Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Fehér-fekete
2016. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
Kiváló szakember, nagyszerű tanár, jelenleg a Bocuse d’Or világbajnokságra készülő magyar csapat edzője. Egy ember, akiben szeretet lakik…
Iszunk

Nyolc érdekesség a brazil kávéról
2016. 10. 21. | Burai László
Úgy tűnhet, hogy Brazília a specialty kávé mostohagyereke, kevés igazán emlékezeteset lehet kóstolni innen, és leginkább blendekben használják. Most megosztunk nyolc érdekességet a brazil kávéról – ki tudja, mostantól talán csak ilyet fogtok inni?
Iszunk

A műfajteremtő
2016. 10. 20. | Burai László
Ha agyonütnének sem tudnám megmondani, hogy melyik volt az első budapesti borbár, de az biztos, hogy a Drop Shop az úttörőkhöz tartozik. És ott van ma is az elsők között, nem is érdemtelenül.
Utazunk

Borough Market – az ezeréves piac
2016. 10. 19. | Szabó Edit
Szombati gasztrokaland Londonban
Mondják, a leghíresebb tévészakácsok is feltűnnek itt néha. Nos, Jamie Oliverrel vagy Gordon Ramsay-vel még soha nem sikerült összefutnunk, de szerencsére van a piacnak egyéb vonzereje is…
Eszünk

Ha a kenyér mesélni tudna…
2016. 10. 18. | Raab Zsuzsanna
„Azt mondják, a pipacs csak teljesen vegyszermentes mezőkön nő. A pipacs ugyanis gaznövény, de csak ott marad meg, ahol nincs vegyszer, ami kipusztítja...”
Beszélgetünk

Egy kerek történet
2016. 10. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Csetvei Krisztinával
A szerbiai Bácstopolyán született. Nem lett úszóbajnok, pedig annak készült, de nem lett műszaki menedzser sem, noha néhány évet eltöltött ezen a területen. Csetvei Krisztina, a borász szakma egyik nagy reménysége az idén szüretelte a hatodik évjáratát Móron…
Iszunk

Kadarkák, ha összejönnek
2016. 10. 14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – viszont amikor igen, akkor arra sokáig emlékszünk.
Iszunk

Ébred a Mátra
2016. 10. 13. | Szabó Edit
Történelmi borvidékünk fehérben és vörösben, Benedek Péter, Centurio – Ludányi Balázs, Losonci Bálint, Major Levente és a Bori Mami gasztrobisztró „szemüvegén” át…
Iszunk

Értékeld át, amit a teáról gondoltál!
2016. 10. 12. | Burai László
Úgy rémlik, hogy a ’90-es évek végén volt a teázásnak egy erősebb fellángolása. Rengeteg féle-fajta teabolt jelent meg, teák mindenféle ízesítéssel, az epertől a karamellig. Jobban belegondolva inkább bazár volt ez, és mára nyom nélkül el is tűnt, illetve visszaszorult a plázák ajándékboltjaiba.
Eszünk

Vissza a jövőbe
2016. 10. 11. | Robotka Gábor
Slow Food Salone del Gusto 2016 – a hagyományos ízek világkiállítása
Az idén 30 éves Slow Food mozgalom nagyszabású rendezvénnyel ünnepelt Torino történelmi belvárosában…
Beszélgetünk

Gizella nagyi szőlője
2016. 10. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi Lászlóval
Ígéretes ifjú titánnak indult, és mára Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászává érett...
Iszunk

Nyolc érdekesség a kenyai kávékról
2016. 10. 07. | Burai László
A kávétermelő országok közül Etiópiával foglalkoztunk először, hiszen ez az ország a kávé őshazája. És mivel a legtöbb izgalmat általában az afrikai kávék hozzák nekünk, így Kenyával folytatjuk.
Beszélgetünk

Soha nem lennék sztár
2016. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Sárközi Ákossal
A marcona külső érző szívet takar. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnök című sorozat szigorú zsűritagja, Sárközi Ákos lételeme a humor, és reggelenként apataxit játszik…
Iszunk

Badacsonyi tizenötösök
2016. 10. 05. | Burai László
A bor kapcsán sokat beszélünk az évjáratok fontosságáról, ami kívülállóknak sokszor felesleges fontoskodásnak tűnhet. Pedig tényleg nem mindegy, hogy 2014-ből vagy 2015-ből kóstolunk bort. Az előbbiről már sokat hallottunk, kíváncsi voltam, hogy mit mutatnak ez utóbbiak Badacsonyból.
Iszunk

Teréz-napi élményszüret Tarcalon
2016. 10. 04. | Szabó Edit
A Terézia-napi bort jövő tavasszal, a Bűbájos Hétvégén lehet majd megkóstolni először…