Találatok száma: 2507
Tesztelünk
Villa Gyetvai Borbirtok: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Villa Gyetvai Borbirtok: Chardonnay 2022

2024. 06. 21. | Nádasi Eszter
A Villa Gyetvai 2022-es chardonnay-ja jó választás azoknak, akik kedvelik az új hordóban érlelt borokat vagy szívesen ismerkednének ezzel a vonallal. A Borsmenta szakmai tesztjén bennünket meggyőzött: harmadik helyezést ért el.
Iszunk
A sáppusztai szupererő című cikk borítóképe

A sáppusztai szupererő

2024. 06. 21. | Szabó Edit
Főzdetúra a Sáppusztai Pálinkafőzdében
Csodálatos természeti környezet, az ország legjobb pálinkái és hazánk egyik legnagyszerűbb lepárlómestere: ezt kapja csomagban, aki ellátogat a Miskolctól alig félórányi autóútra található Sáppusztai Pálinkafőzdébe…
Főzünk
Ayran című cikk borítóképe

Ayran

2024. 06. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 30. rész
A törökök joghurtitala, az ayran télen-nyáron jólesik, de a hőségnapokon egyszerűen nélkülözhetetlen. Íme Nagyillés János receptje a Török örömök sorozat 30. részében…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Chardonnay Premium 2021 című cikk borítóképe

Haraszthy Pincészet: Chardonnay Premium 2021

2024. 06. 19. | Nádasi Eszter
A Haraszthy Pincészet 2021-es chardonnay bora tölgyfa hordós érlelés kapott, ami a vaníliás, krémes ízjegyekben nagyon szépen megmutatkozik...
Főzünk
Töltött mángold című cikk borítóképe

Töltött mángold

2024. 06. 15. | Szabó Edit
A töltött mángold rendkívül dekoratív, ráadásul egyedi, különleges ízvilágú étel, a nyár egyik nagy ajándéka. Íme a megbízható recept…
Tesztelünk
Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Chardonnay 2022

2024. 06. 14. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2022-es Chardonnay bora elegáns és szerethető. Sajtos, tejszínes ételek tökéletes kísérője, de akár halak mellé is kínálhatjuk…
Főzünk
Alinazik Kebabı – borjúragu padlizsánnal című cikk borítóképe

Alinazik Kebabı – borjúragu padlizsánnal

2024. 06. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 29. rész
Hogy az Alinazik Kebabı elnevezés arra utal, hogy Ali udvarias, vagy arra, hogy az étel jó, mindenki döntse el maga. Ez az étel kerül terítékre a Török örömök sorozat 29. részében…
Tesztelünk
Káli Balázs Pincészete: „Miss Stone” Chardonnay 2023 című cikk borítóképe

Káli Balázs Pincészete: „Miss Stone” Chardonnay 2023

2024. 06. 12. | Szabó Edit
Káli Balázs „Miss Stone” chardonnay bora köves területről, több mint negyvenéves tőkékről érkezett. Fehér húsú halas, spárgás fogások mellé ajánljuk...
Vendégoldal
Együtt kóstolni sokkal jobb! című cikk borítóképe

Együtt kóstolni sokkal jobb!

2024. 06. 11. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 19. rész
Mi a jó a biodinamikus gazdálkodásban, mitől szép egy dűlőtúra, miért izgalmas egy bor? Egyebek között erről mesél dr. Kaibinger Tamás bornaplója 19. részében, és végül még az is kiderül, hogy mi a közös a kékfrankosban és a champagne-ban…
Iszunk
A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony című cikk borítóképe

A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony

2024. 06. 10. | Nádasi Eszter
Június 15-én az év legnagyobb kéknyelűkóstolóját rendezik meg Badacsonyban: körülbelül 60 tétellel lehet majd ismerkedni a borvidék különböző hegyeiről. A nagyobb, jól ismert borászatok mellett kisebb és újabb pincészetek is kiállítanak...
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Etyeki Kúria: Chardonnay 2022

2024. 06. 09. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2022-es Chardonnay bora profi munka. Mindenből annyi van benne, amennyi kell, és éppen azt adja, amiért szeretjük a chardonnay-t. A bor a Borsmenta fajtatesztjén a megosztott 3. helyen végzett...
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál című cikk borítóképe

Kis falucska, nagy fesztivál

2024. 06. 08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmenedzsmentjében is oroszlánrészt vállal. Juga Péterrel beszélgettünk…
Tesztelünk
Günzer Családi Birtok: Chardonnay 2020 című cikk borítóképe

Günzer Családi Birtok: Chardonnay 2020

2024. 06. 07. | Szabó Edit
A Günzer Családi Birtok 2020-as chardonnay-ja a fahordós érlelés jegyeinek egész tárházát vonultatja fel. Sült csirke vagy négysajtos gnocchi mellé ajánljuk...
Főzünk
Börek rétestésztából című cikk borítóképe

Börek rétestésztából

2024. 06. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 28. rész
Mi bureknek hívjuk, Törökországban börek a neve, és a Földközi-tenger keleti partvidékének minden pontján ismerik. Nagyillés János most a darált húsos változatot mutatja meg az olvasóknak…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022

2024. 06. 05. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet 2022-es reduktív chardonnay bora nem tartozott a kedvenceink közé. A szerkezet jó, ám az ízekkel adós maradt a bor…