Veszprémi Érseki Pincészet: Mandorla Sauvignon Blanc 2024
A Veszprémi Érseki Pincészet Mandorla Sauvignon Blanc-ja le se tagadhatná, hogy milyen szőlőből készült – meg is nyerte a Borsmenta magazin sauvignon blanc tesztjét. Tipikus, lendületes, „nagykönyvi” példány, igazi spárgabor, de halakhoz is jó…
Halvány szalmasárga szín, tiszta, fajtajelleges, bodzás, vágott füves illat, egressel, körtével, kaporral, mentával meg egy kis „macskapisivel”. Nagyon vonzó, nagyon kedves, éppen az, amit várunk tőle.
Kóstolva sok hangszeren játszik: édeskés, picit sós, leheletnyit kesernyés, de szerencsére cseppet sem savanykás. A körtés, sárga- és őszibarackos gyümölcsösség remek kiegészítője a gyömbéres, szegfűszeges fűszeresség, az utóíz közepesen hosszú, gyümölcsös.
Kedves, lendületes, fajtajelleges sauvignon blanc jó textúrával, kellemes ízekkel. Halak, spárgaételek remek kísérője lehet, de akár vadszárnyasok mellé is pohárba tölthetjük.
(87 pont)
2025. október 7-én kóstoltuk.

A pincészet elérhetőségei:
Veszprémi Érseki Pincészet – Benesch Antal borász
Cím: 8282 Mindszentkálla, Fő út 749/1 hrsz.; 8227 Felsőörs, Öreglak
Tel.: +36 20 368-6734
E-mail: info@ersekipinceszet.hu; boraszat@veszpremiersekseg.hu



