendégoldal

Aranyérmet kapott a DUENNIUM 2012 Párizsban
2019. 03. 20. | Borsmenta
A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye, a Vinalies Internationales március 1-3. között zajlott Párizsban. A Vylyan Pincészet 2012-es évjáratú Duennium bora erős mezőnyben kapott aranyérmet…
Iszunk

A húsvét bora – a pinot noir
2019. 03. 18. | Szabó Edit
Szeszélyes és öntörvényű, mondják róla a borászok. Ez illik legjobban a húsvéti báránysülthöz, mondják róla a szakácsok. Tele van meglepetéssel, mondják róla az újságírók. Íme beszámolónk a Borsmenta pinot noir-tesztjéről…
Tesztelünk

Hungaria Pezsgőpincészet: Rajnai Rizling Brut Pezsgő
2019. 03. 17. | Szabó Edit
Ez a rajnai rizling pezsgő a Hungaria limitált szériás tételeinek egyik kiválóan sikerült darabja. Ha szeretnénk megkóstolni, igyekeznünk kell, mert összesen 12.000 palack készült belőle…
Beszélgetünk

Emese álma
2019. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is kiveszi a részét a munkából…
Főzünk

Csirkecomb sajtos bundában
2019. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégek jönnek, és nincs egy megbízható recepted? Próbáld ki ezt a sajtos bundában sült csirkecombot! Az egész elkészül másfél óra alatt, és amíg sül a csirke, a köretre és a salátára is jut időd…
Eszünk

Bárkert a Várkertben
2019. 03. 14. | Barossné Koós Andrea
„Gasztro-oázis” a budai vár lábánál” – olvasható a Bárkert bistro közösségi oldalán. Szeretjük az oázisokat, már csak ezért is kíváncsiak voltunk a 2017 májusában nyitott budapesti vendéglátóhelyre…
Utazunk

Finnország, én így szeretlek!
2019. 03. 13. | Vargha Márk
Hamisítatlan finn szaunaélmény, gasztrokalandok Tamperében, Helsinkiben, sőt ha jól szervezzük az utat, még egy gyors tallinni kiruccanás is belefér egy néhány napos túrába Európa egyik különleges vidékén…